BSL Play-Off Çeyrek Final 3.Maç | Anadolu Efes - Galatasaray

Hadi hepimze geçmiş olsun. Böylece bu rezil sezonu noktalamış oluyoruz. Şidi herkes şapkasını önğne koyup düşünmeye başlasın.

Şu kazma Efes karşısında dağılan takıma bırakın Euroleague, TBL bile fazla. Allah aşkına maç sonunda saçmalayıp şu mübarek günlerde milleti günaha sokma Ataman.

Ne savunma yaptık, ne ribaunt aldık, ne de mücadele ettik. Üstüne bir de çok fazla top kaybı yaptık, yağmur gibi de üçlük yedik. Bu kadar kötü oynayınca da kazanmak mucize olurdu.

Şu anda yalnızca hayal kırıklığı hissediyorum, büyük bir hayal kırıklığı...

Bu maç tüm sezonumuzun özeti gibiydi. Dağınık bir kenar yönetim, dağınık bir takım, Burçin Badem'in dediği gibi "mücadele etmeye çalışan ama ne oynadığını bilmeyen" bir takım. Açıkçası Euroleague'de ve kupada yaşadığımız onca hayal kırıklığından sonra en azından ligde güzel bir mücadele ortaya koyup finale çıkabilir miyiz diye umutlanmaya çalışıyordum. Ancak takım maalesef o umudun yeşermesine dahi izin vermedi.

Tüm sezonda nasıl dağınık bir basketbol oynadıysak, bu maçta da öyle bir basketbol oynadık. Tüm sezon savunmada nasıl sıkıntılar çektiysek, şu tatile çıkmaya hazırlanan Efes karşısında bile bu sıkıntıları aşamadık. Benim üzüldüğüm nokta takımın sezon başından beri neredeyse hiç yol alamaması, oyunun oturtamaması, bir takım hüviyetini kazanamayışı. Şu maçı izlerken sanki Ekim 2016'daki Kızılyıldız maçındaki Galatasarayı izliyormuş gibi hissettim. Daye'in yüksek skoru ama savunma defolarını kapatamamamız, Aynı kronik savunma hataları, rakibe defalarca verilen hücum ribaundları, hücumda yakalanamayan akıcılık vs.. Birçok başka husus da sayabilirim ama bir takım koca bir sezonda hiç mi yol almaz ! Bunun en temel sorumlusu da maalesef ki talep ettiği bütçe verilmesine, istediği oyuncular transfer edilmesine karşın hayal kırıklığı yaşatan Ergin Ataman'dır. Kendisi 23 yıl sonra kazanılan şampiyonluk ve Eurocup zaferiyle Galatasaray tarihine geçmiştir, müteşekkirim. Ancak her geçen sene gittikçe artan egosu, hata yaptığını hiç ama hiç kabul edememesi, oyuncuları ve kendi teknik ekibiyle iletişim problemi ve kendisini yenileyememesi bu sezonki başarısızlığın başlıca sebeplerinden maalesef. 5 senenin sonunda artık ayrılık vakti geldi gibi...

Son düzenleme:
Sinan Güler 4 sayı 2/6 iki sayı isabeti, 0/1 üç sayı isabeti, 4 top kaybı
Vladimir Micov 2 sayı 1/5 iki sayı isabeti, 0/3 üç sayı isabeti
Jon Diebler 5 sayı 1/1 iki sayı isabeti, 1/7 ÜÇ SAYI isabeti, 2 top kaybı
Eyvallah beyler Allah razı olsun.

Bu sezon Galatasaray basketboluna sevdalı insanlar için nasıl geçtiyse bu maç da aynı şekilde gelişti. Yıllardır Galatasaray basketbolunu maç kaçırmadan takip etmeye çalışırım. Her başarısızlıkta hepimiz az ya da çok üzülüyoruz elbet.Ancak bu yıl Galatasaray basketbol tarihinin beklenti performans dengesi bağlamında en başarısız sezonudur benim düşünceme göre. Sinan demiş ya hani bu sezondan utanç duyuyorum diye. Biz taraftarlar olarak hayal kırıklığı, utanç ve de üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Eurocupı kazandırmak için her maçta boğazını yırtan takımın taraftarı ne bu ruhsuz takımı ne de bu koçu haketmiyor. Sezon başından beri hep utandırdı bu takım. Özellikle Ergin Atamanın korkunç hataları ve ciddi saçmalıklar barındıran açıklamaları yüzünden insanlar salondan çekildi. Maçları takip etmeyi bıraktı. Russ Avrupanın 1 numaralı guardı olacak dedi adamı yollamak için mobbing uyguladı, Russ uğruna Dentmonı kaybetti. Deon Thompsonı oynadığı çoğu maç günah keçisi ilan etti. Her kayıptan sonra farklı bir oyuncuyu öne attı. İtalyanın en iyi guardı dediği oyuncuyu 2 ayda sadece 1 kez izledik. Sürekli bütçe edebiyatı yapıp her yenilgiye saçma sapan bahaneler üretti. Sezon başı Krstici aldı adam hala basketbola dönemedi. Şu an Pleiss yerine Krstic olsaydı sezonu play off yapamadan tamamlamamız şaşırtmazdı kimseyi. Beni en çok rahatsız eden açıklamaysa Fenerbahçe maçı sonrası Fenerbahçe maçının hedef maç olmadığını söylemeseydi. Her şeyden önce her defasında Feneri yendiği için ortalığı ayağa kaldıran Ataman kendisiyle çelişti ve Galatasaray armasını küçük düşürdü. O gün bu kulüple herhangi bir aidiyeti kalmadı zaten. Antrenörü tüm bu olanların baş aktörü olan bir takımın başarılı olması zaten düşünülemezdi de bari parkeye ruhunu ortaya koyan son topa kadar mücadele eden bir oyuncu topluluğumuz olsaydı. Seneye belki bundan çok daha düşük bir bütçemiz olacak ama eminim hiçbir Galatasaraylı bu sene kadar utanmayacaktır. En baştan yepyeni bir koç ve yepyeni bir kimyayla uzun vadeli plan yapmalıyız. Artık takımda Schilb Micov maaşında indirime gidilip süreleri azalmazsa Sinan Emir gibi oyuncular görmek istemiyorum. Micovu tüm oyuncularımızdan çok severim ama miadı doldu artık vedalaşma zamanı. Her şeyi yeniden kurmak için elimize geçen fırsatı tepmemeliyiz bu yaz. Ölmüş dizleri tutmayan sakat ve nerede takımı yalnız bırakacağı belli olmayan oyuncular görmek istemiyorum bu takımda. Saydıklarım haricinde Daye Tyus hatta Diebler bile gitse üzülmem. Pleissı zaten tutamayacağız. Son olarak Cskyı Olyyi ve daha farklı bir sürü devi dize getirdiğimiz Eurocupı söke söke aldığımız İpekçiye de veda ettik bugün. O aidiyeti sağlamamız zor belki ama inşallah Sinan Erdemde de iyi bir kitleyle güzel bir ambiyans yakalayabiliriz

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre Köprücü çoğu şeyi çok da güzel bir şekilde izah etmiş. Ben de 25 senedir bırakmadan basketbol takımını takip ediyorum. (Futbolla alakamı keseli zaten epey oluyor. Hem yönetim, hem Türk futbolunu yönetenler herşeyin içine etti.) Hem güzel bir spor, keyifli ve centilmen, hem de endüstriyel olmamış ruhunu koruyan bir spor.
Aslında bizim için herşey Ünal ile Ergin'in egolarının birleşip Fener maçının finaline çıkmadığımız zaman bitti. (O zaman da eleştirmiştim ve bu platformda tepki toplamıştım. Neyse..) sonra da gerisi geldi ve ünal başkanın niyeti ortaya çıktı zaten. Ünal efendi selçuk ve burak'in maaşlarına durduk yere, hiç de gereği yokken basketbola ayırdığı toplam bütçe kadar zam yaparken, Aroyyo, Furkan vd kaçmaya başlamıştı bile.
Hadi Ataman direndi, biz de destek olduk. Yönetimin suçu dedik. Ataman'in takıntılarına takmadık. Eurocup zaferi tekrar basketbola tutunmamızı sağladı. Ataman'a bir sonsuz kredi daha açtık.
Fakat o kredi rezil bir sezon başlangıç performansı ile yerle yeksan oldu. Yukarıda bir arkadaş "bu kadroyla anca bu kadar olurdu" diye yazmış. Hiç katılmıyorum. Bence çok iyi bir kadromuz vardı, guard mevkiini saymazsak.
Ama Ataman takıntılı idi. Saçmalıklarına rağmen kazanabileceğimiz maçları zorla kaybettirdi bize. Russ'ı anladık da, Dentmon gibi leblebi gibi üçlük atan adamı niye gönderdi anlayamadık, Deon Thompson'ı oynatmadan eleştirdi. Ege ve Can'ı ise adam yerine koymadığı gibi koymadığını da tv'lerde haykırdı. Bu psikolojiyle gelişmelerini beklemek normal mi? (Yorumcular ve ergin atlasa da deplasmandaki Oly maçını 2nci çeyrekte bu adamlar çevirmişti asıl. Hem sıkı müdafa yapıp hem de oly ile aynı skoru üretip maça tutunmamızı sağlamışlardı.) fenerbahçe'yi Türk oyuncu oynatmamakla eleştirip, Türk hocalara güvenilmesi gerektiğini söyleyip Türk oyunculara kendisi asıl hiç güvenmedi.
Ergin efendi deplasman fobisini yenemedi bir türlü. Hiçbir deplasmanda maç kazanmak istemedi resmen. Bunu hiiç anlayamadım. Sadece evindeki maçları kazanarak bir yere gelinebileceğini mi düşünüyordu? İlginç...
Sadece lig için McColum'a gerek var mıydı? Adam sadece düzeni bozdu takımın. "Ver topu McColum'a oynasın" diye bir taktik olabilir mi? Schilb'i tek bir hatada fırçalarken, McColum'un potamiza sayıyla dönen saçmalamalarına ses çıkarmadı.
Ben Ergin'i tutma taraftarıydım fakat yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kendini geliştiremiyor, egolarını, takıntılarını aşamıyor bir türlü maalesef. Şu kadroyla final oynayamamak, hatta yarı finali bile görememek ne demek? 6 maçta efes'i bir kere yenmek ne demek?
Hakikaten utanılacak bir sezon. Yönetimin ekmeğine yağ sürüldü. Serdar aziz, sabri maaşı kadar şubeye bütçe ayıracakmış. Allah belanı versin senin başkan gibi. Elalem uzaya çıktı...
Bir Can Korkmaz filan oynayamaz mıydı dün? Ribauntlarda can çekişirken Ege süre alamaz mıydı? (Guard sıkıntısı varken Ender niye tutulmadı ki sahi?)
Üfff... Yazarken bile canım sıkıldı. 10 sene önceye geri dönüyoruz, hadi bakalım. Vasat bir kadro, belki son sıradan play off'a son anda tutulmalar, Euroleague'i seyredip iç çekmeler, Tibor, Micov, Daye gibi adamları rüyada görmeler... İnşallah yönetim şaşırtır bizi bir ay sonra.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir yanlışlık olmalı. Ataman hazretleri şampiyon olacağız diyordu bu sezon böyle bitmiş olamaz. Federasyona başvurup maçın tekrarını isteyelim...

Ergin hocamiz burada cok kurnazca bir strateji uygulamistir, takim yenildi ama bu Ergin hocamiz oyle bir strateji yurutuyor ki kimsenin zekasi henuz olan biteni kavrayamiyor ama yakinda Ergin hocamizin degerini anlayacaksiniz. Degil mi Serkan Talu?