BSL 16. Hafta | Galatasaray NEF 98 - 76 Büyükçekmece

Basketbol Süper Ligi 2. yarı ilk haftasında evimizde Büyükçekmece ile karşılaşacağız. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı 87-95 kazanmıştı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda 9 Ocak Pazar günü oynanacak olan karşılaşma saat 20.15’te başlayacak. Maç TRT Spor Yıldız ve Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak.
 
Jordan Crawford da ilk maçta 36 sayı atmıştı dikkat etmek lazım. Ama normalde çok rahat almamız gereken bir maç tabii.
 
İlk yarı adına en sevindiğim şey Okben'in özgüveni + sorumluluklar alması.Sıkıştığımızda birisi denemek zorunda deyip deniyor bu güzel.

Rıdvan'ın olağan durumdan ötürü(Melo yoktu,Bost maça pek giremedi,Eray oyundaydı) rakibini geçmeye çalışıp gidip faul alması + kaldırıp şut denemesi.

Banvit döneminde çembere atak ederdi.Bizde hem Rıdvan,hem Eray çok korkuyorlar,çok çekiniyorlar çembere bile bakamıyorlar.Eray'ın şut atmasını istemem,kaçırmasada istemem ama bu kadar çekinmeleride güzel değil (yazarken Eray 2 tane şut denedi bomboş kalınca)

Kızdığım noktalar ise Purcell yokken,savunma sorunlarımızı düşününce sıkıntılar yaşama durumumuz varken Kerry bu kadar kolay teknik almamalı.Kerry özelinde hiçbir oyuncumuz faul problemindeyken almamalı.

Büyükçekmece gelip kaldırıp şutlar deneyebilir gayette normal denemeleri ama biz top dönmeden kaldırıp denememeliyiz.

Enes ilk çeyrek ilk şutu deniyor bakıyoruz.İkinciyi deniyor gene bakıyoruz.Yahu 3.yü deniyor gene bakıyoruz.Enes fiziken güçlü bir oyuncu değil,şut denemekten başka yapabileceği şey yok.Yapmayın lütfen.

Kravish-Ege sertlik gösteremiyorsunuz,oyun takibiniz zayıf.

Son olarak biz daha iyi takımız,lütfen kazanalım şu maçı.Melo ve Bost daha fazla oyunu hissetmeli,Blackshear ve Sadığıda oyunun içine sokabilmek lazım.Kerry 3'lemese hücumda çok iyi katkı verebilirdi ilk yarı.
 
İlk yarıyı Eray-Rıdvan-Melo(Bost) 3'lüsü ile bitirdikten sonra insallah 2.yarıyı Rıdvan-Melo-Bost üçlüsü ile oynarız,hoca umarım ilk 5'i sahaya sürmez dedim.

Beklediğim gibi başladı Ekrem hoca.Çokta iyi yaptı.

Son çeyreğe 16 sayı önde giriyoruz,bunlar bu farkları yediğinde çöküyorlar genelde.Umarım son çeyrek bizim kontrolümüzde devam eder.
 
Bizim skor potansiyelimiz inanılmaz yüksek,bu çok mutlu ediyor beni.Çekmece'ye karşıda öyle,Nyumburk deplasmanındada öyle,Purcell olmasada öyle,prestij maçında olsakta öyle.

Haftaya Daçka maçında oynayabilecek mi acaba,Daçka bu aralar iyi form yakaladı.
 
Katiliyorum karsi takimi duzen disina iten bir tarzimiz var.
Nba takimi 5-6 sn hucum edince baska gorulur, biz yapinca set yok derler.
 
1 yabancımızın olmadığı, 1 yabancımızdan da katkı alamadığımız ortamda 98 sayı bulduk. İkinci yarıda da savunmayı epey sıklaştırdık. Okben ikinci yarı hiç girmedi galiba umarım ciddi bir sorunu yoktur. 2 pozisyonda Canberk, Bruinsma'nın arkasında kaldı onun dışında kusursuz bir ikinci yarı oynadık. Rıdvan, Okben çok iyi katkı sağladı. Canberk de bir şekilde rotasyona dahil edilmeli ki az oynamasına rağmen o pozisyonda Ege'yi bulmaya çalışması takdir edilecek bir hareket. Takıma tebrikler, yola devam.
 
Son düzenleme:

Üst