BSL 25. Hafta | Galatasaray 101-90 Bahçeşehir Koleji

Assem Marei, Vladimir Stimac gibi oyun akışına hiçbir katkısı olmayan sadece kendi istatistiğine oynayan oyuncuların da sonu gelir umarım. Brock Motum'la da maalesef hiç kimya tutmadı. Bahçeşehir skandal derecede kötü bir takım isteyerek yapamazsın şu kadroyu yani.
 
Berke Atar oynadığı 7-8 dakika içinde Marei ve Jefferson’un toplamından daha fazla katkı verdi. Savunmada Stimac’ı yıldırdı, Deniz Kılıçlı’yı oyundan attırdı, ribaund aldı, sayı attı, inşallah önümüzdeki maçlarda da süre bulur
 
Ve 101-88 kazandık çok şükür. Epey korktum bu maçta da, sıkıntı yaşarız diye, nitekim ilk yarının sonunda 5 sayıya indi sonra skor eşitlendi ama çok şükür aldık. Kümede kalma umutlarımız armış oldu. Maalesef bu sıkıntılı yılımızda, bunları görmek te varmış. Şimdi haftaya Çekmeceyi yenerek işi iyice kolaylamak lazım. Son topa kadar.
 
Telekom maçında sinyali vermiştik bugünde rakip tam istediğimiz gibi olunca sonuca gittik. Üstümüzdeki olumsuz havada dağıldı. Takım kalan maçlarda daha özgüvenli ve daha dirençli olacaktır. Son olarak takımımızı tebrik ederim. 🦁👏
 
Kazanmamız gerekiyordu kazandık. Fethiye kaybetti, Orman da kaybederse en azından kendimizi bir galibiyet yukarı atarak tamamlayacağız haftayı. Ek olarak Bahçeşir'in de hem Orman hem Fethiye ile maçları olması daha da kıymetli yaptı bu galibiyeti.
 
Çok şükür galibiyeti alarak hem biraz olsun nefes aldık, hem de Bahçeşehir'i girdaba çektik. Takıma tebrikler 👏 Hücum ribaundları konusunda sıkıntı azalır inşallah...
 
Takımı tebrik ediyorum. Önümüzdeki iki maçı kazanabiliriz ümidindeyim.
Bu maçta, Göksenin'e faulleri kaçırdığı için kızmıştım ama kritik sayıları, hele bitime 5 dakika kala yerde topu arkadaşlarına vermek için harcadığı çaba inanılmazdı.
Bu arada Vladimir Stimac'ın'ın, Berke'nin kolunu çekerek ardından yüzünü tutup faul alması, futbolda İbrahim Akdağ'ın hareketini anımsattı.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Ekrem Memnun, ING Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında 101-90 kazandığımız Bahçeşehir Koleji maçının ardından Galatasaray Televizyonu’na değerlendirmelerde bulundu.

Bu galibiyetin moraliyle önümüzdeki maçlara daha büyük ciddiyetle hazırlanacaklarını ifade eden koç Ekrem Memnun, “Öncelikle kazandığımız için çok mutluyum. Oyuncu arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. İçinde bulunduğumuz durum alışık olduğumuz, camiamızın alışık olduğu bir durum değil. Herkes bunun farkında. Takımın üzerinde bir sayıyla olsa da kazanalım baskısı var. Durum sonuç odaklı ama oyunu geliştirmekten çok sonuca odaklanıyoruz. Kendi üzerimizde kurduğumuz baskıdan dolayı yeterli enerjiyi harcayamıyoruz. Bugünkü galibiyet çok önemliydi. Dönem dönem çok iyi oynadık. Muhakkak geliştirmemiz gereken şeyler var. Ribauntlarımızı, müdafaamızı geliştirmeliyiz. Potansiyelli bir takımız. Mutlaka daha iyisini yapacağız. Bunu yapacak potansiyelimiz, isteğimiz, motivasyonumuz ve konsantrasyonumuz var. Sinyallar veriyorduk ama kısa kısa dönemlerde oluyordu. Bugün oyunumuz yukarıya çıktı. Geçen hafta sonunda kaybettik. Sakatlarımızı yeni tamir ettik. Takımımız bir arada çok az çalışabildi. Bu takım beraber çok az çalışabildi. Sakatlar oldu, geç katılanlar oldu. Bundan sonra bu galibiyetin de moraliyle önümüze daha güçlü bakacağız. Daha ciddi hazırlanacağız. Galibiyet almak istiyoruz; ancak galibiyeti bize getirecek olan küçük detaylara odaklanmamız, onları çok iyi yapmamız lazım. Galibiyet kendiliğinden gelmeyecek. Gerekli şeyleri çok dikkatli yapmamız lazım.” diye konuştu.

Salonun önüne gelerek basketbolcularımıza destek veren taraftarlarımıza teşekkür eden başantrenörümüz, “Özellikle Galatasaray taraftarına, bugün salonun önüne gelip takıma inancını gösteren taraftarlarımıza, buraya gelemeyip dışarıdan destek olan taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Galatasaray taraftarının büyüklüğünü, onların yanında olarak, izleyemeyecekleri bir maça gelerek oyunculara enerji ve motivasyon vererek bir kere daha kanıtladılar. Bu sene en büyük eksiğimiz taraftarımız. En çok etkilenen takımlardan biri olabiliriz bu konuda. Yapacak bir şey yok. Taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Takımın yanında olmaya devam etsinler. Birbirimize inandıkça daha güzel şeyler olacak.” dedi.
 
Tam da tribüne veda kararını askıya alıp koşa koşa içeride ve deplasmanda tribüne gidilecek maçlar...

Basketbolu futbol ile kıyaslamak en sevmediğim şeylerden biri ama deseler ki; ya Bahçeşehir galibiyeti ya Rize, gözü kapalı bu maçı tercih ederdim. Devamının gelmesi tek dileğim, içerde ve dışarıda şube düşmanlarını sevindirmemek adına.

Mevcut şartlarda ne taraftar (salona gelip destek veremiyor), ne yöneticiler ne de oyuncular; tek dayanağım Ekrem Memnun´un aidiyet duygusu, tecrübesi, inancı...
 

Üst