BSL 27. Hafta / Galatasaray Odeabank: 74 - Pınar Karşıyaka: 67

Play off çeyrek finalinde rakibimiz olamayacak.
İverson, Gabriel ve Bracey dışında kayda değer oyuncuları yok.
En kötü 2-1 ile geçeriz.

Ufuk Sarıca son çeyrekte yaptığı baskıyı seride de oldukça fazla deneyecektir. O anlarda topu Mccolluma taşıtmamız saçma olur. Bana kalırsa hiç top getirmese daha iyi olur. Bu arada Schilble Sinanın yükselişi ve Egenin rotasyona dahil olması çok değerli. Egenin gene de çok süre alacağını düşünmuyorum. Karşıyaka gibi dirençli takımlara karşı maçı koparmamız için taraftar desteği şart, Eurocupta paramparça ettik. Ki o takımın 1 numarası ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu düşünmesem de Jonestu. Kenanla Soner iyi niyetli çabalıyor ama yetenekli çok çok kısıtlı. Gabrielı bile saymıyorum ben, Wrightın kendi yarattığı şutlarla pota altında Iversonın Lasmeye üstünlüğüyle bir yere varmaya çalışacaklar. Normal şartlarda orada burada yenmemiz gerekiyor ama deplasmanda kimseyi yenemiyoruz o sorun..

Karşıyaka bizim rakibimiz değil, olamaz da. Çirkef taraftarlarıyla birlikte kendilerini büyük sanıp dursunlar. Biz çakıp geçeriz her türlü..

Fark açılınca benim uyuyasım geldi.Maç rutine döndü.Sonra bir anda baskı gelip 11-0 lık seri gelince gözler tekrar açıldı.Ne zaman şu takımı izlesem dorsey denen arkadaşa beddua ediyorum.Şu takımın uzun rotasyonunu bozdu gitti.Bernard da piyasada yok.Schilb iyi oynayınca bu takımın harikalar yaratma olasılığı hiç düşük değil.Fakat o da dün şova başladı inşallah konsantrasyonu bozulmaz =D. Play-offlara hazır olduğumuzu düşünüyorum.İçeride dışarıda karşıyaka rakibimiz olamaz.Sadece orta sıralardan banvit biraz ters geliyor zorluyor bizi.Rakibimiz üstümüzdeki 2 şirket takımı.Onun haricinde şu takım yenilse bile gurur duyulan bir takım oldu sene başından beri.Bu takımı kurana helal olsun.Bu sene hayattan en büyük zevki aldığımız branş erkek basketboldur.

Uzun bir aradan sonra maçı izleyemedim. Yolda olmamdan dolayı internetten takip edebildim. Aslında korktuğum bir maçtı ama güzel bir galibiyet almışız. Ege nin de giderek performansının artması önemli ama Şafak ı hocanın fazla kullanmaması biraz canımı sıkıyor açıkçası.

Bence iyi düzeyde seyirci vardı gene. Azdık çokduk diye tartışmak yersiz, bu Galatasaray tribününün sorunu değil sadece. Basketbolda özellikle takımların görece önemli olmayan maçlarında hep yaşanan bir durum. Konuyla ilgili bir örnek vereyim. Mesela Fener Hatay maçında benim gördüğüm salon dolmamıştı boştu hatta. Bizle oynasalardı dolardı o salon. Bahsettiğimiz maç da final maçı. Basketbola ilgi arttıkça yavaş yavaş bir tribün kültürü de oluşacaktır insanlar açısından. Bize dönersek Telekomun yanında salon yapılırsa salonun ortalaması daha çok yükselir diye düşünüyorum.