BSL 5. Hafta | Anadolu Efes 85-92 Galatasaray Nef

Uzunlardan hiç katkı almadan çok acayip oynadık hiç pes etmedik. İkinci yarı çok üçlük kaçırmamız rağmen savunmada iyi durduk. Takımı da hocayı da tebrik ediyorum gerçekten hak ettik. Re re re ra ra ra girdik diye ufak bir problem de yaşadık ama değdi. Tüm ekibin emeğine sağlık.
 
Efes'i yenmekten daha önemlisi takım nasıl oynaması gerektiğini görmüş oldu (Oyuncuları kastediyorum, hocamız zaten farkındadır). Efes galibiyetinden daha önemlisi bu oldu. Bu oyuncular canla başla savunma yapıp, hızlı hücum sonucu en fazla 3-4 pasla boş şutu bulursa, başedemeyeceğimiz takım yok. Kısalarımız, bu format için ideal oyuncular. Bir transferle, uzunları da bu işe dahil edebilsek daha büyük galibiyetler de alırız.
 
Uzunsuz oynadık diyoruz ama buna rağmen 43-30 ribaunt üstünlüğü , çok ilginç rakamlar. Her şeyiyle irdelenmesi gereken enteresan bir maç son yıllardaki. Hele Kravish’in Dunston’a not in my house bloğu falan..
 
Helal olsun takıma hakemlerin bir sürü faulü atlamasına rağmen çok iyi karakter koyduk. Dee bostun önemini de görmüş olduk hiçbir şey yapamasada takıma liderlik ediyor. Salondaki güvenliklerede ayrı bir kuruldum güçleri çocukları çıkartmaya yetti.
 
Muhteşem galibiyet böyle bir comeback beklemiyordum çünkü takım çok yeni olduğundan özellikle savunmada böyle muazzam bir karakter koyduğu maç ilk oluyor. Coach'un etkisi büyük ellerinize sağlık..
 
Bugünde gördük; DeBost'un takım içindeki rolü çok kritik. Evet dengesiz hucumlari, olmaz yerlerden gereksiz şutları var fakat oyun planlarinda bu hızlı şutlara da yer var. Zamanla takım birbirine alışıp daha akıcı oynadığında bu şutlar daha çok girecek ya da ikinci şans sayıları olarak değerlendirilecek. DeBost'un kontratindan çıkalım diye düşünen arkadaşlarda oldu fakat ben takımı çok iyi yönlendirdiğini ve hatta daha da iyi olacağını düşünüyorum. 2 senedir çekilen guard problemlerinden sonra sonunda sahada liderlik yapabilen bir oyun kurucumuz oldu. Hata yaptığı, maç kaybettirdigi maçlarda olacaktır fakat yarar hanesini çok daha fazla dolduracaktir.

Orta mesafeleri daha yüzdelik atabilen ve ribaund toplayacak bir pivot bizi bambaşka seviyelere çıkarır. Maalesef bugün uzunlardan neredeyse (Blackshear harici) hiç katkı alamadık skor anlamında...

Çok ödedik, kumar diye çok konuşuldu fakat Sadık hamlesi muazzam, bir Yönetim başarısı...
 
Harika mücadele ettik, kısalarımız maçı tamamen domine etti. İçerideki Daçka ve Bahçeşehir mağlubiyetlerinden birini de kurtarmış olduk böylece. Muhteşem galibiyete rağmen halledilmesi gereken iki husus var bence, birincisi; Sadık ve Rıdvan dışındaki diğer yerlilerin de biraz işin içine girmesi lazım. İkincisi de; Kravish'i 6. yabancı durumuna getirecek bir oyuncu bulmak gerek, kısalar her zaman bu kadar ribaund alamaz.
 

Üst