BSL 8. Hafta | Galatasaray Nef 100 - 73 Yalovaspor

Hocanın gitmesi çok mesele değil de. sadece sponsordan aldığı paraya takım kuran bir takımın hedefi ne ki?
Güzel oyun, keyif veren basketbol hedef, bir nevi ÖZYER dönemi Dee, Hite, Owens Gaines'li kadro gibi, bütçeyi kenara bırak, Kravish hariç 4 yabancıda üst düzey oyuncular ama ortaya koyulan bir yemek yok, şeker var un var kakao var vs. ama ortada hala bir pasta yok, sonra Melo gitmesin o gitmesin deriz tabi neden dursun ki ortada bir oyun seti bile yok, Mahmudi dönemi bütçemiz neydi ? Final oynadık. Özyer dönemi Avrupa'da yarı final yaptık vs. ortada bir oyun bir çeşitlilik vardı, şuan gelişim ligi takımları gibi eline gelen kaldırıp gönderiyor, sene başından beri isyan ettiren takıma zarar veren oyuncu, gözümüze sokulur gibi gereğinden fazla dakikalar alıyor filan. Başarı sadece parayla gelseydi, Efes Ülker dışında hiçbir takım şampiyon olmazdı.
 
Cosey bu pozisyonda üçlüğü bulmuştu,SS almıştım.Bunun gibi kaç tane pozisyon verdik Yalova'ya.Ya boş üçlük,ya da pota altına kolay girip basket bulmalarını sağladık.

Zaman zaman birkaç tanede olsa iyi savunma yaptığımız anlar oldu.Hücumda toparladık.Ekrem hocanın tercihleri çok geç oldu ilk yarı.Sadık hamlesi geç,Göksenin hamlesi doğru ama geç,Rıdvan hamlesi doğru ama çok geç.

Yalova'nın kısalarını yakın savunursak ve uzunları potadan uzaklaştırırsak maçı kazanırız.Aksi takdirde çok rahat oyun kuruyorlar.Kaçırsalar bile hücum ribaundu + basket geliyor.

Doğru.jpg
 
Rıdvan neden hiç oynamıyor acaba. Hocanın rotasyon kullanış şeklini anlamıyorum bazen
''El üstü atamıyor, şapkadan tavşan çıkaramıyor, hücumda sorumluluk alamıyor'' Hoca her baktığında bence aklından geçenler, tam bir takım oyuncusu fakir Sinan GÜLER'i ama ortada bir yapı olmadığından hoca 3 yabancıyı max. süre veriyor, inşallah sakatlık olmaz, gerek Rıdvan gerek Göksenin gerekse de Canberk bu takımda daha fazla süre almaları şart.
 
Uzun zaman sonra ilk defa hem ligde hem Avrupa'da belli bir seviyede gidiyoruz. Bütçemiz belli, diğer takımların bütçeleri de belli...Bu kadar gömülecek ne olduğunu çözemedim.

Kısalarımız öyle düşünüldüğü kadar üst düzey değil. Uzun getirelim de pick'n roll oynansın diyenler var mesela. Onun için önce oynatacak oyuncu lazım. Ben eksiğimizin bariz olduğunu ve sadece teknik ekibin bunun farkında olup olmadığını ve yönetimin de bunu gidermeye çalışıp çalışmadığını merak ediyorum.
 

Üst