BSL 15.Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe Beko

Tarih:2 Ocak Cumartesi
Saat:15.30
Salon:Sinan Erdem Spor Salonu
Kanal:Tivibuspor

Ligte kötü günler geçiren takımımız ligin son haftasında Bursaspor'u mağlup ederek moral buldu. Hafta içinde kadrosuna Amile Jefferson, Assem Marei ve Travis Trice'ı katan ekibimiz derbi öncesi kadrosunu güçlendirdi.

Rakibimiz Fenerbahçe Beko ise geçen hafta Anadolu Efes'e mağlup olarak ligte ki 3.yenilgisini aldı ve lig liderliği yarışında büyük bir yara aldı.

Bu zorlu derbide takımımıza başarılar diliyoruz...
 
Son düzenleme:
Yeni transferlerimiz Assem Marei ve Amile Jefferson, Fenerbahçe derbisi öncesinde Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye ligini çok iyi tanıdığını ve elinden gelen maksimum katkıyı vermeye gayret edeceğini dile getiren Marei, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem ligi hem Türkiye'yi çok seviyorum hem de burasını çok iyi tanıyorum. Dolayısıyla burada olmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Hafta sonu büyük bir maç oynayacağız. Maçın öneminin farkındayım. Benim burada bireysel performansımın önemi takıma ne kadar yardımcı olduğumdur. Taraftarlara şunun sözünü verebilirim. Çok çalışacağım. Sahada çok mücadele edeceğim ve bu takıma elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım." diye konuştu.

Fiziksel ve mental olarak hazır durumda olduğunu ve Galatasaray gibi büyük bir kulübe gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Jefferson ise, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Geldiğim ilk günden bu yana burada kendimi çok iyi hissettim. Burada çok iyi bir takıma sahibiz. İlk izlenimim buydu. Ne kadar yetenekli bir oyuncu grubuna sahip olduğumuzu fark ettim. Ayrıca koç ekibi de bana çok yardımcı oldu. Koçtan yana çok mutluyum. Özellikle savunma anlayışını ön plana koyan bir koç olduğunu hissetmiş durumdayım. Bu da benim açımdan çok artı bir durum. Hem mental hem fiziksel olarak çok hazır olduğumu hissediyorum. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Büyük bir tarihe sahip. Nereye geldiğimin farkındayım. Çok yetenekli bir oyuncu grubuna sahibiz. Umarım takıma yardımcı olabilirim." ifadelerini kullandı.
 
Sonuçtan bağımsız olarak yazıyorum, maçtan sonra Göksenin ile yollar ayrılırsa, yahut en azından kadro dışı kalırsa aldığım en güzel doğum günü hediyesi olur.
 
Çok garip 2 top kaybı lise maçlarında yapilan türden, iyi başlayıp kırılma anlarında kırılgan takım olmayı aşmalıyız artık Marei çok aktif faydali başladı. Amelie de bir çekingenlik var umarım hızla atar ama diş şutlarla ayaktayız savunmada yeterli direnç yok malesef hala..
 
Amelie Jefferson her tarafa yetişmeye çalışıyor. Ayakları çabuk, keşke biraz da kalıplı olsaydı. Marei de gayretli ama geriye daha hızlı koşmalı. Rakibe geçiş şansı vermemek lazım. Başka bir üretimleri yok.
 
Gerçekten Göksenin bıktırdı, bu kadar verimsiz bir kaptan bize yakışmıyor. Onun yaptığı savunmayı Hunter ziyadesiyle yapar ve en azından şut tehlikesi var.
 
Ciddi coaching problemlerimiz var takimin üstüne loser'lık çökmüş bunu kaldırabilecek bir coach lazim bugünleri aramayalım. Rakip topa baskı yapıyor çözüm üretemiyoruz, Marei dışında içeriden oynayamıyoruz iç diş dengesi olmazsa bu takımları yenemezsin. Hücumda top dönmüyor coach bunu görüp oyuncuları uyarmıyor fark açılıyor bu aarada savunma da düştü.
 

Üst