BSL 15. Hafta | Anadolu Efes 76-68 Galatasaray Odeabank

Oktay hocamın eli takıma değmiş ilk maçta gösterdi bunu takımın son topa kadar mücadele etmesi benim gayet hoşuma gitti Hendrix sakat olmasa belki maçı kazanabilirdik bu arada uzun sorunumuz dışında maçı kaybetmemizin bir sebebi de dış şutu sorunlu olan Birkan Batuk bize karşı o kadar kritik iki üçlük attı ki çok kalp kırıcı oldu takım doğru yolda Taylordan memnunum ben de. Renfroe dengesiz bir guard Oktay hoca bu tarz oyuncularla oynamayı fazla sevmez direksiyonu artık maç genelinde Taylora verir diye düşünüyorum. Salı günü Gran Canaria ile çok önemli bir maçımız var son topa kadar mücadele için Oktay hocamıza destek için İstanbul'da olan her renktaş maça gitmeli bu koç desteği hakediyor. Son Topa Kadar !!

Aylar sonra ilk kez basketbol oyununun hakkını veren bir görüntü koyduk ortaya. Summers'ın çemberi dolanıp çıkan şutu ve tuğla fırlatmasıyla meşhur Birkan'ın üçlüğü maçın kırılma anı oldu maalesef...

Jordan Taylor ve Summers, Mahmuti'ye ilk etapta olumlu cevap verdiler. Kadronun eksiği ise malum, bir pivot lazım acilinden.

Oktay hocanın elinin takıma değdiği görüşü abartılı geliyor bana. Oyuncular koç değişikliğine reaksiyon verdiler sadece. Daha 3 idman bile yapmışlar mıdır emin değilim? Bir koçun felsefesini oturtması için makul bir süreye ihtiyacı olması bir tarafa ufak bir dokunuş yapıp tepki alması dahi öyle bir maçla olmaz. Biz Erman Kunterle de son topta Beşiktaş maçını kaybettiğimizde benzer bir basketbol oynadık.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

XPDjY0.png

Mücadele bir yere kadar arkadaşlar. Bir yerde, hele üst seviyede işin içine kadro kalitesi de giriyor. Bugün Ergin hocanın haklı olarak yabancı sınırından tribünde oturttuğu Dragic ve Stimac ikilisi bizim takımda olsa, Oktay Mahmuti gibi işini yapmaya hevesli ve potansiyelli koçun elinde bugün Türkiye Kupası'nda kimle eşleştik diye interneti karıştırıyor olurduk. Garibim Ege'yi Avrupa'nın en değerli 3 pivotundan birine verdik, 3. periyotta 5'lemeyi çoktan hak etmesine rağmen ite kaka maçın sonunu getirdi. Walker-Summers zaten Dunston'ın filan yanında çocuk gibi kalıyor. Yine Emir'in ters eşleşmede çabuk elleri, pozisyon bilgisi filan iyi kötü idare ediyorduk da o da sakatlanıp çıkınca adamların son 2 hücumunda Dunston'a en yakın savunmacımız kendi çemberimiz oldu zaten. Adam da bir zahmet birini turnike atıp ötekini içine vurdu. Gelgelelim bugün Dunston'ı 37-38 dakika iyi kötü idare eden bu kadronun daha 3 hafta önce İBB'nin 26 yaşındaki genç ve inanılmaz potansiyelli yıldızı Ivan Buva'dan 30 sayı yediğini de unutmayalım. Bu bile takımın direncinin, isteğinin ve en nihayetinde sağlıklı bir oyun görüşüne sahip olmaya başladığının göstergesidir.

Bu kulüp yönetici kisvesini hak edecek adamlar tarafından yönetilmedikçe bir aşağı, bir yukarı sallanıp duracaktır. Yalan yok işin yönetim kademesi bir yana ekonomik boyutundaki sıkıntıları Fenerbahçe, CSKA, Real gibi birkaç uçuk örneğin dışında Avrupa'da hemen her takım yaşıyor. Önemli olan hiç yoktan başında olan adamı doğru seçip dar zamanda da doğru kimliği ortaya koyup formanın, armanın hakkını vermektir. En azından Fenerbahçe'nin 3. takımından 30 sayı fark yememek, İBB'nin kariyer zirvesini Bilbao'da görmüş uzunundan 30'lanmamak için bu kadarcık yöneticilik faaliyetini yapmak senin boynunun borcudur. Bu aşamada Oktay Mahmuti ne kadar doğru tercih olduğunu zaten maç sonu röportajında açık seçik belirtmiştir. Bugünkü mücadele Galatasaray oyuncuların taraftara sunduğu bir lütuf değil, ekol olmalı. Futbolda nasıl Türk takımlarından Real, Barca olmaz Porto, Monaco'yu örnek alalım diyorsak mevcut Galatasaray bürokrasisinden de Fenerbahçe Ülker, Real Madrid, Khimki filan çıkmaz. Bizim örnek almamız gereken ara sıra koçu değişse de, ekonomik zaafiyetler yaşasalar da oyun planı ve aidiyeti sürekli devam eden Zalgiris, Olympiakos, Baskonia gibi takımları örnek almaktır. Bu yolda benim izlediğim Galatasaray'lar içinde gerçekten oyun anlayışını ve oyuna bakışını gözüm kapalı söyleyebileceğim Oktay Mahmuti'den daha doğru bir adam da yoktur. Bu anlamda bugün Türkiye Kupası'na gidemesek de, belki Play-off'a da giremesek de Galatasaray geleceğinin bugün olduğundan çok daha parlak olduğunu canı gönülden dile getirebilirim.

Oktay hocanın da dediği gibi bu takım yine yenilecek, yine başarısız olacak ama bir daha öyle umuyorum ki Galatasaray taraftarının başını öne eğmeyecektir. Bunu becerebilirsek de en uzak şekilde orta vadede istikrarlı bir başarı bu takımın alın yazısıdır.

Dün maçı izlerken gözlerim kanadı. Profesyonel iki takımın mı maçını izledim yoksa belediyelerin düzenlediği esnaf arası bir turnuva maçı mı belli değil. Takım çok çok kötü ki Efes'te aynı derece de kötü bir takım.
Kadro'da ki her oyuncu tek tek o kadar kötü değil 1-2 oyuncu dışında lakin bu adamlar bir araya gelince bir takım çıkmıyor ortaya.
Bu arada şu Obra hep pahalı takımlar yönetti hikayesi de sıktı. Başkaları da adam kadar başarılı olsun ve para harcamaya niyetli olan bir takım da onları alsın.
Bu kulüp ne yazı ki kültür de oluşturamıyor. Var olan Futbol takımının şartlar ne olursa olsun Avrupa'da bir şekilde başarılı olma kültürü de Dursun sayesinde ortadan kalkmak üzere.

Bu arada şu Obra hep pahalı takımlar yönetti hikayesi de sıktı. Başkaları da adam kadar başarılı olsun ve para harcamaya niyetli olan bir takım da onları alsın.

Ne yani butun mantik bu mu simdi ? Adamin elinde ki Guardlara bir bakalim hele, Wanamaker, Sloukas, Dixon, Guduric ve Hatta Sinan Guler

Simdi soru su, koskoca Galatasaray Basketbol Klubunun elindeki hangi Guard, Obranin elindeki 5 Guarddan birinin yarisi eder ?

Obranin eline 3-5 milyon Euroluk bir takim verelim de sapkadan tavsan cikarsin bir zahmet!

Ha butun bunlar bile Erman Kunterin oyuncu secimlerindeki rezaletin aciklamasi olamaz.

Obra kadabra degil, para kadabra

Daha öncede yazdım Hopson ve renfore dışında kunterin getirdiği adam yok.

Mithat Bey, eger bir mahsuru yoksa, bu bilgiye nerden sahip oldugunuzu sorabilir miyim acaba?

Eger transferleri o yapmadiysa kim yapti? Can Topsakal mi? Kendisine Avrupa'da oynayan 10 tane basketbolcu say deseniz, bunu basarabilecegi oldukca supheli olan, basketbolla ilgisiz bu sahsin, kendi getirdigi Erman Kunter'in bilgisi disinda transfer yaptigina mi inanalim?

Yoksa pasiflerin pasifi "Genel Menejerimizin" yaptigina mi? Eger o yaptiysa, Can Topsakal-Erman Kunter'in istifa ettigi ortam da, o hala nasil gorevinin basinda kalabiliyor. Ustelik, boylesine bir "enkaz" kalmisken ortada.

Ustelik, Erman Kunter'in sezon basi , butun transferlerin kendi tercihi oldugu sekilde anlasilacak aciklamalar yapiyordu. Bilgisi disinda yapildigi halde, bilgisi varmis gibi mi davrandigini dusunelim.

Yukarida saydigim sebeplerden oturu, bu iddianiz bana mantikli gelmiyor.

Ne yani butun mantik bu mu simdi ? Adamin elinde ki Guardlara bir bakalim hele, Wanamaker, Sloukas, Dixon, Guduric ve Hatta Sinan Guler

Simdi soru su, koskoca Galatasaray Basketbol Klubunun elindeki hangi Guard, Obranin elindeki 5 Guarddan birinin yarisi eder ?

Obranin eline 3-5 milyon Euroluk bir takim verelim de sapkadan tavsan cikarsin bir zahmet!

Ha butun bunlar bile Erman Kunterin oyuncu secimlerindeki rezaletin aciklamasi olamaz.

Galatasaray'ın 30 milyon eurosu olsa ben açık söyleyeyim Obra'yı getiririm imkanım varsa takımın başına. Obra zaten bu saatten sonra düşük bütçeli bir takımın başına geçmez. Lakin Partizan ile başarıları da ortada. O yüzden kendimizi bütçe ile avutmayalım.

Mithat Bey, eger bir mahsuru yoksa, bu bilgiye nerden sahip oldugunuzu sorabilir miyim acaba?

Eger transferleri o yapmadiysa kim yapti? Can Topsakal mi? Kendisine Avrupa'da oynayan 10 tane basketbolcu say deseniz, bunu basarabilecegi oldukca supheli olan, basketbolla ilgisiz bu sahsin, kendi getirdigi Erman Kunter'in bilgisi disinda transfer yaptigina mi inanalim?

Yoksa pasiflerin pasifi "Genel Menejerimizin" yaptigina mi? Eger o yaptiysa, Can Topsakal-Erman Kunter'in istifa ettigi ortam da, o hala nasil gorevinin basinda kalabiliyor. Ustelik, boylesine bir "enkaz" kalmisken ortada.

Ustelik, Erman Kunter'in sezon basi , butun transferlerin kendi tercihi oldugu sekilde anlasilacak aciklamalar yapiyordu. Bilgisi disinda yapildigi halde, bilgisi varmis gibi mi davrandigini dusunelim.

Can Topsakal'ın kardeşi Levent Topsakal oyuncu menajeri.

Galatasaray'ın 30 milyon eurosu olsa ben açık söyleyeyim Obra'yı getiririm imkanım varsa takımın başına. Obra zaten bu saatten sonra düşük bütçeli bir takımın başına geçmez. Lakin Partizan ile başarıları da ortada. O yüzden kendimizi bütçe ile avutmayalım.

Bir de Badalona var.
Tam tersi olarak milyonlarla başarılı olamayanlar da.

O kadar ama o kadar kötü bir durum ki, İsmini yazmaktan ve söylemekten bile hicap duyduğum biri yüzünden zavallı bir halde koca şube. Maçı izlerken içim cız etti. Maç içerisin de bir antrenörün debelenmesi ama en sonun da çaresiz kalması bunun yüzüne yansıması yani bu takım max oynadı dün akşam. Bundan daha ötesi yok. Oktay Hoca cidden son derece gereksiz önemli bir iş yaptı. Dünkü çocuk bile bu takımı devralmaya yanaşmaz iken şu enkazı devraldı e tabi daha camiayı tam tanımıyor haliyle. Belkide ne yalanlar söylediler bu seneyi şöyle idare et seneye çok iyi takım kuracağız gibisinden ama palavra olduğunu oda seneye anlar.

Bu takımı kurmak cidden kolay değil. Yani hakikatten basketbol da pivotsuz , oyun kurucusuz, şutörsüz , power forvetsiz bir takım kurmak ciddi bir özveri ister. Ne bilim sokaktan geçen adama al basketbol şubesini yönet desen en azından bir bölgede işe yarayan bir yabancı alırdı muhakkak.

Paralarını alamıyorlarmış,geçiniz. Bugün bir iki takım dışın da kim parasını zamanın da alıyor bu ligde? Kadro olarak da iyi felan değiliz. Kimse kendini de böyle avutmasın.

Yani Pivot olsaydı farklı olurdu değil. Tamirci sözüyle yazayım komple değiştirecen bunu. İlk yarının son beş saniyesin de mola alıp beş saniyelik güzel bir oyun çizdi Koç. Oyuncuların uygulamasına bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız

Bu saatten sonra Sırf Oktay Hocanın devraldığı bu enkazı ufacık ta olsa bir sırt vermek adına gider destek veririm o salona hepimize düşen görev bu ama canlı canlı da bir işkenceye nasıl , ne kadar dayanırım bilmiyorum.

Son düzenleme:

Niye mahsuru olsun tabiki söylerim.Daha önce yazdım,gözden kaçmış olabir,bu sene biz 4 mil euro bütçeli bir takım kurduk sanırım buraya kadar her şey normal.Şimdi madde madde yazacağım 1- emir geçen seneden garanti 750 bin euro garanti kontratı devam ediyor. 2- göksenin geçen seneden devam eden 500 bin euro garanti kontrat 3- ege geçen seneden devam eden 200 bin euroluk garanti kontrat 4- geçen sene 5 maç oynayan russ simithinde garanti kontratından kalan 250 bin doları 4 milyonluk bütçeden düşerseniz kalan para 2milyonun biraz üstü kalır hoca onuda sıkıntı etmedi ve renfore ve hoopsınla anlaştı.ne zaman ki! şuan sakaryanın pivotu olan moustafa yı almak istedi bu seferde menejerlere geçmişten kalan borçlar yüzünden oyuncuyu alamayınca listesinde olmayan oyunculara mahkum kaldı.Gerisini biliyorsunuz zaten

Niye mahsuru olsun tabiki söylerim.Daha önce yazdım,gözden kaçmış olabir,bu sene biz 4 mil euro bütçeli bir takım kurduk sanırım buraya kadar her şey normal.Şimdi madde madde yazacağım 1- emir geçen seneden garanti 750 bin euro garanti kontratı devam ediyor. 2- göksenin geçen seneden devam eden 500 bin euro garanti kontrat 3- ege geçen seneden devam eden 200 bin euroluk garanti kontrat 4- geçen sene 5 maç oynayan russ simithinde garanti kontratından kalan 250 bin doları 4 milyonluk bütçeden düşerseniz kalan para 2milyonun biraz üstü kalır hoca onuda sıkıntı etmedi ve renfore ve hoopsınla anlaştı.ne zaman ki! şuan sakaryanın pivotu olan moustafa yı almak istedi bu seferde menejerlere geçmişten kalan borçlar yüzünden oyuncuyu alamayınca listesinde olmayan oyunculara mahkum kaldı.Gerisini biliyorsunuz zaten

Verdiğiniz rakamlara bir itirazım yok ama kulüplerin bütçeleri hesaplanırken, oyuncuların devam eden kontratlarından hakedişleri çıkartılmaz. Sonuçta FB'nin 30 milyon $ bütçesi var dediğimizde, bu tamamen yeni transferlere harcadıkları para kastedilmiyor aslında. Uzun süreli kontratı olan oyuncuların ve tabiki Obradoviç'in de alacakları, bu 30 milyon'un içinde düşünüyor. Neyse aslında benim sormak istediğim tam bu değil..

Asıl sormak istediğim, sizin saydıklarınızın dışında kalan, Rakeem Christmas, TJ Cline, Dwight Hardy, Richard Hendrix, DaJuan Summers ve Mehmet Yağmur transferleri kimin veya kimlerin insiyatifiyle yapıldı? Bir de Erman Kunter sezon başındaki röportajlarında, niçin kendi tercih etmiş gibi konuştu?

Verdiğiniz rakamlara bir itirazım yok ama kulüplerin bütçeleri hesaplanırken, oyuncuların devam eden kontratlarından hakedişleri çıkartılmaz. Sonuçta FB'nin 30 milyon $ bütçesi var dediğimizde, bu tamamen yeni transferlere harcadıkları para kastedilmiyor aslında. Uzun süreli kontratı olan oyuncuların ve tabiki Obradoviç'in de alacakları, bu 30 milyon'un içinde düşünüyor. Neyse aslında benim sormak istediğim tam bu değil..

Asıl sormak istediğim, sizin saydıklarınızın dışında kalan, Rakeem Christmas, TJ Cline, Dwight Hardy, Richard Hendrix, DaJuan Summers ve Mehmet Yağmur transferleri kimin veya kimlerin insiyatifiyle yapıldı? Bir de Erman Kunter sezon başındaki röportajlarında, niçin kendi tercih etmiş gibi konuştu?
İnanın o pozizyonda siz olsanız ben olsam veya bu forumdan biri farklı konuşmazdı.Konjüktür gereği

Ne yani şimdi avrupanın en iyi koçu olarak herkes tarafından kabul edilen obra sıradan bir koç mu demek istiyorsunuz.

Ne yani şimdi avrupanın en iyi koçu olarak herkes tarafından kabul edilen obra sıradan bir koç mu demek istiyorsunuz.

Iyi hoca ama butun basarilarini uber butceli takimlarla elde etmis, Kizilyildizla sampiyon oldugu doneme dair hicbir finansal rakamlara ulasamadim o yuzden o gunun sartlarinda takim butcesinin ve rakiplerinin bugunle kiyaslanmasi soz konusu dahi olamaz.

En son Pana ve Fenerle sampiyon oldugu takim butceleri 35 milyon Usd den az degil belki fazlasi bile var.

Mesela Obraya onumuzdeki sezon sadece 4 milyon usdli bir takim verilse ve gorsek acaba analar ne yigitler veya reziller doguruyormus!

Yada durun siz zahmet etmeyin ben suanki Fb takimini 4 milyon usd ye dusureyim. Wanamaker - Vessely - Melli - Sloukas - Nunnaly bu 5 oyuncuyu takimdan gondersek bile geriye kalanlarin olusturdugu rakam 8 milyon usdden fazla yapiyor.

Iyi Hoca ve yuksek butce ile basari geliyor diyelim biz buna. Kimsenin elinde sihirli degnek yok.