BSL 9. Hafta | Galatasaray 86-76 Banvit

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi onuncu hafta mücadelesinde Banvit ile karşılaşacak.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda 8 Aralık Cumartesi günü oynanacak olan mücadele saat 15:15’te başlayacak. Altuğ Köselerli, Ziya Özorhon, Musa Kazım Çetin hakem üçlüsünün yöneteceği karşılaşma Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, ligde oynadığı 8 karşılaşmada aldığı 4 galibiyet 4 mağlubiyet ile dokuzuncu sırada bulunuyor. Ligdeki son 5 maçında 4 galibiyet alan takımımız, çıktığı son karşılaşmada Darüşşafaka Tekfen’e konuk oldu ve mücadeleden 79-84’lük galibiyetle ayrıldı. Dört oyuncumuzun çift hanelerde skor ürettiği karşılaşmada Zach Auguste attığı 18 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken Göksenin Köksal 17, Aaron Harrison 15, Tai Webster 13 sayı ile çift hanelere ulaşan diğer oyuncularımız oldu.

Rakibimiz Banvit, ligde oynadığı 8 karşılaşmadan 2 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile ayrıldı. Puan durumunda 14. sırada bulunan rakibimiz, oynadığı son karşılaşmada Afyon Belediyespor’u ağırladı ve mücadeleden 72-71’lik galibiyet ile ayrıldı. 16 sayı ile oynayan Rıdvan Öncel, Banvit adına en skorer isim olurken ona 14’er sayı ile Şehmus Hazer, Jordan Morgan ikilisi ve 10 sayı ile oynayan Devin Oliver eşlik etti.

Bizden daha kötü gidem nadir takımlardan biriyle karşılaşacağız. Daçka ve Bjk sallantıda gidiyorlardı ama Banvit için işler hiç yolunda gitmiyor. Önceki yendiğimiz takımlara nazaran daha çok bu maçta galip gelmeye ihtiyaç duyuyorlar. Bizde Daçka ve Bjk'yi yenerek belli bir düzlüğe çıktık diyebiliriz. Bir yükseliş trendi yakalamak istiyorsak bu maçı kazanıp EuroCup'a moralli bir şekilde gitmemiz lazım.

Cok zor mac olur, Banvit fazlasiyla direnc gosterecektir. Savunmalarin on planda olacagini dusunuyorum. 70-69 kazansak raziyim. Bol sans Hocaya ve Oyuncularimiza.

İlk periyot 29-15 önde iken ikinci periyotta müthiş coaching ile 46-45 geride girdik.
Birisi hocaya rotasyonun 5 oyuncunun tamamını değiştirme ile alakası olmadığını anlatsa iyi olur!

Emir'i çok beğendim. Bu çocuğu ben genel olarak beğenmiyorum ama haksızlık yapılan ortamda en büyük savunucusu bizler oluruz. Hatalar aynen devam ediyor. Klobucar'la oyun kurmaya çalışan alternatif olarak da Webster'la zorlayan koç bu sefer duvara tosladı. Maçı kazanıp kazanmamak fark etmez anlayış uzun vade de mağlup olacak. Ertuğrul Erdoğan'la vedalaşmadığımız her dakika sorunlar devam ediyor. Fener maçına kalmadan kovup yerine doğru isim ve 2 transfer hakkı vererek kalıcı çözüm üretmeliyiz.

Galibiyet güzel oyun yine berbat. Umut vaat etmiyor. Önümüzde Monaco deplasman, Sakarya deplasman, Kızılyıldız içeride, Fener içeride. Fener maçından sonra görüntü aynı kalırsa koçla vedalaşmak lazım.

Tebrikler Hocamiza ve Oyuncularimiza, Hoca gitsinmis, sen gec basina guzel kardesim sen gec daha iyisini yap :mad: Olmadi Erman Kunter gelsin Haktir Hoca gitsin diyenlere!

Basketbolu okadar derin takip etmiyorum bazi arkadaslar daha iyi bilir tabi ama bana cok fazla yüklenme varmis koca karsi gibi geliyor.
Okadar yeni genc oyuncu, cogu ilk defa avrupada basketbol oynuyorlar, cok gec kurulmus bir kadro....
Bunlarida Kocu elestirirken göz önünde bulundurmak gerek bana kalirsa

Maçı izlemedim, eminim Kloboucar da iyi oynamamıştır. Fakat bu kadar kötü dendiği maçta 6 sayı 8 asist o kalibredeki birine göre kötü istatistik değil gibi duruyor.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın, Banvit karşısında aldığı 86-76’lık galibiyetten sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

"Öncelikle Banvit takımını tebrik etmek lazım, oradan başlayayım. Türkiye basketbolunda altyapısından çıkardığı oyunculara ve koça böylesine şans veren ikinci bir kulüp yok. Geçmişte Efes Pilsen vardı. Şu an Banvit bunu yapıyor. Ülkemizde sonuç bazlı yaşıyoruz. Kazanınca iyi, kaybedince kötü oluyorsunuz. Bizde işler günlük ilerliyor. Banvit ise günlük olmayan işler yapıyor ve olumlu açıdan marjinal bir kulüp olarak gözüküyor. Ben potansiyellerine inanıyorum, iyi noktaya geleceklerdir.

Buradan oyunculara geçmek istiyorum. Onları hakikaten tebrik ediyorum. Yaşadığımız süreci değerlendirirsek sezona iyi başladık, sonra arka arkaya kaybettik. Brescia maçının ikinci yarısı hariç mücadele etmeden kaybetmedik. Şu ana kadar ligde bizim gibi 3 uzatma oynayan takım yoktur. Bu takımın sahaya akıl koyması lazım, bunu geliştiriyoruz ama zaman zaman da hatalar yaptık. Böyle bir geri dönüşü böyle karakterli oyuncularla yaparsınız.

Maçı ikinci çeyrek hariç domine ettiğimizi söyleyebilirim. Yalnız herkesin anlaması gereken bir şey var. 1 dakika veya 30 saniye... Herkes oynadığı sürenin kıymetini bilmeli aksi halde bu ikinci çeyreği yine yaşarız. Onları hem tebrik ediyorum hem de uyarıyorum. Biraz daha akıllı olmamız lazım. Önümüzde bir EuroCup maçı var, işimizi zora soktuğumuz bir kupa. 2 maçı da kazanmak istiyoruz. Monaco'yu deplasmanda yenmek zor iş ama bunu zorlayacağız. Ardından da ligde Sakarya deplasmanına gideceğiz. Zorlu bir hafta olacak. Ufak tefek sakatlıklarımız var. Onlar da düzeldiği takdirde ritmimize devam edeceğiz. Ligimiz çok zor, umarım böyle devam ederiz."

Oyuncumuz Zach Auguste ise şu ifadeleri kullandı:

"Bugün takım olarak kazandık. İyi başladık, detaylara hakimdik. Teknik ekibi de kutluyorum. Maç içinde bizim belli bir sistem içerisinde kalmamızı sağladılar. Bugün kişisel olarak iyi oynadım ama tüm kredi takım arkadaşlarıma gitmeli. Beni iyi pozisyonlarda top ile buluşturdular. Bu performansın mimarları takım arkadaşlarım."

Takimda gozle gorulur bir kipirdanma var. Bir transfer takima bir seviye ileriye tasiyacak ama yapmayacaklar maalesef. Hazir bu sene takimlarda dusus varken ilk bes surpriz olmazdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu yönetim kafası bu galibiyetlere bakıp "bakın düşük bütçeyle de başarı gelebiliyormuş " deyip gelecek sezon zaten az olan bütçeyi yarı yarıya düşürmezse iyidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Halen oyunun belli kısımlarında durağan ve statik kalıyoruz. Webster&Harrison set tempomuzu acayip aşağı çekiyor.

Kazanmak güzel. Kabustan çıktık en azından ligde. Auguste oyun zekası problemine rağmen iyi katkı veriyor şu sıralar.