BSL l Karşıyaka 94-81 Galatasaray

2019'dan beri ilk kez bütçemiz Karşıyaka'dan net fazla ( en az %30 fazla). Karşıyaka'nın yaşadığı para ödeme sorunları takımda yok. Ama 15 sayı fark yiyoruz. Neden? Hem sezon başında yapılan skandal transferlerden hem de Ufuk Sarıca'nın Yakup Sekizkök acizinden kat ve kat kaliteli bir koç olmasından dolayı.

Bahçeşehir Koleji maçında tesadüfen gelen galibiyetten sonra attığım iletiyi alıntılayanları ve attığım iletiye kahkaha emojisi koyanları şimdi de bu başlığa bekliyoruz...

Her sezon olduğu gibi çok rahat bir galibiyet aldık.
Tebrikler koça ve takıma.

1-2 maç kazanınca havaya giren taraftarımızın maç sonu ayakları yere daha sağlam basmıştır diye düşünüyorum.

Errick Mccollum gibi bu seviyedeki takımlara katılabilen bir Galatasaray efsanesi var, yoklukta bile ona gidilmeyip 3 yıldır sütçü takımında bize karşı şov yapmasını izleniyor gerçekten inanılmaz. Bizim ismimiz Fener'le rakip yoksa şu branşta emek olarak Beşiktaş-Karşıyaka-Tofaş-Telekom gibi baştakilerden 2 gömlek altta takılabilen camialarla bile yarışacak çapta değiliz. Ne yönetici bazında, ne oyuncu ne de hoca olarak.

Olsun bu hatalardan ders alıp haftaya tekrar elek olmaya geri döneriz. Hocamız derse girmeden önceki yılların soru-cevaplarına son dakika bakan öğrenci gibi nasıl olsa.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Yakup Sekizkök, ligdeki Karşıyaka mücadelesinen ardından açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüzün değerlendirmeleri şu şekilde:

"Hücumda yüksek yüzdeyle atışlar bulmamıza rağmen, özellikle maça geri dönmeye çalıştığımız dakikalarda, üçüncü periyodun sonunda yaptığımız top kapıları ve bu top kayıplarından sonra yediğimiz hızlı hücümlarla, rakibimize skoru hep 8-10 sayı civarı getirme imkanı verdik. Bu da kendi sahalarında oynamanın verdiği güven ve sayı farkıyla maçın sonuna kadar onları ayakta tuttu."

"Şimdi önümüzde kendi sahamızda oynayacağımız üç maç var. Hücumdaki bu iletişimsizliği ve top kayıplarını giderip, sahamızda oynayacağımız bu üç maçı kazanıp, sonrasında gelen milli takım arasını da değerlendirerek sakatların da geri dönmesiyle beraber tam kadro yola devam edeceğiz."

Lütfen istifa et ...

Her zaman olduğu gibi yine sıradan bir Galatasaray maçı daha ve elbette her seferinde olduğu gibi yine bir yenilgi. Buradaki bazı arkadaşlarımı hayretle okuyor ve gülüyorum. Her maçtan sonra, sanki maç öncesi galibiyet beklermiş gibi, maç sonu gelip veryansın ediyorlar. Yahu siz hala herhangi bir GS maçında galibiyeti normal bir sonuç olarak mı görüyorsunuz gerçekten? Daha önce birkaç kez yazdığım gibi, bu kötü takımın aldığı veya alacağı herhangi bir galibiyet sürprizdir veya rakibin o gün çok kötü oynamasının karşılığı olacaktır, başka türlü basketbolun hiçbir doğrusunu yapmayan böyle kötü bir takımın maç kazanması ihtimali çok ama çok düşüktür. İzlemekte olduğunuz takım ancak kümede kalma mücadelesi verebilecek kapasitede bir takımdır. Böyle bir takımı izlemek işkencedir, hele bir de bu takım, tuttuğunuz desteklediğiniz takım olunca tam anlamıyla bir kabir azabı çekeceksiniz demektir. Onun için ben bizim takımın maçlarını izlerken, yenileceğimizi bile bile ve "bakalım bu maçta nasıl salaklıklar yapacağız?" sorusuna cevap bulabilmek amacıyla izliyorum. Sizlere de tavsiyem bu bakış açısıyla izlemek veya belki de en doğrusunu yaparak hiç izlememektir.

Hocam aramızda böyle bir ifade kullanan oldu mu? Kaç zamandır parasını alamayan takım sahaya senden daha istekli çıkıyor bahsettiğimiz şey bu. Ben size en son para alamadığımız maçta ne olduğunu söyleyeyim; oyuncular 2. devreye çıkmak istemedi. Yönetim ikna etti de çıktılar, o maçta da içerde 25 yedik. Bahsettiğimiz şey bu