BSL 22. Hafta | Galatasaray Nef - Frutti Extra Bursaspor

neden bilmiyorum ama ramazan ayında geçen yıl hariç bütün maçlarımız akşam 8'den sonra. 4 sene önce Gaziantep ile çeyrek final serisi oynamıştık Ramazan'da hepsi geç saatteydi, salona giden yoktu doğru dürüst. Antep'teki maç ise 4 buçuktaydı. geçen yıl karşıyaka ve Tofaş maçları erken saatteydi insanlar çıkıp gelmişti salona. bu sene yeniden aynı durumu yaşıyoruz. neden inatla bize denk geliyor bu saatler? şu bursa maçı iftardan sonra değilde iftardan 3-4 saat önce oynansa daha çok insan gelirdi. ligde iki maç üst üste kazandık, bursa direkt rakibimiz sayılır. bir iki tag çalışmasına salon tatmin edecek kadar dolardı. harbiden art niyetli olduklarına inanmaya başladım.
 
Ilk macta salondaydim.Bu hayatta asla kinci bir insan degilim.Anlik sinirlenirim ve eger cok buyuk bir mesele olmamissa o insana karsi kin tutmam.

Ancak Bursa’daki macta Bursasporlu bircok oyuncunun ozellikle Onuralp’in yaptiklari,kenar yonetimi ozellikle Nedim Yucel’in ikide bir sahaya dalmalarini unutmadim.Seyirci de cabasi tabi ki.Neredeyse sahaya gireceklerdi.O gun kazanarak guzel bir cevap vermistik.

Yarinki macta ise iyi bir atmosfer olusturarak kazanmamiz hem ilk macin devami olacaktir hem de kazanmaya cok ihtiyacimiz var.

Yarin kazanirsak bence dusme hattiyla bir iliskimiz kalmaz.Bununla birlikte kazanmamiz halinde play-off kapilari bizim icin sonuna kadar acilacaktir.

Cok zor bir mac.Andrews oynayacaktir onlarda.Biz de bildigim kadariyla bir eksik yok.

Dacka macindaki gibi kotu bir baslangici bu mac affetmez.O yuzden macin basindan sonuna kadar yuksek konsantrasyon ve iyi bir oyun ortaya koymamiz gerekiyor.

Kazaniriz veya kaybederiz diyebildigim bir mac degil.Bursaspor’da gecen sezonki Bursaspor degil.Genelde bize de ters gelmeyen bir takim.Lige ciktiklarindan beri sadece gecen sezon Bursa’daki macta yendiler bizi.

Takimimiza ve antrenor ekibine basarilar.Salonda yer alacak taraftarlarimiza da simdiden tesekkurler.Umarim kazanan taraf biz oluruz.
 
Bursaspor'un özellikle Ahmet'in sezona ara vermesinden sonra oynadığı maçları bizim teknik ekip iyi analiz edebilmişse kazamma şansımız olur.Andrews'e rağmen olur.

Her maç Yiğitcan ile Auguste çok fazla eleştiriliyor.Çok yetersiz kalıyorlar.Dahada çok ısrarla pivot almayıp oynatmayacakları önce Thornwell sonra ayrılınca Dawkins gibi transfer yapmalarından ötürü yönetimde eleştiri alıyor.

Her maçı yüksek tempoda oynayıp,yüksek skor atarak kazanmaya çalışmaktan başka bir şeyleri yok.Evlerinde ise çoğu maçta tamamen seyirciyi devreye sokarak kazanmaya çalışıyorlar.Rakibin savunma kısmında kısalarında çok kolay geçilmesiyle birlikte pota altı savunması yok,yok,yok.İkili oyun savunması yok,topsuz koşuları kaçırıyorlar,1 e 1 de savunamıyorlar,post up savunamıyorlar.İnsallah rakibin savunma taraflı eksiklerini değerlendirebiliriz,umarım bizimkiler en kötü son 1 hafta oynanan Lietkabelis-Daçka maçlarını olsun izlemişlerdir.
 
takım ligin kalan kısmını kayıpsız geçmek istiyormuş gibi bir hava verdi Tofaş maçı ve bu maçın başına bakınca. Ataşehir ve Telekom harici kayıpsız geçeriz inşallah. fikstür de buna müsait.
 
Hücumda sıkıntı yokta,rakibin oyun anlayışı ortada,erken hücum edelim,açık alanı yakalamaya çalışalım,erken şut deneyelim düşüncesindeler.Buna önlem almamız lazım.

Ya zor şutlara iteceksin ya da tempo yapmalarına engel olacaksın.
 

Üst