BSL 3. Hafta | Petkimspor 81-95 Galatasaray Nef

Rıdvan'dan önemli 2 katkı geldi bu çeyrek.Önce yarı sahayı geçerlerken kazandırdığı top,sonrada hücum süremiz biterken soktuğu 3'lük ile.

Bu Kravish ile 2'li oyun oynanması,sırtı dönük oynamasını beklemek bence iyimserlik olur.Ama Kravish'e orta mesafe şut hazırlayabilirsek sabaha kadar sokar.Çok iyi atıyor orta mesafe şutları.
 
Dee Bost'un hücum tercihleri ve performansı gelgitli olsa da savunması çok üst düzey. Bu savunmada Aliağa Petkim gibi takımların çözülmesine yetiyor.
 
Yani şunu yazmak için analiz fakiri olmak lazım Rıdvan girdi Browne'den bir top çaldı bi de üçlük attı. Çembere mi uçması lazımdı anlamadım. Tek hatası basket fauldü orda da takım olarak yerleşemedik zaten yıldız olmak dediğin 1 basket faulse herkes yıldız olur o zaman.
 
Geçen maçta da çok az oynamıştı ama aldığı süreye göre epey efektifti. Denklemden çıkarmamak lazım sezon çok uzun bir şekilde topsuz oyuna adapte etmemiz lazım Göksenin'i.
 
53-43 kapattık ilk yarıyı. Bu sene belli ki atarak maçlar kazanacağız. En azından takım felsefesi bunun üzerine planlanmış gibi. Melo da kendi gibi oynasa 60 atmıştık ilk yarı. Bomboş kaçırdığı üçlük vardı.
 
Hücum klasik şekilde akıyor. Bugün Amerikan Mutfak programını izlerken Kaan Kural güzel bir şey söylemişti savunma konusunda. "Yama deliği kapatır, yırtığı kapatma" Biz nerdeyse bütün açığı Rıdvan ve Sadık'ın kapatmasını bekliyoruz oysa ki ana plandaki oyuncunun da bu açıkları kapatması lazım. Nymburk maçında da yazdım Kravish de 6. yabancı olarak kalabilir ama Galatasaray'ın muhakkak Hayes tarzı savunmacı bir uzun alması gerekiyor. Ona bir şekilde skor ürettiririz kısaların şut tehditinden bol bol alan bulur nasılsa ama önceliğimiz savunmada açık kapatıp takıma daha kaliteli geçiş oyunu oynatabilecek bir uzun olmalı.

Geçen sene de atarak kazanmaya çalışıyorduk ama geçen seneden farkı bu yıl daha kaliteli bir hücumumuz var. Tabi daha sezonun başı ama bir takım sadece hücum ederek maç kazanır uzun vadede problem yaşama ihtimalimiz yüksek.
 
Geçen maçta da çok az oynamıştı ama aldığı süreye göre epey efektifti. Denklemden çıkarmamak lazım sezon çok uzun bir şekilde topsuz oyuna adapte etmemiz lazım Göksenin'i.
Göksenin zaten ya hiç oynamayınca çok efektif ya da 15 dk yı geçmeyince efektif. Kendinden beklenmeyen şeyler yapmaya kalkınca takımı aşağıya çekiyor. Geçen sene sadece küme düşme noktasına geldiğimizde 3-4 maç epey iyi oynamıştı ama onun haricinde haddini bilerek oynaması lazım.
 

Üst