BSL Play-Off Çeyrek Final 1.Maç | Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank

Hakemler çok rahat doğradı yine. Nasıl olsa hesap soran olmayacak, Ergin Ataman konuşursa cezayı yapıştırırız. Uslu'nun her türlü küfrüne ses yok ama.

Bu Granger da Fb maçlarında 7/1 felan üçlük atıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Efes resmen hiçbir halt yapmadan kazandı maçı.

Diğer yandan sen her maç rakibin aynı oyuncularını yıldız yapıyorsan suçu kendinde arayacaksın kimse kusura bakmasın. Ergin Bey rakipleri övmekten, her mobese kamerası gördüğünde demeç vermekten rakipleri analiz etmeye fırsat bulamıyor galiba.

Verilmeyen bariz faullerimiz, döverek hücum ribaundu almaları, çizgiye basarak içeriye çevirdikleri toplar,Efes' e en güzel cevabı verecek Jon Diebler' in kadroda olmaması... Bu hakemler Ülkerspor' un maçını yönetselerdi şimdi ağızlarından salya akıtarak basın toplantısı yapıyordu Ülkerli yöneticiler. Bir arkadaşımızda neredesin Dursun Başkan yazmış. Hangi arsamızı peşkeş çekeceğini düşünüyordur o meymenetsiz.

Son düzenleme:
Efes çok iyi takım ama biz istisnasız her takımdan maç başı en az 10 üçlük, sayısız momentum değiştirecek sayılar yiyoruz. Yani burda sorun takım ismi değil. Bizde bir şeylerin değişmesi gerekiyor. 5 senedir bu takım böyle. Mola alıyoruz moladan sonra rakip takım seri yapıyor. Rezillik. Aynı şeyleri Obra yaşasa kalp krizi geçirirdi.

Bilmem farkettinizmi ama biz yıllardır rakiplerden yağmur gibi üçlük yiyoruz koçumuzun öyle bir sistemi varki karşımızdaki rakibin kalitesi farketmeksizin çok kolay 3 sayılık atış imkanı veriyoruz öyle rahat şut attırıyoruz ki maç içinde 3 sayı gerisinden inanılmaz ritim yakalayan rakiplerimiz oluyor yıl 2017 ama biz aradan geçen yıllarda 100lerce maç oynamamıza rağmen bu eksikliğe bir çare bulunmuyor şaka gibi=D=D.

Şu Efes'ten nefret ediyorum çocukluğumda da Ülkersporu tutardım zaten hiç sevemedim seni Efes .Bu maçı buralara hakemler getirdi normalde hakemlere bağlamak huyum değildir de yazıklar olsun böyle hakemlere.3.periyot çalınan fauller ,Mccolluma çalınmayanlar, ayakla müdahaleye devamlar ardı Gs maçlarının Curry'si Granger üçlüğü .Basketboldan da soğuttular insanı .

Bilmem farkettinizmi ama biz yıllardır rakiplerden yağmur gibi üçlük yiyoruz koçumuzun öyle bir sistemi varki karşımızdaki rakibin kalitesi farketmeksizin çok kolay 3 sayılık atış imkanı veriyoruz öyle rahat şut attırıyoruz ki maç içinde 3 sayı gerisinden inanılmaz ritim yakalayan rakiplerimiz oluyor yıl 2017 ama biz aradan geçen yıllarda 100lerce maç oynamamıza rağmen bu eksikliğe bir çare bulunmuyor şaka gibi=D=D.

Efes' in B planından ziyade A planıdır dış atışlar. Bunu Türkiye' yi geçtim Avrupa' da bilmeyen yok. Bizden önce Bjk-Antep maçı vardı.Antep dış atışlarla maça tutunan bir ekip.Antep 5/26 üçlük atabildi. Bunların çoğu zorlamaydı çünkü buna önlem almıştı Beşiktaş. Efes' in dış atışına önlem almadın anladık, en iyi dış atıcı Jon Diebler' in kadroda olmaması saçmalığın daniskasıydı. Ergin Ataman FinalFour' u analiz edeceğine keşke Efes' i analiz etmeye çalışsaydı.

Hakemlerin yönetimini art niyetli buldum. Özellikle 3. periyotta Efes lehine çaldıkları ve bizim lehimize çalmadıkları düdükler bariz şekilde dikkat çekti.

Takımın performansı ise beni hayal kırıklığına uğrattı. Play off'a ciddi bir şekilde motive olmuş, rakibine iyi çalışmış, en önemlisi arzulu bir takım görmek arzusundaydım. Maalesef ki bunların neredeyse hiçbirini görmedim. Maçın en kritik anında, savunma ribaundlarında sıkıntı yaşarken 5 numara olmadan sahaya çıkmamız, son dakikada Pleiss yerine taktik faullere maruz kalabilecek Tyus'la yer almamız, kenar yönetimi açısından yaptığımız hatalardı birkaçıydı bence.
Beklentimin aksine oyuncuların ve kenar yönetiminin konsantrasyonunu yeterli görmedim. 2. periyotta bir pozisyonda (eğer TV'den yanlış görmediysem) hücum süremiz 4 saniye kalmışken Derek Brown önce topu kontrol etti, sonrasında da çizgiye bastı ve top yeniden bize geçti. burada hücum süresinin yenilenmesi gerekiyordu ancak hakemler atladı. Kenar yönetimimizden ise kimse itiraz etmedi ve hücumdan yararlanamadık. Maçi izlerken bu pozisyon dikkatimi çekmişti.

Umarım silkinir ve Efes'i geçeriz.

İkinci çeyreğin sonunda yediğimiz seri ve üçüncü çeyrek hakem felaketinden sonra toparlanamadık. Son çeyrekte beş kısaya neden döndüğümüzü de anlamadım. Bu maçtan ders çıkartıp seriyi üçüncü maça taşımamız lazım. Oyuncuların konsantrasyonunu yeterli bulmadım, daha iyi oynamamız lazım.

Basketbolda bizim hiç federasyon bazında ağırlığımız olmadı. Bu süreç kaptanlığımızı yapan Turgay Demirel varken de emir erleri Harun ve dopingçi Hidayet' efendiyle de devam ediyor. Yönetim Ergin Ataman'a verilen 3 maç cezaya itiraz ediyor tahkim cevap vermeye tenezzül bile etmiyor.. Bu yönetim olduğu müddetçe de haklı olsak da hiçbir şey değiştirme şansımız maalesef imkansız. Anlayacağınız hakemlere ne söylesek de hiçbir şey değiştiremeyiz değiştirmezler de...!

Bu sene 4 defa yenildiğimiz Efes'e sonuçta yine yenildik. Belki de 1 maç sonra bu berbat sezonun son maçını oynayacağız (umarım son maçımız olmaz) Efes maçlarında değişmeyen tek şey iyi başlayıp kötü bitirme geleneğimiz devam ettirmemiz oldu.. Bir play-off maçında 95 sayı yiyorsak maalesef o maçı kazanma şansımız olmaz.

Bu arada bu Granger denen karaktere de şu soruyu sormak lazım. Sadece bize karşı oynadığın oyunu keşke EL maçlarında görseydik de f4 de Efes'i de seyretseydik. Bundan sonra transfer yapacaksan cv'ne sadece bizim maçları koy, her takım seni alır...

Rakibi hiç yıpratamıyoruz ki.Sürekli diri ve maçın içinde kalıyorlar.

Sen rakibi yıpratırsan boş atış bulsalar bile sokamıyorlar bence.

Kenar yönetiminin yetersizliğinin, ötesinde plansızlığının nedeniyle maçın son bölümünde bir Anadolu ekibi gibi tek adamın yeteneği üzerinden skora tutunmaya çalıştığını görmek Galatasaray'a sirayet eden küçülmenin tüm kulvara yansıdığının göstergesi oldu zihnimde. Galatasaray büyük bir kulüp ve bu bir illüzyon olamaz.