Emre Köprücü çoğu şeyi çok da güzel bir şekilde izah etmiş. Ben de 25 senedir bırakmadan basketbol takımını takip ediyorum. (Futbolla alakamı keseli zaten epey oluyor. Hem yönetim, hem Türk futbolunu yönetenler herşeyin içine etti.) Hem güzel bir spor, keyifli ve centilmen, hem de endüstriyel olmamış ruhunu koruyan bir spor.
Aslında bizim için herşey Ünal ile Ergin'in egolarının birleşip Fener maçının finaline çıkmadığımız zaman bitti. (O zaman da eleştirmiştim ve bu platformda tepki toplamıştım. Neyse..) sonra da gerisi geldi ve ünal başkanın niyeti ortaya çıktı zaten. Ünal efendi selçuk ve burak'in maaşlarına durduk yere, hiç de gereği yokken basketbola ayırdığı toplam bütçe kadar zam yaparken, Aroyyo, Furkan vd kaçmaya başlamıştı bile.
Hadi Ataman direndi, biz de destek olduk. Yönetimin suçu dedik. Ataman'in takıntılarına takmadık. Eurocup zaferi tekrar basketbola tutunmamızı sağladı. Ataman'a bir sonsuz kredi daha açtık.
Fakat o kredi rezil bir sezon başlangıç performansı ile yerle yeksan oldu. Yukarıda bir arkadaş "bu kadroyla anca bu kadar olurdu" diye yazmış. Hiç katılmıyorum. Bence çok iyi bir kadromuz vardı, guard mevkiini saymazsak.
Ama Ataman takıntılı idi. Saçmalıklarına rağmen kazanabileceğimiz maçları zorla kaybettirdi bize. Russ'ı anladık da, Dentmon gibi leblebi gibi üçlük atan adamı niye gönderdi anlayamadık, Deon Thompson'ı oynatmadan eleştirdi. Ege ve Can'ı ise adam yerine koymadığı gibi koymadığını da tv'lerde haykırdı. Bu psikolojiyle gelişmelerini beklemek normal mi? (Yorumcular ve ergin atlasa da deplasmandaki Oly maçını 2nci çeyrekte bu adamlar çevirmişti asıl. Hem sıkı müdafa yapıp hem de oly ile aynı skoru üretip maça tutunmamızı sağlamışlardı.) fenerbahçe'yi Türk oyuncu oynatmamakla eleştirip, Türk hocalara güvenilmesi gerektiğini söyleyip Türk oyunculara kendisi asıl hiç güvenmedi.
Ergin efendi deplasman fobisini yenemedi bir türlü. Hiçbir deplasmanda maç kazanmak istemedi resmen. Bunu hiiç anlayamadım. Sadece evindeki maçları kazanarak bir yere gelinebileceğini mi düşünüyordu? İlginç...
Sadece lig için McColum'a gerek var mıydı? Adam sadece düzeni bozdu takımın. "Ver topu McColum'a oynasın" diye bir taktik olabilir mi? Schilb'i tek bir hatada fırçalarken, McColum'un potamiza sayıyla dönen saçmalamalarına ses çıkarmadı.
Ben Ergin'i tutma taraftarıydım fakat yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kendini geliştiremiyor, egolarını, takıntılarını aşamıyor bir türlü maalesef. Şu kadroyla final oynayamamak, hatta yarı finali bile görememek ne demek? 6 maçta efes'i bir kere yenmek ne demek?
Hakikaten utanılacak bir sezon. Yönetimin ekmeğine yağ sürüldü. Serdar aziz, sabri maaşı kadar şubeye bütçe ayıracakmış. Allah belanı versin senin başkan gibi. Elalem uzaya çıktı...
Bir Can Korkmaz filan oynayamaz mıydı dün? Ribauntlarda can çekişirken Ege süre alamaz mıydı? (Guard sıkıntısı varken Ender niye tutulmadı ki sahi?)
Üfff... Yazarken bile canım sıkıldı. 10 sene önceye geri dönüyoruz, hadi bakalım. Vasat bir kadro, belki son sıradan play off'a son anda tutulmalar, Euroleague'i seyredip iç çekmeler, Tibor, Micov, Daye gibi adamları rüyada görmeler... İnşallah yönetim şaşırtır bizi bir ay sonra.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi