BSL l Galatasaray 91-88 Beşiktaş Fibabanka

Beşiktaş bize oranla daha kaliteli daha organize ve daha sert bi takım sürpriz bi galibiyet oldu.İlk gözüme çarpan nokta oyuncularımız hız ve atletizm olarak aşağıdalar. Bu galibiyet bize ne katar bizi ne kadar ileriye taşır? Bu kadro ile pek bir yere varamayacağız muhtemelen.
Ben fark açılınca maç gitti dedim izlemedim sonra bir bakayım kafa kafaya gelmişiz. İyi galibiyet inşallah devamı gelir.

Toplamda 10 dakika basketbol oynadık oynamadık, o aralıklı sekanslarla maçı kazandık. Bahçeşehir maçından sonra bu maçtaki galibiyette beni çok şaşırttı ve bir o kadar sevindirdi.

Çift haneli geri düştüğümüz maçı pes etmeyerek ve koç dokunuşuyla kazanmış olmamızda çok önemli ve güzel.

Olumsuz olaraksa kısaların bile çok fazla serbest atış kaçırması, top kaybı ve savunma zaafiyetlerimiz yine çok ön plandaydı. Umarım milli arada Blumbergs ve Cummings ile yollar ayrılır. Gerçek bir oyun kurucuya çok ihtiyacımız var.

Oyunumuzu sürekli geliştirerek galibiyet almamız dileğiyle tüm Galataaaraylılara sevgiler saygılar.

Takımımızı tebrik ederim.Bu takım kadro planlamasından ötürü eleştiriliyor mu eleştiriliyor.Hocası eleştiriliyor mu eleştiriliyor.Ona rağmen Bahçeşehir'i ve Beşiktaş'ı yendi mi yendi.2'side çok önemli galibiyet.Bence Bahçeşehir'i yenmek dahada zordu,Beşiktaş'ın çok net 5 numara sıkıntısı varken.He Karşıyaka'yada sıkıntılı zamanlarında varlık gösteremeden kaybettik mi kaybettik.Fakat işte senin çok net Blumbergs ve Efianayi-Cummings(ikilisinden biri) çıkıp 2 tane iyi oyuncu transfer etmen lazım.

Ben Efes-Bjk ve bize bakınca aşırı şaşırıyorum zaten.Efes o bütçeyle koçunu Tomislav yapıyor,Larkin yokken dağılıyorlar.Bjk 5 numarada 2-3 aydır ezile ezile devam ediyor.Bizim çok net 2 oyuncu transfer etmemiz lazım.Ve 3 takımda her şey normalmiş modundalar.

Scout arkadaşları hiç sınırlamamak kaydıyla; Avrupa basketbolunda kısa oyuncu seçenekleri o kadar kısıtlı ki, Cummings'i göndermeyi kesinlikle düşünemeyeceğimiz gibi Efianayi için de kronik sakatlık var olmadıkça baya beklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Kısa rotasyonuna dokunmak ancak kriz üzerinden ya da birinci sınıf scouting ile rasyonel olur. Sezon ortası bütçe ciddi şekilde artsa dahi alan doğmayabilir.

Blumbergs'ten yönlü bir 4 numaraya geçişse hem zaruri; hem de Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yüksek sesle telafuz edebilmek adına, takımın tavanını yükseltebilmek için yegane seçenek gibi duruyor.