BSL | Beşiktaş Fibabanka 92-77 Galatasaray

Başantrenörümüzün değerlendirmeleri şu şekilde

"Beşiktaş iyi mücadele etti. Biz de mücadele etmeye çalıştık ancak biz sertlik uyguladığımız zaman rakip çok kolay faul atışları kazandı. Dördüncü periyodun başında kritik kararlarla devamlı serbest atışlardan fark açıldı. Savunmada yaptığımız hatalar ve dördüncü periyotta dış atışa yönelmemiz Beşiktaş’ın işini biraz kolaylaştırdı."
"Hakem üçlüsünün iyi niyetinden hiç şüphem yok. Hepsi tanıdığımız, bildiğimiz isimler. Onlar da bugün bizim gibi kötü günlerine denk geldiler. Basketbol Süper Ligi’ndeki herhangi bir maçta iki takıma uygulanan insiyatif arasında bu kadar standart farkı olmaması lazım. Bugün talihsiz bir gün yaşadık."

Son düzenleme:
Bir Dusan Alimpijevic takımına karşı, Cummings ve İzundu dışında ipin üstünde yürüyen bir Galatasaray takımını savunmam çok şaşırtıcı gelebilir. Fakat 7 yabancı kuralı sonrası boy verilebilecek tek reel ortamda, Avrupa'da sezona devam eden biziz.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ndeki performans üzerinden geriye dönük olarak değerlendirilecek bir gün. Yenmediği Euroleague ve Eurocup takımı kalmayan Dusan Alimpijevic de bize bu süreklilikte kaybedemezdi zaten.

Son düzenleme:
Ben Alba Berlin ve Asvel'in var olma görünümlü yok olduğu, organizasyonun onurunu ve gururunu kurtaran Partizan ve Kızılyıldız'ın halen daha sürekli lisans sahibi olmadığı Euroleague'i de organizasyondan saymıyorum baba. Söz konusu düşünsel arka plana girersek, ruh temelli olarak basketbola dair hiçbir şey kalmaz. :)

Türkiye'nin ötesinde Avrupa genelinde basketbol felaket yönetiliyor. Bu kapalı ligler devam ettiği, kapalı lig mantığının 180 derece tersiyle para da basamadığı ortamda basketbol kadın voleybolun gerisine düşmeye mahkum. Jenerasyon değişimiyle birlikte eli kulağında.

Wallace, Palmer, Delgado, Sadık gibi yetenek ve karakter yoksunu oyuncularla oynayacağın oyun bundan fazlası olamazdı zaten. Şaşırtmadı takım beni 3. çeyreğin ortasında çıktım maçtan.
Karakter filan gectim Wallace guard oynuyor, oyunun ondan başladığı herhangi bir hücumda 3 pas yapma şansı yok bir takımın. Kendi kendine oynuyor. 3. sınıf takım oyuncusu.

Euroleague ve Eurocup Avrupa basketbolunu tümüyle yansıtan turnuvalar ama BCL için aynısını söylemek mümkün değil.
Alba Berlin ve Asvel’in organizasyonları çok iyi ama BCL’de Alba Berlin ve Asvel’in organizasyonuna sahip tek bir takım bile yok.
İsmini futboldaki şampiyonlar liginden alan BCL’yi Avrupa’dan saymıyorum.

Beşiktaş geçen sene vasat üstü bi takımla Eurocup finali oynadı. Bizim bütçemiz daha yüksekti. O takımın fark yaratan oyuncularını kaybedip Terry gibi vasat oyunculara gitmeseler bu sene yine ilerlerdi. Bizde sorun herkes vasat. Geçen sene istenen Kyle Allman beşiktaş'ta 3. guard mesela.

Basketbol şampiyonlar ligi organizasyonundan sadece iki takım Tenerife ve Malaga Eurocup'ta oynar ki Tenerife'de 2 3 yıl önceki güçlü Tenerife değil. Evet Euroleague'de olmayı hak etmeyen Alba Berlin, Asvel ve hatta Bologna gibi takımlar var keza Eurocup'ta da aynı şekilde Trefl Spot, Aris, Hamburg gibi takımlar var ama bcl 2 3 takım haricinde turnuva sisteminden hakemlerine kadar kötü bir organizasyon.

Biz çok sık maç yapmadığımız için oyun motorumuz çok düşük kalıyor. Mesela biz hafta içi maç yapmıyoruz ama Türk Telekom Eurocup maçı sonrası yorgun olduğu halde gelip bizi yeniyor daha vahimi çarşamba cuma Baskonia ve Barcelona ile deplasmanda oynayan Anadolu Efes pazar günü de gelip bizi yeniyor. Ben ritim bulmak ve tempoya ayak uydurmak hem de ya olursa diyerek Euroleague'i kovalayıp motivasyon arttırmak için Eurocup organizasyonuna geçme taraftarıyım.

Ayrıca gelecek yıl içinde yabancı ve yerli sınırı böyle kalırsa kadroda yabancılardan bir tek Izundu, mecburi yerli içinde Buğrahan'ı bırakırım.

Vizyoner kulüp sadece futbolda başarılı olayım ( O başarıda sadece Türkiye'de başarı hedefi ) zihniyetinde olan bir kulüpmüdür yoksa her branşta şampiyonluk hedefleyen kulüpmüdür ? Bir zamanlar vizyonerdik,Ünal Aysal dönemi bu vizyon vardı.Şimdi Beşiktaş bile amatör branşlarda bizi sürekli yeniyor,biz futbolda lig şampiyonu olalım yeter diyoruz,öyle bir zihniyet ki bu sorsalar şampiyonlar ligi şampiyonluğu mu yoksa Türkiye'de lig şampiyonluģu mu deseler çoğunluk herhalde Türkiye'de lig şampiyonluğunu ister.