Ligin kaliteli olduğunu mu düşünüyorsun hakikaten ? Bunun olaylara ezbere bakmanın bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Türkiye ligi bundan birkaç sene önce bizim şampiyonluğa oynadığımız eurolig oynadığımız dönemlerde belli bir kaliteye sahipti. Çünkü yatırım vardı, şimdi yok. Son iki sezondur izlediğim lig son senelerin en kötülerindendir benim için. Efes ve Fenerbahçe tamam onlar eurolig takımı zaten, onlar dışında ligimizde doğru düzgün takım yok hiç kusura bakmasın kimse. Son iki üç sezondur Galatasaray tam manasıyla vasatlığa mahkum edildi. Lig de çok kötü olduğu için doğru düzgün yatırım kalmadığı için çok da kötü görünmedi bu da herkesi kandırdı bence. Kaldı ki bu sene Fenerbahçe de kötü ligin kalitesi daha da düştü. Fenerbahçe düzelmezse eğer ligin şampiyonu da belli Efes rahatça şampiyon olur eğer böyle giderse. Şampiyonu belli olan, final oynayacak takımları belli olan bir ligin bence kalitesinden filan bahsedilemez.
Seni bilmiyorum ama son 15 sezondur filan basketbol ligini çok yakından takip ediyorum. bu beceriksiz yönetim ve ülkenin ekonomik şartları sebebiyle çok ciddi bir geriye gidiş içerisindeyiz. Murat Özyer'in koç olduğu sezonlarda bile böyle bir vasatlığa mahkum değildik. Cafe crown dönemlerinde bile daha iyi bir yatırım vardı. O yüzden de ezbere konuşmamak lazım. Efes belki bu sezon eurolig şampiyonu olabilir ama bu bu ligi kaliteli yapmaz. Efesi kaliteli bir takım yapar o kadar.
Defalarca burada koç isimleri de yazdık da mesele koç ismi de değil. Basketbol şubesinin hatta bütün kulübün vasatlığa mahkum olması asıl sorun bu ve bu vasatlık Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz ile birlikte pik yaptı. Düzgün bir sponsorun olsa düzgün bir şekilde yönetilsen eurolig'de de oynarsın eskisi gibi bir sürü kaliteli koç da bu takımı çalıştırmak ister ve Ertuğrul Erdoğan'a kalmazsın. Mesele isimden çok zihniyet.
ama illa ki isimden de gidelim diyorsak bu ligde final oynamak şampiyonluk mücadelesi vermek istiyorsan yerli koç olarak Ergin Ataman, Oktay Mahmuti'den başka alternatifin yok. Belki Orhun Ene belki bir de Ufuk Sarıca.
Benim koçum Ertuğrul Erdoğan olacak diyorsan 1.5-2 milyon dolar bütçen olur ve vasatlığa mahkum olursun. Zaten yönetimin de istediği ve işine gelen de bu. Bu kadar kötü yönetilirsen senin koçun Ertuğrul Erdoğan olur, Beşiktaşın koçu Burak Bıyıktay olur. Sonra al birini vur ötekine. Ertuğrul Erdoğana sormak lazım kariyerinde Galatasaray'ı çalıştırma şansı kaç kez olacak acaba kariyerinde bir final oynamak ister mi ? Ben öyle bir isteği olduğunu filan düşünmüyorum. Olursa olur filan diyordur belki.
Ergin Ataman'ı en çok eleştirenlerden biriydim çünkü bütçe verimsiz kullanılıyordu ilişki yıpranmıştı ve o dönem gitmesi gerekiyordu. O dönemki eleştirilerimin hepsinin de arkasındayım ama Ergin Ataman hem kariyeri için hem de Galatasaray için bu vasatlığa razı olmazdı. Oktay Mahmuti belki şampiyon olamazdı ama bu vasatlığa da razı olmazdı. Bunu bildikleri için de maaşını bahane edip gönderdiler adamı.
Bu vasat yönetimin istediği şey vasat bir Galatasaray basketbol takımı. Bunun için de Ertuğrul Erdoğan gibi koçlara ihtiyaçları var. Koçu tanımam etmem kusura bakmasın belki iyi bir insandır, belki idealist tarafları da vardır ama şu an Galatasaray'da vasatlığa hizmet ediyor.
Söylediklerinin bir anafikri var evet, oluşturduğun o anafikir "vasatlik ve buna razi olmak" üzerinde bir tutarlılığı da var fakat çoğuna katılmak mümkün değil.
4 Hoca saymışsın, bunların 3u zaten faal çalışıyor ve tepeye oynuyor. Obradovic burada, Beşiktaş bir hafta olmadı koçu göndereli ve sonra o hocayi kimin aldığı da ortada.
Bu ligin vasat olduğunu düşünmek ancak son sıralardan başlayarak 4-5 basamak yukarı çıkmak demek. Aşağı yukarı iyi oluşturulmuş 8-10 takım kadrosu var ligde. Diğer ülke liglerinde bu rakam bence 5-6'yi geçmiyor.
Ergin Hocanın gitmesini istemeyenlerdendim, evet çok yıprandı katılıyorum fakat yönetim Ergin Hocanın istemediği bütçe düşürmeyi gerçekleştirmek için koça destek olmayarak yıpranmasına göz yumdu, kazık attı kendisine. Mahmuti'nin de o maaşı başka kimseden alamayacağını ve hatta istediğine yakın bir kontratı da bulamayacağını düşünüyorum, bundan da daha iyi hicbir yere takımı taşıyamayacağına da inanıyorum. Koç becerisi olarak buna yakın bütçeyle evet 4 koçun da katacağı sinerjileri mutlaka olacaktır fakat takimin sıralamada yeri yine aşağı yukarı bu olacaktır, daha ilerisi değil.
Sormuşsun Erdoğan final oynamak ister mı diye, ister, ister hem de çok ister. En az senin benim kadar bu takımla ilgili hayalleri, ulaşmak istediği finaller vardır. Geçen sene ligi iyi yerde bitirdi, Beko serisinde de fena değildi fakat oraya kadardı.
Orta okuldayken (25 sene evvel, 1994) bedava bilet için kavga ederek Ülker maçlarıyla başladım Basketbolu tribunden takip etmeye ve sonrasında Galatasaray tribünunde basketbol seyircisi oldum ta ki 11-12 yıl sonra (2005) universite sonrasi yurt dışına çıkana kadar. O günden beri de her sezonunu maclarina gidemeyerek senin gibi yine çok yakından takip ettim. Daha hesapsız yatırımlar vardı evet söylediğin yıllarda, o yatırımlarla neler kazanıldığı da ortada. Günümüzde bu hesapsiz yatırımları yapman mümkün değil. Iyı bir Basketbol Şube yönetimi olmadığı halde eskisinden çok daha iyi yönetildiğini düşünüyorum Şubenin. Hatta dogru bir butce yonetimiyle yeniden Eurocup finali gorebilir.
Sponsor bulma düşüncene katılıyorum, hakikaten yıllardır düzgün bir sponsorluk anlaşması yapılamaması yönetimsel bir başarısızlık. Diğer taraftan da sponsorun ismini ister takimin isminin önüne koy, ister arkasına koy ya da çok daha cazip tekliflerle paketler hazırla; bir kenarda 4-5 milyon dolar uzeri vererek bu anlaşmaları yapmak isteyen şirketler maalesef yok, bu da bir gerçek.