BSL l Bursaspor Yörsan 82-105 Galatasaray

Zor maç. Son Beşiktaş maçında çok iyi oynayıp kazandılar. Sahalarında taraftarla birlikte çok daha zor bir rakip haline geliyorlar.

Son haftalarda ki ciddiyetsiz halimiz devam ederse işimiz zor. Maçın başından sonuna kadar aynı ciddiyetle devam edip maçı bırakmamız gerekiyor.

Ben Bursaspor'dan çekinmiyorum fakat Serhan hoca değerli bir hoca.Bursaspor taraftarı değerini bilmeli.Geçen sezon kötü durumda aldığı takımla sezonu gayet iyi bitirip Fener'i bayağı zorlamışlardı az kalsın play off yapıyorlardı.Bu sezonda Telekom'u,Bahçeşehir'i ve Beşiktaş'ı yendiler.Takımları mağlup olduğundada hocalarını desteklemeliler.

İnşallah kazanan biz oluruz.Takımımıza başarılar dilerim.

Bjk maçı ile Efes maçı arasındaki fikstürde mağlubiyetin normal karşılanacağı tek maç bu maç. Bu maç dışındaki hiçbir mağlubiyet kabul edilemez ama bu maç için bilemiyorum, yüzde yüz alırız diyemiyorum. Rakip çok iyi bir oyun koydu ortaya Beşiktaş maçında. Kazanırsak ekstra olur diyorum ben.

Bursaspor geçen sezonki Beşiktaş maçının ardından bu hesapta eksiye düşmez. Bununla birlikte Alimpijevic sonrası iç sahadaki, topluluğa hitap eden maçları iyi ya da kötü görüntüyle ekseriyetle sonuç alamayarak bitirdiler. Tabi geçen haftaki Akatlar performansı Alimpijevic'in ardından oynadıkları en net basketboldu. İlk 3 çeyrekte, böyle tasnif edildiği takdirde kulüp tarihine geçecek şekilde hücum ettiler.

Bizde Yakup Sekizkök'le yerli oyuncuların ilişkisi abi-kardeş bağlamından geliştiren antrenör görüntüsüne terfi ettiği müddetçe, görüntü bozulmadıkça yerel organizasyonlardan yana bir açmaz yok. Boy verilecek tek yer Şampiyonlar Ligi. Fenerbahçe, Beşiktaş, tekeri döndürüp kadroyu muhafaza ettikleri müddetçe biraz da Karşıyaka maçları dışında kalan her maç Avrupa'yı önceleyerek yaşanabilir. 7 yabancıyı Euroleague kadrolarına karşı lehte kullanabilen bir takım çıkmadığı müddetçe yerelden yargılamaya girişmem.

Bursaspor geçen sezonki Beşiktaş maçının ardından bu hesapta eksiye düşmez. Bununla birlikte Alimpijevic sonrası iç sahadaki, topluluğa hitap eden maçları iyi ya da kötü görüntüyle ekseriyetle sonuç alamayarak bitirdiler. Tabi geçen haftaki Akatlar performansı Alimpijevic'in ardından oynadıkları en net basketboldu. İlk 3 çeyrekte, böyle tasnif edildiği takdirde kulüp tarihine geçecek şekilde hücum ettiler.

Bizde Yakup Sekizkök'le yerli oyuncuların ilişkisi abi-kardeş bağlamından geliştiren antrenör görüntüsüne terfi ettiği müddetçe, görüntü bozulmadıkça yerel organizasyonlardan yana bir açmaz yok. Boy verilecek tek yer Şampiyonlar Ligi. Fenerbahçe, Beşiktaş, tekeri döndürüp kadroyu muhafaza ettikleri müddetçe biraz da Karşıyaka maçları dışında kalan her maç Avrupa'yı önceleyerek yaşanabilir. 7 yabancıyı Euroleague kadrolarına karşı lehte kullanabilen bir takım çıkmadığı müddetçe yerelden yargılamaya girişmem.
İkinci paragrafın büyük bir bölümüne katılmakla beraber sezonu ilk 4'te kapatıp Mayıs sonu Haziran başı İpekçi'de fazladan bir maç daha oynamak isterim Efes yada Fener'e karşı. Dolu tribünler önünde sezona iyi bir nokta koyar, bir şekilde zaten kıvılcım bekleyen taraftarın ilgisini çeker, yönetimi de teşvik ederiz bir nevi. O yüzden lig de önemli bir yerde. Devreyi maksimum 5 mağlubiyet olacak şekilde kapattigimiz durumda sezonu 9 mağlubiyet ile kapatıp ilk 4 yapmak hayal değil. Üstüne Tofaş'ın lider bizim 4. olduğumuz bir sıralamada final hayali bile kurulabilir. Oktay hocanın ilk sezonuna benzer bir hikaye neden olmasın. Yine yeniden 2011 final serisi heyecanını yaşarız İpekçi'nin ilk yılı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazanıp, ligde play-off'ta omuzlar kalkmadığından çeyrek finalde noktayı koymak bana en optimal senaryo gibi geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı çıksın; herkese her şey ve her yer serbestken, her yol mübahken Rus takımları diskalifiye olsun; Pistiolis gelsin, Canaan gelsin, ben geleyim. Itoudis henüz gelmemiş olsun. Üstüne Anadolu Efes üst üste 2. kez Euroleague şampiyonu olduğundan yerel ligde kas hafızası temelli basketbola gerilesin. Dünya ve insanlık tarihinde seyrek şekilde yaşanan bir senaryo bu. Şampiyonluğun 2-3 enstantaneyle kaybedildiği yarı final ihtimalini böyle geçiyorum. Bu bağlamda, 92 Olimpiyatları sonrası İspanyol hegemonyası sebebiyle Malaga'ya şampiyonluk kaybetmek dışında bir senaryo yaşanmamalı Avrupa'da.

Tofaş bu hafta Batı Ataşehir'de kazansın, ligi lider bitirsin. 4. olalım, bulalım, final oynayalım kulağa hoş geliyor tabi. Fakat yerli rotasyonda Shumpert-Ermal-Tutku-Haluk-Evren-Göksenin-Sertaç-Melih niteliği herhangi bir bağlamda göze çarpmıyor Aralık'ın ortası gelmişken. O final serisi Beşiktaş'ın 2017'de oyun kurucusuz çıkıp, her maçı zorladığı halde her senaryoyla mağlup olarak alkışlanamadan bitirdiği final serisinden hallice olur.

Son düzenleme:
Maç kadrosu :

Otis livingston
David Efianayi
Sadık Emir Kabaca
Will Cummmings
Roberts Blumbergs
Samet Geyik
James Palmer Jr
Ebuka İzundu
Buğrahan Tuncer
Yaman Alişan
Angel Delgado
Göksenin Köksal

...

Livingston'ın 2.çeyrek tekrar oyuna girmesiyle beraber 36-30 dan 40-47 yaptık skoru.14 hücum ribaundumuz var,2.şans sayılarını iyi değerlendirmeliyiz.