BSL 1. Hafta | Yukatel Merkezefendi Basket 77-93 Galatasaray Nef

hakem üçlüsü içinde kendisinin adını görünce felaket tadım kaçtı maçtan önce. bu kadın bizim erkek-kadın kaç şampiyonluğumuzu, galibiyetimizi aldı elimizden. insan en azından bokunu çıkarmayalım der vermez şu kadını maçlarımıza. rezillik kurtulamadık bu kadından. bunun bir üst versiyonu Recep Ankaralı, o da mhk başkanıydı bir ara hala devam ediyor mu bilmiyorum. Federasyonda bir tane Galatasaraylı yok, hakemlerin alayı şaibeli ve tasdikli Galatasaray düşmanı. zaten bütçe düşük diyip sallamıyor galiba yönetim bu muhabbetleri ama en az bütçe kadar önemli hakem meselesi.
Çaldığı teknik faule ve sonucunda oluşan en az 6-7 sayılık zarara bakın....
 
Halilovic bile zaman zaman katkı veriyor ama Yeboah SIFIR! katkı ile oynadı. Garbage timeda yaptığı 2-3 hareket göz boyamasın, kaldı ki orada bile iyi değildi. Bizim 6. yabancıyı almadan önce Yeboah'ı ve Halillovic'i göndermemiz lazım. Bugün Oturu'nun başlayıp bitiremediği işi yarın başka bir uzun bitirir. Merkezefendi'nin yabancı kısası skorer olsa, mesela Crawford gibi birisi, 2. yarı bu kadar rahat geçmezdi.

Merkezefendi'yi yendik diye çıkıp övemem kimseyi, bir zahmet yenelim. Zaten lige 3'te 3 ile başlamamız lazım.
 
Set tempomuzu beğendim. Çakılı kalmıyor oyuncular. Savunmamız hücuma oranla çok daha iyi durumda ve sezon boyu böyle olur muhtemelen. Walden oyunda olmadığı zaman Buğrahan'ın yönlendiriciliği kritik olacak gibi. Bence hala oyun aklı olan 2.5 - 3 e ihtiyaç var. Yerli tarafından 46 sayı bulmuşuz. Uzun zamandır görmediğimiz bi katkı. Zaten ligimiz için yerli rotasyonu kalitesinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz.
 
Son düzenleme:
6. Yabancı için acele etmeye gerek yok ama doğru profil önemli , ya topu yere vurabilen 3 yada skorer bi guard lazım. Profil olarak skor olarak domine edecek yarı saha'da yaratacak biri iyi olur. Savunma eforumuzu beğendim. Yeboah ile olmayacak çok net. Aralık gibi yeboah'dan çıkıp haliloviç ile birlikte atletik bi 5 eklersek bcl'de iş yapabiliriz.
 
Açıkçası kendi adıma herkesin katkı vermesi, sayi dağılımının dengeli olması çok mutlu etti...Playoff yarısında olacaksak buna çok ihtiyacımız olacak...Lakin diğer yandan ligde son 4 cl de son 4 isteniyorsa herkesin ortak kanaatine bende net bir şekilde katılıyorum iyisinden en azından elit olmada bile eurocup seviyesinde bir 5 ve 3 e ihtiyaç var...hem alınacak 5 martinin formsuzlugunda sadığın da orijinal yerinde 4 e süre almasını sağlar..
 
2. Yarıdaki üstün oyunumuzla kazandık. Aslında çok düşük seviye oyuncuları (Alihan Demir, Berke Aygündüz, Vrenz Bleijenbergh, Justin Robinson , Jalen Hudson) bulunan bir rakiple oynadığımızı unutmamamız lazım. Ligin devamı ve Avrupa için kısa forvet ve pivot şart. Piyasada bir sürü kaliteli kısa forvet olduğundan önceliği oraya verebiliriz. Javonte Green , Jordan Hall ya da Jarrett Culver takımın kalitesini ve skor gücünü bir anda Euroleague seviyesine taşıyabilir. Pivot içinse NBA'den kesilen biri olana kadar bekleyelim derim.
 

Üst