BSL 23. Hafta | Galatasaray 87-98 Darüşşafaka

6.03.2021 Cumartesi
20:00
Sinan Erdem Spor Salonu
TivibuSpor 2

Kritik haftalara giriyoruz tabiri de hafif kalacak sanırım çünkü uzun zamandır kritikteyiz zaten. Bir puan silme cezası olan Beşiktaş, Afyon ve Gaziantep ile aynı puanda sıralanıyor rakip. Bu dört takım playoff hattının son 3 sırası için yarışıyor, bir tanesi dışarda kalacak. Afyon takımının Efes'i ağırlayacağı haftada fırsat kaçırmak istemeyeceklerdir.

Bizim durumumuz ise malum. Fethiye ve Ormanspor ile aramızda sadece bir galibiyet fark var. Fethiye Gaziantep'i, Ormanspor da Tofaş'ı misafir edecek. Aynı zamanda Bursa-Bahçeşehir maçı var. Tüm bu hesapların arasında bir galibiyet bizi birkaç galibiyet öne itebilir, aynı şekilde bir mağlubiyet de birkaç mağlubiyet geri düşürebilir.

Ömer Uğurata'nın ikinci maçı olan ilk yarıdaki karşılaşmayı son 3 dakikaya kadar baş başa götürsek de 16-6'lık bir seriyle kaybetmiştik. O maçta zaten sezon boyu takımı sırtlayan Andrews ve Jerret'i durduramamış üzerine bir de Sinan Güler'in 15 sayılık performansına engel olamamıştık.

Savunma problemini bir türlü çözemedik, zaten elde avuçta fizikli bir uzun olmadan kolay kolay da çözülemeyecek problemler var. Pierre ve Jordan'ın iyi bir performansı bizim için bir umut olabilir. Ek olarak da takımın yapabildiği kadar basit ve kolay sayılar yemeyecek konsantrasyonu koruması lazım.

Umarım işler olabildiği kadar iyi gider de bir galibiyet çıkarırız bu cenderede...
 
Dişli bir rakibe karşı oynayacağız. Play-off iddialarını sürdürmeleri için onların da kazanmaları lazım. Bizim de bu kaostan kurtulmamız lazım. Tofaş maçında biraz akıl koyabilsek kazanabilirdik. Çok fazla gereksiz birebirler ve panik düğmesine erkenden basmamız mağlubiyete neden olmuştu. Mart ayında neredeyse üçüncü takımı da kurmuşken takımdan akıcı bir oyun beklentim yok. Çoğu insanın da yoktur diye düşünüyorum. Sadece akımın değil bizler gibi inadına bu şubeyi takip eden insanların da ruh halinin bir nebze düzelmesi için artık kazanmalıyız.
 
Sinan Güler sakatlığı falan yokken Doğuş hep onun gölgesinde kalıyor.Josh Magette çok uzak mesafelerden hiç tereddütsüz sürekli 3'lük deniyor.Grant Jerret erken faul problemi yaşayabiliyor.Andrew Andrews ise oyundan çok çabuk kopabiliyor,bunu gerek ligde gerekse Avrupada birçok maçta yansıttı.
Jarmar ise uzun bir sakatlıktan yeni çıktı ve geçen hafta ilk maçını oynadı.

Geçen hafta rotasyonlu Fenerbahçe kadrosu kendilerini 20 sayı farkla yenseydi şaşırtıcı olmazdı.Maçı başından sonuna dek izledim.Çok uzun bir süre Daçka çok kötü oynadı,çok fazla düzen dışına çıktı,basketbol adına ortaya hiçbir şey koyamadı.

Bugün kararlı olabilirsek bizim kazanacağımız gün olacağını düşünüyorum.
 
Hakemler ne yaptıklarını bilmiyorlar.Pierre Jackson neredeyse sakatlanacaktı faulü geç çaldılar.Jerret'ın yaptığı faulü incelediler,kim yaptı diye.Şimdide Amile Jefferson'ın pozisyonunu incelediler.
 
Savunmamız maçı kazanma noktasında güven vermiyor.Maçı anlatanlar hakemleri övdü ama 8'de başlayan maçın ilk yarısı 9'da bitti nerdeyse.Ne gördülerse çalıyorlar doğru,sonrada ne görmüştük deyip izlemeye gidiyorlar.
 

Üst