BSL 12. Hafta | Galatasaray Odeabank 75-77 Sakarya Basket

Herkesin dilinde bir Ege Arar, yahu yaziktir gunahtir 20 yasinda genc bir delikanlidan ne bekliyoruz ki , kim ne bekliyorsa makul seyler beklesin. Cani sagolsun Ege Ararin.

Zaten ligde ilk 5'e girme ihtimalimiz yok. Geri kalan sıralamalarda da çeyrek finalde her halükarda eleniriz. Avrupa kupası ligden daha önemli duruyor. O kupayı bir kez daha alırsak ligdeki durumumuza bakmaksızın seneye Euroleague'de oluruz. Yönetim gruptaki son maçımızı bekliyor transfer için. Ona göre transfer yapacak görüşüme göre.

Kupaya katılsak ne olacak ki? Çeyrek finalde eleneceğiz hadi yarı final diyelim. Boşu boşuna ulaşım, otel masrafı olacak.
Böyle bir mantık olamaz ama. Can Topsakal gibi arkadaşların mantığı bu.
O zaman masraf olmasın diye liglerde yarışmasın Galatasaray basketbol takımları.. O zaman takım kurma maliyeti de olmaz, deplasman maliyetleri de, staff maliyeti de vs..

Cemal Nalga rezaletinin yaşandığı sezonda Cem Akdağ göreve gelirken küme düşmek, dağılmak, havlu atmak için çok müsait bir ortam vardı ama Cem Akdağ ve takımı çok ciddi bir efor göstererek, düşecek denilen, ciddi derecede puan cezası almış takımı play off potasına soktular, daha da önemlisi, her maç mücadele eden, keyif veren bir basketbol izlettiler.

Mehmet Derin Bey'e katılıyorum. Koç tarafından öyle bir algı oluşturuldu ki, sanki 2017-2018 Ege Arar'ı Geliştirme Basketbol Ligi oynanıyor. Yetenekli oyuncu zaten her zaman oynar.

Maç öncesi kaybetme ihtimalimiz yüzde 60 lardaydı bence.. İlk yarıda ki en önemli hücum opsiyonumuz S.Hopson'un Metecan üzerinden bire bir oynamasaydı fazla söze gerek yok galiba.

Hakikaten felaket maç oynadık. Önceki maçlarda top biraz dönmeye başlayınca acaba bir planımız oldu mu diye düşünmüştüm, sağolsunlar o kadar isolation oynadılar ki yanıldığımı fark ettim. Rakip de bizden farklı değil de adamların uzunu olduğundan son çeyrekte her hücumda 2 top kullanınca maçı kazandılar tabii. Galibiyet basketi bile hücum ribaunduyla kaybettik, en nefret ettiğim şey. At deliksiz girsin, biz de ızdırap çekmeyelim, bir de hücum ribaunduyla süreyi sıfırladılar. Hoş, kalsa ne çizecektik ki, 40 dakika kaçta planlı oyun oynadın diye sorarlar adama. Vallahi biz bir uzun almadıkça böyle yok yere kaybetmeye devam ederiz. Dediğim gibi rakip de bizden daha derli toplu takım değildi ama adamlar hiç yoktan Moustapha Fall'u almayı akıl etmişler. Allah'tan Amare erken emekli olmuş da haftaya onu izlemeyeceğiz karşımızda.

Bu takım bence çok da kalitesiz değil sadece baştaki hocada sıkıntı var ve takım maç seçiyor. Yoksa seçtiğimiz maçlarda da iyi oynuyoruz ya kazanıyoruz ya da ufak farklarla kaybediyoruz -ki bu takım uzun bir süredir 5 numarasız oynuyor- Bayern deplasmanında 5 numarasız oynadığımız maçı az kalsın yenecektik. Dediğim gibi kadro olarak pek sıkıntı yok. 1-2 transferle, (zor ama) Erman hoca'nın kendisine gelmesiyle Eurocup'da şampiyonluğa ilerleyebiliriz.

Sakarya gibi ligin kalitesiz takımlarından birine 16 sayıdan maç vermek değilde, Nba'de bile basket sayılmayacak bir pozisyonda teknik ekipten kimsenin itiraz etmeden hakemleri ve rakibi tebrik etmesi koydu açıkçası. Bu da Erman Kunter ve ekibinin Galatasaray' da 1 dk bile tutulmaması gerektiğini göstermiştir. Galatasaray basket, bana göre en az futbol kadar kulübün lokomotiflerinden biridir. Futbolda teknik ekibe koyulan tepkinin daha fazlası Galatasaray' ı yönettiğinin farkında olmayan Erman Kunter ve ekibine verilmelidir.

Hakikaten pozisyonu yeni gördüm. Herif süre dolmadan elinden çıkarıyor ama potaya yönlenmeyen topu kornadan sonra tipliyor yahu, inanılır gibi değil. En son 72 Olimpiyatlarında Sovyetler böyle yeniyordu Amerika'yı. Yıl olmuş 2017, teknoloji tüy dikmiş, bir de direkt rakiplerinden biriyle oynuyorsun kaybettiğin topa, yaptığın aymazlığa bak. Bu şubeyi takip etmek gerçekten de insanın psikolojisini bozuyor. Bir taraftar olarak bütün olmayacak, saçma salak işleri görmek zorunda mıyız?

Şubeyi bunlar yönetiyor, muazzam.

Adsız.jpg

Son düzenleme:
Şu hatanın basketbolumuzdan(!) fazla konuşulmaması da geldiğimiz noktanın vehametine bir örnek daha..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son pozisyon Fenerbahçe'nin başına gelse dünyayı ayağa kaldırır maçı tekrarlatırlardı. Galatasaray basketbolunun ne kadar sahipsiz olduğunun bir göstergesini daha yaşadık.

Doğru Galatasaray da genç oyuncunun bir şey veremeyeceğini , gelişemeyeceğini hatta artık genç de olmadığını anlamak için 30 yaşına gelmesi beklenir

Sakarya nın basketi %100 doğrudur lütfen bunu tartışmayalım

Ne alaka ? Topun elle teması bitmiyor süre dolduğunda. Tamamen hakem insiyatifine kalmış bir pozisyondu.Başıboş bir takım olduğumuz içinde hakem maçı uzatmak istemedi ve aleyhimize karar verdi. Kusura bakmayın ama bu baskete %100 doğru diyen Galatasaray Basketbolu yönetenlerden farklı bir zihniyette değildir!

Macin son 4 dakikasini asagidaki linkten izleyebilirsiniz, orada defalarca son pozisyon gosterilmis, Valla ben kararsiz kaldim, 0.1 salise kala top elden cikiyor gibi gorunsede, sure bitimininde topun elde oldugunu da dusundum. yani defalarca izlememe ve tarafsiz gozle bakmama ragmen bir karara varamadim. 2.5 dakika kala 6 farktan maci vermis olmamiz daha vahim bence.

Son 3 dakika 30 saniye kala 1 sayi dahi atamamisiz, yenilgi normal yani.

https://www.youtube.com/watch?v=LnXMUvRkD40

Son düzenleme:
GyLkzZ.png

Benim anlamadığım maçın bizim adımıza en iyi iki oyuncusu Hopson ve Ege son periyot neden kenardaydı ?
Hopson 1 dakika kala mı ne girdi oyuna...
Son top bana basket değil gibi geldi ama bizden itiraz eden olmaması garip, gariplikten öte acizlik...