BSL 12.Hafta | Galatasaray Nef 106-100 Türk Telekom

Maçın en kritik anı Mahir'in 5 faul almasiydi. Keşke Pistolis onu korumayı düşünseydi. Sene başında bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama bugün çok iyi oynadı. Jones'u pasifise etti.
 
Sestina’nın sakatlandığı pozisyondan sonra basket kararı iptal edilecekse hava atışı verilmesi doğru karar.

Kararın iptal edildiği an Sestina’nın topu kestiği an. O noktaya müdahale edip oyunu durduruyorsan ardından gelen rebound pozisyonda topu kimin aldığına bakamazsın çünkü o sekansı oynanmamış kabul edersin.
Her ne kadar rebo pozisyonunda Telekom’un bariz avantajı da olsa “Nasıl olsa reboyu Telekomlular alacak” yaklaşımıyla hakemler topu Telekom’a veremez.

Rebound pozisyonunda teoride ihtimaller yüzde ellidir ve haliyle hakemler de hava atışı vererek doğruyu uyguladı.
 
Önemli ekstra bir galibiyet oldu mağlubiyet telafi edici cinsten. Oyuncu bazında herkes iyiydi. Mahir etkili faydalı oynadı ama kariyerinin başından beri basit faulleri yapıyor elinden gelen bu kadarı.

4.5 kısalı deneme yersizdi daha çabuk vazgeçmeliydik. Tony Taylor üstüne oynayamadık. Hak ettik ama şans yanımızdaydı. Çekmece maçında da şanslıydık. Sene başında aldığımız şanssız mağlubiyetlere sayalım. Ligi ilk 6 da bitirmek önemli sıra o kadar değil bence.

Adam bulmak kolay değil ama aman aman bir oyuncu şart değil ortayı kapatacak atlet kalıplı beyaz Amerikalı olur. Rotasyonu genisletmemiz lazım Muhaymin Mahir Sedat az da olsa her maç oynatılmaya çalışılmalı. Ocak başı transfer gelmeli Floyd iyilesse bile ne vereceği meçhul. Sağlam Floyd olsaydı Jones'u durdurabilir miydi bilemiyorum. Hücumda zaten pek mahir değil :)
 
Son düzenleme:
Bunları 20 küsur sayıdan öne geçtikleri maçta yenmek ayrı acı vermiştir onlara , o ayrı da... Bizim 20 küsur sayıdan maçı vermemiz de apayrı rezaletti. Koçun farkın 12'den 1'e kadar inmesini, takımın sürekli saçma sapan 9 metreden kaldırıp atmasını izlemesi de skandaldı. Maçtan önce de yazdığım gibi Galatasaray NEF bir şekilde maçları kazanmaya devam ediyor ama kaygan zeminde ayakta kalmak her zaman olmayabilir. Jones bomboş smaçlar vurdu çünkü pivotumuz yok.
Sadık'a da ayrıca bravo. Oyununu ve kendini daha da geliştirmeye devam ediyor. Helal olsun çocuğa.
 

Üst