BSL 22. Hafta | Banvit 75-80 Galatasaray DS

Ertuğrul Erdoğan,bazı sıkıntılar yaşıyoruz dedi! Ne olduğunu hepimiz biliyoruz galiba.2 milyon dolarlık takımın maaşlarını veremeyecek kadar kötü bir şube yönetimi yazıklar olsun.
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın, Banvit’i 75-80 mağlup ettiği karşılaşmadan sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Ayberk Olmaz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

“İlk devre çok gergin başladık, son zamanlarda yaşadığımız bazı sıkıntılar vardı. Daçka maçında da çok iyi basketbol oynamadık, bugün onun gerginliği vardı. Özellikle bugün Nigel Hayes'i üç numaraya çekip size'ı yukarıya çektik, sahada daha uzun oyuncularla olmayı seçtik ve zone savunmaya geçtik. Bu da rakibin sanırım hazır olmadığı bir durumdu. İkinci yarıda daha akıllı oynayan, daha üretken bir Galatasaray Doğa Sigorta vardı ama şunu da söylemem lazım burası çok zor bir deplasman. Banvit takımı çok iyi savunma yapan bir takım, bu maçın böyle zorlu geçeceğini biliyorduk. Kazandığımız için çok mutluyuz. Çarşamba Tofaş maçı var. Her zaman söylediğim şey; biz maç maç düşünüyoruz ve sezon sonunda olabileceğimiz en iyi yerde olmak istiyoruz.

Her maçı aynı oyuncuların oynaması mümkün olmuyor. Bugün Can Korkmaz ve Ayberk Olmaz maçın kazanılmasında büyük faktör oldular. Ayberk bugün gerçekten ciddi bir fark yarattı ama umuyorum bunun devamı gelir.”

Aybek Olmaz ise şunları söyledi:

“Üçüncü periyottaki savunmamız çok önemli. Basketbolda 11-12 sayılık farklar çok önemli değil, kısa süreler içerisinde kapatabilirsiniz bu farkı. Soyunma odasında da bunu konuştuk. Savunmamızdan aldığımız enerjiyle hücumda daha etkili olduk. Benim için de iyi bir maçtı. Kazanmak ise her şeyden daha önemli, kazanmadığınız sürece hiçbir bireysel performansın önemi yok. Takım arkadaşlarımı ve staff’ı tebrik ediyorum, önemli bir galibiyet aldık.

Daçka maçında aslında bütün takım olarak şanssızlığımıza denk geldi. Kötü oyunun yanında şanssızdık. Sezon başından hiç mücadele etmeyi bırakmadık, bugün de o mağlubiyetten dönmeyi başardık. Sahaya böyle enerji koyduğumuz zaman her maçı kazanabiliriz.”
 
Ertuğrul hocanın özellikle savunmada yaptığı hamleler maçı getirdi. Maçtan önce de söylemiştim bu takımın ne yapacağı belli olmuyor nitekim 15 sayılardan maçı aldık.
 

Üst