Bu Nedir? ''Solakoğlunu Abdi İpekçide Anıyoruz...''

(((((bu gösteriyo biz osman solakoglu anma töreni için abdi ipekçide oyanmıyoruz çünkü tören abdi ipekçide))


Şubat Cumartesi günü hayata gözlerini yuman Türk sporunun ve basketbol camiamızın önemli ismi, Türkiye Basketbol Federasyonu eski başkanı Osman Solakoğlu için 12 Şubat Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir anma töreni düzenlenecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun merkez ofislerinin yer aldığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 13.30'da düzenlenecek olan törene Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu üyeleri ve basketbol camiasının ileri gelenleri katılacak.

Bir süredir yaşadığı kalp rahatsızlığı neticesinde 5 Şubat Cumartesi sabahı hayata gözlerini yuman Solakoğlu'nun naaşı 7 Şubat Pazartesi günü Levent Camii'nde kılınan öğle namazını takiben Feriköy mezarlığına defnedilmişti. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki anma töreninin ilk olarak 7 Şubat sabahı yapılması kararlaştırılmış, ancak organizasyon elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edilmişti.
12 Şubat Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki program şu şekilde:

11:30 İstanbulspor - Bahçeşehir (TB2L)
13:30 Anma Töreni
15:00 Galatasaray - İ.T.Ü. (TBL)
17:00 Ülkerspor - Büyük Kolej (TBL)


ANLAMIYORUM
 
Arkadaşım rahmetli Osman Solakoğlu basketbol camiasına çok fazla emeği geçmiş birisidir. Kendisinin adı GALATASARAY'ımız ile de anılır. O yüzden anma töreni GALATASARAY'ımızın maçı öncesinde olmaktadır. O yüzdendir ki maçımız o saatte ve o günde. Daha önce de dediğim gibi yapılabilecek şeyler töreni Ahmet Cömert'e almak yahut töreni ve maçı pazara almak olabilirdi.
 
anma töreninde göreceğiz bakalım.. umarım Sn solakoğluna yakışan bir anma töreni olur. yok eğer bir dakikalık saygı duruşu yapar 2 de mikrofonlu eskiler bişeyler söyleyip geçerse anma töreni çok rahatlıkla ahmet cömertte de olabilirdi bence.. bakalım görecez.. eleştirilecek bişey kalırsa emin olun lafımı esirgemem
 
sevgili kampes aşağıdaki yazı iyi tanımayanlar ve okumayanlar açısından bıraz daha bilgilendiri düşüncesindeyim.

topıc başlıgınıda bıraz duzeltırsen yanlış anlaşılmalara sebep vermesın.

Sayın Yalçın Granit' in 8 şubattaki Hürriyetteki yazı

Heykeli dikilecek adam
TURGUT Atakol’dan sonra Türk basketbolunun temellerini atan, basketbolumuzu yoktan vareden, ikinci büyük ismimizi, Osman Solakoğlu’nu da kaybettik.

Bu iki büyük basketbol adamının Türk basketboluna katkıları anlatılamaz. Bu yüzden ben, Solakoğlu ağabeyimiz ile ilgili bir-iki küçük hatıram ile yetineceğim.

G.Saray’a beni Osman Ağabey, Darüşşafaka Lisesi’nin okul takımında izledikten sonra, 17 yaşındayken transfer etti. G.Saray forması ile ilk oynadığım maçı hiç unutamam. Maç Şişli Halkevi’nin tenis kortu büyüklüğündeki açık hava sahasındaydı. Halkevi sahasının toprak zemini toz kalkmasın diye maçlardan hemen önce sulanırdı.

Bu çocuk da nerden çıktı

Koçumuz, Türk basketbolunun büyük ismi Samim Göreç’ti. Samim Ağabey beni oyuna soktuğunda, heyecandan ayakta duramıyordum ve ‘İnşallah bana pas vermezler’ diye dua ediyordum.

Öyle olmadı. Topu yere çarptırarak verilen bounce pas yeni çıkmıştı. Ben birara faul çizgisi üzerinde, sırtım rakip potaya dönük dururken, neslinin en usta top kullanan oyuncusu Doktor Ali Uras ağabeyim bana bir bounce pas attı. Ama toptan önce, topun çarptığı yerden fışkıran çamurlar gözüme girdi, topu göremedim. Top yüzüme çarptı ve çamurlar içinde sırt üstü yere yuvarlandım.

Tribündeki G.Saraylılar, ‘Bu takım yenilmez armada. Bu çoluk çocuk da nereden çıktı’ diye bağırırken, ben utancımdan ağlayarak soyunma odasına kaçtım ve basketbolu tamamen bırakmaya karar verdim.

Solakoğlu, benimle günlerce uğraştı ve yeniden antrenmanlara başlattı. Solakoğlu olmasa, ben basketbola başlayamazdım. İçimde ona duyduğum minneti düşünebiliyor musunuz?

Yenilmez armada

50’li senelerin başında Türkiye’de, Milli Lig yoktu. İstanbul Ligi ise adeta semt takımları ligiydi. Kurtuluş, Beyoğluspor, Kadıköy Modaspor gibi semt takımlarının ligi... G.Saray, yenilmez armadaydı. Fenerbahçe’de ise basketbol henüz yeni başlamıştı.

Türkiye’nin ilk gerçek pivotu Altan Dinçer ise Vefa’da oynuyordu. Bugün Shaq O Neal ne ise, Altan da oydu. Altan’ı G.Saray alsa, G.Saray’ı senelerce kimse yenemezdi. Ama Solakoğlu, tanıdığım en hasta G.Saraylı olduğu halde, Altan’ın, F.Bahçe’ye transferine göz yumdu, hatta yardım etti. Fenerbahçe güçlendi, lig kızıştı, ‘Yenilmez armada’ kavramı ise tarihe karıştı.

Ama Solakoğlu amacına ulaştı, Türk basketbolu büyüdü.

O senelerde G.Saray’da, başta Solakoğlu olmak üzere hepimizin görünce titrediğimiz, sonsuz saygı duyduğumuz, bir spor adamı vardı. Futbol antrenörü Gündüz Kılıç. G.Saray’ın küçücük lokali Hasnun Galip’te, Baba Gündüz ne zaman salondan geçse, başta Solakoğlu, hepimiz konuşmayı keser, ayağa kalkar önümüzü iliklerdik.

Verdiği sözü tuttu

Osman ağabeyin, -Baba Gündüz’e olan yakınlığı nedeniyle- ona ‘Hayır’ demesi mümkün değildi. Ama Baba Gündüz ne zaman Osman ağabeye, ‘Şu basketbolu bırak bana yardıma et. G.Saray futbolunu Avrupa’da zirveye taşıyalım’ dese, Osman ağabey hep aynı yanıtı verirdi, ‘Benden ne istersen iste, bunu isteme. Ben hayatımı basketbola adadım. Ölünceye kadar basketbolun hizmetindeyim.’

Solakoğlu, Baba Gündüz’e verdiği sozü tuttu. Son nefesine kadar Türk basketbolunu büyütmeye uğraştı.

Büstler yetmez

Biz eski basketbolcuların odasında Solakoğlu’nun resmi asılıdır. Ama onun resmi bugün tüm Türkiye’de, tüm basketbol lokallerinde zirveye asılmaya layık bir resimdir. Bu da yetmez. Türkiye’de yapılacak yeni ve modern bir basketbol salonuna onun ismini vermek ve onun küçücük bir büstünü yerleştirmek basketbolun ona olan borcunun ancak bir kısmını öder.

Tekrar ediyorum ancak bir kısmını.

Türk basketbolunun ve ailesinin başı sağolsun.
 
programa bakılırsa yaklasık 45 dakikalık bi anma töreni olucak
umarım osman solakoglunun adına yakısır bi tören olur
 

Üst