BSL Play-Off Yarı Final | Galatasaray DS 72-78 Anadolu Efes

05.05.2019 Çarşamba
19:00
Sinan Erdem Spor Salonu

İlk iki maçı kaybeden takımımız bu sefer Sinan Erdem de ev sahibi konumunda. İlk maçı kafa kafa oynamasına rağmen kaybeden takımımız ikinci maçta ise pek bir varlık gösterememişti. Final yolumuz zor gözüküyor. Ama sene boyunca bir iki istisna harici imkanlar dahilinde muazzam mücadele veren takımımız, serinin skoru ya da bu maçın skoru ne olursa olsun desteği ve alkışı hak ediyor. Bayramın ikinci günü olması ve maçın saati de Sinan Erdem için epey bir artı katıyor.

http://www.biletix.com/etkinlik/YAQ23/TURKIYE/tr
 
İnşallah kazandığımız bir maç olur.

Forumda geçenlerde bir renkdaşımız şuna benzer çok doğru bir şey demişti.
Her sezon yap-boz kadro kuruluyor ve bu artık yordu demişti.

Gerçektende öyle malesef.Bu derece her sezon oyuncularını değiştiren takım var mıdır ? Sanırım düşük bütçe ile mücadele etmenin en zor yanı bu olsa gerek.İyi performans gösteren oyuncun daha iyi bir takıma gidiyor.
Taraftarın hevesinin kırılması çok normal.
 
Tam başabaş ilk yarıyı bitiririz derken; larkin, micic biraz ağırlık koydu ve fark oluştu. Neyse ki zach son saniyede iyi soktu üçlüğü bakalım kendimize getirir mi bu bizi ikinci yarı. Ama kalite farkı çok bariz hissediliyor.
 
Ege sen ne yaptın öyle dunston’a:)
Şu blok tur kadar değerliydi. Dunston hayatı boyunca unutmaz bunu resmen beynine verdi amiyane tabirle
 
Göksenin göksenin sana ne desem bilmiyorum ki. Ne zaman top sende kalsa hatalı yürüme yapıyorsun. Top sektiremiyorsun bu kadar mı olur
 
Can'ın sezon içinde Webster'dan daha iyi hale geldiğini görmek trajikomik oldu. Hakikaten bu yıl öyle guardlarla oynadık ki bu takımın Haziran'ı görmesi bile inanılmaz bir olay. Elde guard yok, çember koruyucu yok, benchten katkı yok, yerli kalitesi yerlerde ama anlamsız şekilde Play-off yarı finali oynuyoruz. Yerli oyuncular konusunda bir şey diyemem ama seneye bir tık yükselmek için Harrison-Hayes (o da çok şart değil), Arapovic hariç tüm yabancılardan kurtulmak lazım.

Ayrıca Ege'yi de çok eleştiriyorum ama yaşı itibariyle bir fazladan şans için zamanı var. Göksenin'se maalesef gram ilerlemiyor. Yıllar içinde overrated'a dönüşmüş savunması yüzünden 5 başlamaya devam edecekse bu takımın tavanı da daima böyle aşağılarda kalır. Ya Göksenin tamamen rol oyuncusuna dönüştürülmeli ya da vedalaşılmalı. Onun dışındaki yerlilerle sıkıntım yok, zaten hepsi benchten geliyor. İsimler değişmiş, değişmemiş tamamen teknik kadro kararı.

Hem yönetimsel, hem de taraftar olarak bu kadar yokluk çekilmiş sezonda takımı buralara kadar getirdiği için çok eleştirdiğim Ertuğrul Erdoğan'ı tebrik ediyorum. İnşallah bir kez de doğru düzgün yönetimle ve hakikaten Galatasaraylı taraftarlarla bu takımı çalıştırma şansı bulabilir. Zaten bu yönetimin de Ertuğrul hocadan iyisini getirmeye çapı yetmez.
 
Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Kritik anlarda yine yanlış kararların üstüne hakemlerin şovu eklendi. Can sezon adına iyi bir kazanım oldu. 2. maç hariç takımdan çok memnunum ama çoğunun gideceği yer bile bellidir.
 
Ertuğrul Erdoğan ve tüm oyuncuları kutluyorum. Türlü sıkıntılara rağmen sene boyunca iyi mücadele ettiler. Biraz yönetici katkısı olsaydı belki daha iyi yerlerde olabilirdik.
 
Efes play offları antrenman havasında,kendini hiç kasmadan geçti.
Bunda final fourda kaybedilen şampiyonluğun zerre kadar etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Final serisinde çok daha farklı ve motive olmuş bir Efes olacaktır.

Bize gelince başta Ertuğrul hoca olmak üzere tüm takımı tebrik ederim.
Sadece Göksenin'i tebrik etmiyorum.Takımı yeterince umursadığını düşünmüyorum kendisinin.
 
Son çeyrek beraberliği yakaladık, devamını getirseydik kazanabilirdik bile ama sağlık olsun. Teknik ekip de oyuncular da ellerinden geleni yaptılar. Mücadelelerinden memnunum.

Şahsım adına sene başında önyargıyla yaklaştığım hocadan da oyunculardan da bu sene için razıyım. Aslında bu sene başında oluşturulan nüve iyi bir yapılanmanın başlangıcı olabilirdi. Klobucar biraz da webster haricinde oluşturulan kadro imkanlar dahilinde gayet iyiydi. Harrison, hayes, zach, arapovic iskeletini koruyup bir iki değişiklik ile istikrar sağlanıp ilerisi için umutlu olabilirdik. Ama maalesef önümüzdeki yıl yeniden sil baştan bir kadro kurmak zorunda kalacağımızı biliyoruz. Ha yukarıda saydığım oyuncular da bulunmaz hint kumaşı değil daha iyileri de bulunabilir ama hazır bulmuşken devam etmek çok iyi olurdu. Şimdi yine bir nevi kumar oynamak durumundayız. Ya tutarsa.
 

Üst