BSL 13. Hafta | İstanbul BŞB 74-67 Galatasaray Odeabank

17/18 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile karşı karşıya geliyoruz. Cebeci Spor Salonu'nda oynanacak maç 30 Aralık Cumartesi saat 17:00'da başlayacak ve beIN Sports 3'den canlı yayınlanacak.

Takımımız bu maçlar öncesi 5 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 10. sırada yer alırken, rakibimiz 6 galibiyet, 6 mağlubiyetle bir üstümüzde 9. sırada yer alıyor.

Rakibimizde pivot Ivan Buca takımın en çok sayı atan ve en çok ribaund alan oyuncu konumunda. Aynı zamanda Michael Thompson, Stefan Bircevic, Eric Buckner, Jaka Klobucar gibi oyunculara da sahipler.

Yenilmez Armada'ya başarılar diliyoruz, Avrupa'da gösterdiği performansı artık ligde de göstermesini bekliyoruz.

*Rakibimiz kendi sahasında oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Tek mağlubiyetleri Sakarya'ya karşı.

Hakemlerin iğrenç yönetimi ile karşı karşıyayız . Takım olarak iyi oynadığımız söylenemez ki bunu skordan anlayabiliyoruz . Ama her pozisyon aleyhimize mi çalındı derseniz evet her pozisyon aleyhimize . Maalesef böyle hakemleri görmekten sıkıldım , 2.lig de maç yönetemeyecek hakemleri vermişler . Hakemler yüzünden izlemek istemiyorum 2. yarıyı çok sinirim bozuldu

Hücumda çok kötüyüz. Ege gerçekten hücum anlamında inanılmaz vasat bir adam. Pota altındaki eksikliğimiz ise çok bariz. Çok zorlama hücum ediyoruz rakip bize göre daha bir takım gibi oynuyor. Bu maçı almamız büyük süpriz olur gibi görünüyor...

Ben basligi gormedim geride kalmis biraz. Buva harikalar yaratiyor icerde. Bizim kotu pota alti savunmamiza karsi cok etkili. Seneye kesinlikle Buva'yi dusunmeliyiz baska takimlar kapmadan.

Boyu 2.10'a yakın, azıcık kalıplı ve devrilmeyi bilen her uzun bizim pota altında terör estirir. Hendrix kaç yaşından sonra bir tarafını yırtıyor da bir yardıma gitmeye görsün adam, arkası hemen bomboş kalıyor. İşin özü sağolsun koç ve yöneticiler takım kaybetsin diye her şeyi yapıyorlar, sene başındaki rezillikler bir yana da şu aşamada kaybedilen hiçbir maç için ilk sorumluluğu oyunculara yüklemem ben. Her maç oynayan 9-10 oyuncunun en az 7-8'i ruhunu teslim edecek gibi mücadele ediyor parkede.

Rakiplerimiz Euroleague'de mücadele ederken hatta favori gösterilirken, biz İBB karşısında bile "kazanırız" diyemiyorsak fazla da söze gerek yok. Can Topsakal'a, Dursun Özbek'e oy verin. Erman-Can-Ömer-Dursun El ele, hep beraber kümeye!

Yalniz Buva bize karsi harika oynuyor olabilir ama ortalamalari da cok iyi. Tamam biz kotuyuz bugun ekstra iyi ama onun repertuarinda zaten var. Onu prkacine cok benzetiyorum. Degerlendirilmeli bence. Seneye avrupada ya da euroleague de iyi bir takimda izleyebiliriz. Bizim pota altimiz zaten gulluk gulistanlik. Ege ve Hendrixle nasil goturuyoruz hala anlam vermek zor. Iceriye transfer bas bas bagiriyor
Hala daha yaprak kimildamiyor.

Yine pivotumuz olmadığı için kaybedilen bir maç daha. Bugün ortalama üstü bir pivotumuz olsaydı Ivan bu kadar yıldızlaşamazdı ve kazanırdık. İşin ilginci hala bizimkiler 4 numaraya oyuncu bakıyor. Sanki takımda 4 numara yokmuş gibi.

Boyle giderse eurocupta final filan yapip ligde kume dusucez herhalde. Yine yakin gecen macta yine Erman Kunterin maci okuyamayisi. Yine rakip uzunlarin sovu. Bu takima pota alti oyuncusu lazim. Bunu gormemek icin kör olmak lazim. Ege gelisecekmis. Neresine gelisecek? Rakip takimlarin ortalamalari 2 katina cikiyor nerdeyse. Bu kadar aciz bir pota alti savunmasi olamaz.

Böyle bir başarısızlık var ve sen seçime basket şubeyi yönetemeyen birini tekrar yönetimine alarak seçime gidiyorsun.Akıl tutulması şu yaşananlar.

Sinirimden elim ayağım titriyor!!! Böyle bir "BELA" başımıza geleceğini bilseydim Ataman'ın elini ayağını öperdim bu ne nasıl bir insandır bu? Bu adamın otobüse dahi bindirilmeden gönderilmesi lazım soyunma odasından !!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Buva düzgün hakem kontrolünde 5 faulü çoktan alırdı ben size çok net söyleyim . Dirseği açıp alan açtığı 6 tane pozisyon saydım , bu Tabiki de maç kaybetmemiz için neden değil . Erman Kunter 'E ve Dursun Özbek 'E tebriklerimi iletiyorum . Biz televizyon karşısında , maça giden renkdaşlar tribünde çıldırmaya devam edecek gibi duruyor . Şubeyi ve şu takımı bu hale getirenler utansın diyerek hepinize iyi haftasonlarını diliyorum .

Aldığın moladan sonra topu oyuna sokmaktan acizsin. Nasıl kazanacaksın. Nerde vasat adam var doldurmuşlar takıma. Başkan adayı olduğunu söyleyen şahıslar basketbolun b'sini konuşmuyorlar. Daha çok yenilirsin İBB'ye. Küme düşmemeye oynarsın. Reziller sizi.