BSL 29. Hafta | Galatasaray Odeabank - Anadolu Efes

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 29. hafta maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Arena’daki mücadele 7 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da oynanacak. Karşılaşma NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Efesin hücumunda konsantrasyon kaybı olduğu açıkça gözüküyordu, kötü de defans yapmadık aslında ama pivotumuz yokken doğru sistemle oynasalar çok daha fazla atabilecekleri hepimizin malumu. Önceki galatasaray maçlarında her perdeden sonra önünün boş kalmasına alışmış olan gardları Sinan olmayınca sıkıntı yaşadı bir de. Delik deşik olmayan bir savunma görmek güzeldi.

Hücumda her şeyi Austin Daye üzerine kurduk, çok da iyi oynadı. Sinan'ın saçma sapan üçlükleri olmayınca tempoyu yükseltmelerine hiç izin vermedik.

Başhakem Emin Moğulkoç başta olmak üzere hakemler çook kötüydü, her iki takım lehine de onlarca hata yaptılar, tartışmalı pozisyonların hiçbirinde doğru karar yoktu.

Kırılma anlarında Yakup hoca yerinde molalar aldı ve iyi dönüşler yaptık. Ataman ve teknik faulleri de olmayınca 10-0 lık maçı kopartan serilerden hiç yemedik.

Maç sonunda Daye'in kenarda unutulması ve yukarıda Tuncay beyin de dediği gibi Emir'in saçmalamasıyla 1 dakika kala 6 sayı önde olduğumuz maçı 0.1 saniye kala gelen basketle kaybettik. Emir yerine kötü oynamayan Fitipaldo'yu biraz daha kullansaydık sonuç farklı olurdu.

Çeyrek final eşleşmemizi düşünürsek yenilmemiz çok da kötü olmadı açıkçası.

Ataman olsaydı 3.çeyrek bitmeden atılacaktı, bütün momentumu Efes'e verecekti ve Euroleague'deki maçlarımız gibi erkenden kopacaktı muhtemelen. Sinan veya bu seneki formuyla Mccollum'un olmaması da avantaj oldu, hücumda tıkanmalar yaşasak da takımı baltalayan oyuncu görmedik. Keşke bir pivotumuz olsaydı.

Maçı izlemedim ama o kadar eksikle yine iyi bir skor var. Efes mi zorlamadı yoksa biz mi çok iyi oynadık acaba.

Takım ruhunu ortaya koydu. Efes ligde ilk turda elenirse ben şaşırmam.Dua etsinler Gaziantep çıkmasın onlara :) Gaziantep yarı finale kalır çok net.

Ayrıca Ergin hocamız için oyuncular ne yapıp edip,ona göre oynamalı. Haksızlıklara karşı oyuncular birlik olmalı ve şampiyon olmalıyız.

Takım ruhunu ortaya koydu. Efes ligde ilk turda elenirse ben şaşırmam.Dua etsinler Gaziantep çıkmasın onlara :) Gaziantep yarı finale kalır çok net.

Ayrıca Ergin hocamız için oyuncular ne yapıp edip,ona göre oynamalı. Haksızlıklara karşı oyuncular birlik olmalı ve şampiyon olmalıyız.
Daha önceki mesajlarında biz şampiyon oluruz diyordun ve Efes ilk turda elenir diyorsun ha, güzel kehanetler:).. Sen Ergin Ataman'ın maç sonu şampiyon olacağız twitine de inanmışsındır sanırım. İki kehanetin de bence birbirinden farkı yok:)

Maçı izledim takım olarak kötü oynamadık ama Efesin final four'a kalamamasının verdiği manevi çöküş de oldukça etkiliydi bence bu durumda.. Play off'a kadar toparlayacaklardır ama olur da Serkan Beyin dediği gibi ilk turda elenirlerse de bu çöküş etkili olacaktır ama ben toparlarlar diye düşünüyorum. Bizim şampiyon olacağımıza ilişkin kehanetlere ise hiç girmiyorum. Fener bir şekilde şampiyon olacaktır, bizim final oynayabileceğimizi filan da pek sanmıyorum.

Uzun boylu hakemi pek tutmadım. Ege'yi savunmada beğeniyorum, ama son top için iyi seçim olmadı. Bir de, 2.06 boyla yüksek posttan şutunun bloklanması da stilinin eksikliğini belli ediyor. Gelecek sene hücumu da geliştirirse geleceği var. Daye elinden geleni yaptı. Maçın devre arasında eşim faul çizgisinden iki tane airball attı, 7-8 metreden hook attığı günler geride kalmış, çalışması lazım :). Micov'un geçen sene attıkları girse.. ah. Az ama iyi seyirci vardı. Maç heyecanlıydı. Paramızın hakkını aldık. Son iki dakikayı oynayamamak üzdü. Emir'i niye aldık ki.

Daha önceki mesajlarında biz şampiyon oluruz diyordun ve Efes ilk turda elenir diyorsun ha, güzel kehanetler:).. Sen Ergin Ataman'ın maç sonu şampiyon olacağız twitine de inanmışsındır sanırım. İki kehanetin de bence birbirinden farkı yok:)

Maçı izledim takım olarak kötü oynamadık ama Efesin final four'a kalamamasının verdiği manevi çöküş de oldukça etkiliydi bence bu durumda.. Play off'a kadar toparlayacaklardır ama olur da Serkan Beyin dediği gibi ilk turda elenirlerse de bu çöküş etkili olacaktır ama ben toparlarlar diye düşünüyorum. Bizim şampiyon olacağımıza ilişkin kehanetlere ise hiç girmiyorum. Fener bir şekilde şampiyon olacaktır, bizim final oynayabileceğimizi filan da pek sanmıyorum.

Ergin hocama sonsuz destek,her zaman güveniyorum...Hırsı yeter,istemesi yeter...Diğer eski coachlarımızdan bazıları gibi ( Biz kimseye şampiyonluk için söz vermedik..Bknz:Oktay Mahmuti ) değil. Oyuncuyu ateşlemeli coach.

Zafer inananları yazar cumlesine hep inanırım. Arsenal-GS Uefa Kupası finalinde favori Arsenal'di ama zafer inananları yazdı.

Burada herşey oyuncu grubunun inanması ve istemesi ile alakalı. İsteyeceksin...Sonra olacak. Birde haksızlıklar var ortada. Oyuncu istesin tam kadro Utah Jazz,Minnesota gelsin yeneriz sorun değil.

Ama oyun disiplininden uzak,coachuna havlu atan(Nolan Smith), oyundan çıkınca kufur edip,soylenen(Bruma) tarzı sporcular oldumu orada basari olmaz. Turku yabancisi su hakemlerin rezaletlerini gordulerse,Ergin hocaya saygıları varsa final oynar sampiyon olurlar.

İlk finale çıkalım ilk 2 maçtan birini mutlaka alır oyuncular. Almalı da...Karşındakide basketbolcu..Onlarda sahalarında Unics Kazan'a yenilebiliyor. Biz 37 dakika önde götürdüğümüz maçı şansa kaybediyoruz. Burada günlük performanslar ve iyi strateji önemli.

Ve şunu altına basarak söylüyorum.... fb'de Obradovic yerine baska bir coach olsun,yari finali gecemezler. O derece etki ediyor Obradovic.

Son düzenleme: