BSL 8. Hafta | Darüşşafaka Tekfen 79-84 Galatasaray

Birazda normal sevinmeyi ogrenelim artik. Hep laf vur vur nereye kadar. Laf vuracagimiz tek merci yonetim. Sosyal medya hesaplarindan ne diyorsaniz soyleyin. Eldeki malzeme ile en iyisi bu.

Tebrikler. Sadece Tebrikler.
Ben takımı eleştirmiyorum zaten. Takım elinden geleni yapıyor, maximumunu oynuyor yetersiz olsalar da. Benim eleştirim yönetime. Bu takımın hedefini kümede kalma mücadelesi versinler olarak belirleyen yönetime.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın, deplasmanda Darrüşafaka’yı 79-84 mağlup ettiği maçtan sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Jaka Klobucar açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

“Sadece bizim değil, iki tarafın da galibiyete çok ihtiyacı vardı. Maçın sonunda psikolojik üstünlüğü elinde tutan ve sakin kalarak daha doğru kararları alan taraf biz olduk. Bizim adımıza üst üste ikinci deplasman galibiyeti olması sebebiyle de çok önemli bir galibiyet. Biz hem EuroCup’ta hem de Türkiye Ligi’nde deplasman maçlarının arka arkaya geldiği bir fikstüre sahibiz. Milli takım arası bu açıdan bizim için çok iyi oldu. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum çünkü bugün çok iyi mücadele ettiler. Elbette bugün birçok hata yaptık ama sahanın içinde sonuna kadar mücadele eden bir Galatasaray takımı vardı. Bu bizim kimliğimiz olmaya başladı o yüzden bunu çok önemsiyorum. Biz de Darüşşafaka gibi zorlu bir süreçten geçtik fakat toparlamayı bildik. Lig daha çok uzun, birbirine çok denk takımlar var. Artık bence her maç böyle geçecek, bu ligde kolay maç yok. Bugün çok şey üzerine konuşulabilir ama ribaundlarda, özellikle hücum ribaundlarında çok zorlandık. Bunda biraz yaptığımız switchli savunmanın da etkisi vardı. Onun dışında bugün yaptığımız asist sayısından oldukça memnunum. Çok boş atışlar bulduk, belki asist sayımız 30’ları da bulabilirdi. Üçlük yüzdemiz bugün maalesef çok düşüktü, %27 ile üç sayılık atış kullandık. Çoğu da bomboş atıştı. Ben kazandığımız için çok memnunum tabii ki ama beni esas memnun eden şey her hafta oyunumuzun üstüne koyarak devam etmemiz. Bugün biraz daha akıllı oynadığımızı düşünüyorum. Bu yüzden tekrar oyuncularımı tebrik ediyorum.

Oyuncumuz Jaka Klobucar ise şu ifadeleri kullandı:

“Maça iyi başlayan taraftık, çok çok önemli bir deplasman galibiyeti aldık. İlk yarıyı çok iyi geçirdik, ikinci yarının başında çok basit hatalar yaparak skorda geriye düştük. Ancak maçın büyük kısmında daha iyi olan ve önde olan taraf bizdik. Maçın sonunu da iyi oynayarak kazanmayı bildik. Şu andan itibaren bu maçı unutmamız ve 3 gün sonra oynayacağımız Banvit maçına konsantre olmamız gerekiyor.”
 
Hayatımda gittiğim 3.deplasman 2.galibiyet. Bu anlamda sevinçliyim. Takımın motivasyona , kazanabileceğine inanması gerekiyor. Banvit maçı çok önemli hata yapmamamız lazım. Yönetim hariç herkese tebrikler.
 
Çok zor 2 deplasmandan 2 galibiyet çıkarmak çok iyi iş.
Keşke Afyon maçında ki kaza olmasaydı da her şey daha iyi olsaydı.

Takımın sorunları çok net belli.
Klobucar yerine yapılacak net bir guard transferi ve Semih Erden hamlesi ile olay off'u zorlayacak duruma geliriz.

Yalnız Harrison seneye Euroleague takımlarının radarında olur.
Öyle kritik yerlerde öyle şutlar sokuyor ki insan hayret ediyor.
Bu takımın lideri benim diyor.

Önümüzde ki 2 maçı da kazanırsak çok daha rahat hale geleceğiz.
Oyunculara tebrikler...
 
Güzel bir galibiyet oldu. Beşiktaş maçının üstüne bu maçı da yenmek takımın özgüvenini bir nebze de olsa kendine getirecektir. Kötü gittiğimiz dönemden sonra verilen refleks her takımın, takım olma olgusunu geliştirir. Tebrik ediyoruz takımımızı.
 

Üst