BSL 22. Hafta | Galatasaray Odeabank 84-78 Trabzon Basket

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 22.hafta maçında 25.03.2018 saat 13'te Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuğumuz PlayOff yarışında ki rakibimiz Trabzon Basket. Rakibimizle aramızda 1 galibiyet fark var. Ligin 22.haftasında aynı durumda bulunduğumuz İBB Basket sahasında Bjk Sompo Japan'ı ağırlarken 8. sırada bulunan Eskişehir Basket ise deplasmanda ligin lideri FB Doğuş deplasmanında olacak. Çok belirleyici ve kritik bir 22.hafta mücadeleleri bizi bekliyor. Kazandığımız takdirde 8.sıraya oturma ihtimalimiz yüksek. Takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz...

Play-offa çok yaklaşmışken bu maça gelmemek olmaz.

Takımla taraftar arasındaki bağ kuvvetleniyor, yönetim de ödemeler konusunda ve maçlara gelip takıma destek babında olumlu şeyler yapmaya başladı.

Şubede bahar havası estirebiliriz yani. Tribünler dolmalı.

Bir tabir vardır; yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diye tam da böyle bir maça çıkacağız. İBB maçı kaybetti artık hemen hemen her şey bizim elimizde. Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. TS'nin İstanbul'da 2 hafta önce oynadığı Efes maçını hatırlıyorum çok iyi direnç koydular. Yarın onlardan daha fazla maçı istemeliyiz. Emir Preldzic sakatlık sonrası fiziken eksik durumda biraz form kazanmış olması lazım artık. 4 numarada katkısına ihtiyacımız var. Yarın inşallah kazanacağız.

Galatasaray ve Trabzonspor gibi iki isimli takımın maçını da saat bire koymak kadar saçma bir şey görmedim. Gerçi yayıncı kuruluş sağ olsun Fenerbahçe maçı da yanlış hatırlamıyorsam bu saatte oynanmıştı. Neyse... Bunun dışında her geçen zamanda takım olma olgusu arttı ve ne oynadığı belli olan bir takımız. Kalitemizin Trabzon'u rahat geçip bizi play-off a sokacağına inancım tam.

Emir ve Ege alarm veriyorlar. Heslip her boş bulduğunda kaldırıp atıyor. Trabzon'un taktik belli sadece dış atış var. Savunmayı sertleştirip ilk yarı faul problemi yaşayan Hardy'yi devreye sokmamız lazım.

Neyse maci aldik tebrikler . Ama bundan sonraki maclar daha zor. Besiktas, tofas, efes, banvit, dacka, sakarya. Bakalim neler yapicaz?

rO4yVa.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Play-off yolunda çok kritik galibiyet tebrikler takım.Son çeyrekte Hardy çok kötüydü onun yerine sorumluluk alan Göksenin,Renfroe ve Summers son çeyrekte iyi işler çıkardı şuan kendimizi play-off a attık.Teşekkürler Oktay hocam bu takımda Erman Kunter hala takımın başında olsaydı şuan düşme hattından nasıl çıkacağımızı konuşuyorduk.

En başta Oktay hocamızın daha sonra tüm takımın eline emeğine sağlık. Basketbolumuza Mahmuti ile bahar geldi diyebiliriz. Bugün salonda oldukça endişeli seyreden maçta hakemlerin de abuk kararlarıyla acaba mı desekte son nefeste harika bir performans ile kazandık. PlayOff artık uzak değil. Önümüzde kazanacağımız kaybedeceğimiz maçlar olacak ama şunu biliyoruz ki artık takımımız kendine güvenli ve son topa kadar savaşıyor.

Edit: Bu arada bugün sayın Başkanımız, Ömer Cansever, Mahmut Recevik ve Ömer Yalçınkaya'nın yanı sıra Hakan Üstünberk'te yine salondaydı. Bunu neden söylüyorum? Kızsak da eleştirsek de 180 derece değişen ve sahip çıkılan bir şube var.

Son düzenleme:
Pota altımızda ki sorun her maç karşımıza çıkacak artık buna yapacak bir şey yok. Trabzon'un da yüksek yüzdeli atması Heslip ve Vasiliauskas özelinde maçın kafa kafaya gitmesine neden oldu. Göksenin'in maça kötü başladı ama son periyotta ki katkısı kritikti bizim adımıza.

Açıkçası maça giderken bu kadar dolu olacağını düşünmüyordum. Takım ne durumda olursa olsun peşinden giden belli bir kitlenin olması çok sevindirici. Hemde saat bir gibi iyi olmayan bir saatte. Bunda Oktay Mahmuti'nin en büyük etken olduğu bir gerçek. Eğer kafaya oynayan bir takım olsaydık Sinan Erdem de her maç şölen havasını görebilirdik.

Ama benim salon ile ilgili bir kaç şikayetim olacak. Her maç bilet kuyruğu oluyor ve kuyruk çok yavaş işliyor. Maç başladığında bile kuyrukta bayağı insan sırada bekliyordu. Otopark çok geniş fakat iki tane çıkışı olmasına rağmen tek bir çıkışa yönlendiriyorlar ve çıkış bir hayli zorlaşıyor. Salonun daha çok dolacağı dönemlerde önlem alınmazsa mağduriyetler görebiliriz.

Pota alti sorunumuz su onumuzdeki 4 mac canimizi cok sikmaz umarim. Oktay hocam'a tebrikler. İnsallah seneye onunla cok daha iyi olacagiz.