Bu Sene Şampiyon Olabilir miyiz?

Evet ilk bakışta ilginç bir başlık gibi görünsede burda şu tartışılsın,konuşulsun.

Bizim bu sene ki hedefimiz şampiyonluk mu? yoksa hani bu sene bir başlangıç yavaş yavaş gelip 3 sene sonra mı şampiyonluğa odaklanmalıyız?

Bana soracak olursanız bu seneki kadromuz yapılacak kaliteli bir 4 numara takviyesi ile şampiyonluğa oynar.

Burada 150 çeşit konu üzerinde konuşuluyor,Pekii hedef ne? onu konuşalım.
 
Re: Bu Sene Şampiyon Olmalımıyız?

Biz karar veriyoruz gibi olmuş başlık. "Olmalı mıyız?" derken. :)

"Olabilir miyiz" diye değiştirmek lazım.

Sezon başlasın, ortası geçsin o zaman daha net yorum yapılabilir. Kağıt üstünde favoriler belli zaten. Kağıt üstündekilere yetişmek için sahadaki oyunu görmek lazım, lig başlasın da hele ;)

Tabi bu benim yorumum.
 
Bizden çok daha yüksek bütçe ile kurulmuş.KAdro kalitesi olarak üzerimizde ve belkide daha önemlisi daha oturmuş kadroları olan iki takım var.Bu yüzden aklımızın bir köşesi de olsun tabi ama dillendirmek için çok erken.

Ligi üçüncü olarak bitirmek bile çok önemli bu durumda Banvit gibi ilk çekilen takının yerini alma şansımız var ki bu sezon iki takım çekildi önelemeden.
 
Geçen yıl Partizan 4 Milyonluk bütçe ile Eurolig Final-Four'a kalabildiyse biz de şampiyon olabiliriz. Yapılacak kaliteli bir 4 numara ile ligde yenemeyeceğimiz takım yok. İyi bir takım kimyası oluşursa neden olmasın. "Bu sene baskette tarih yazalım. Kupaları şirketlere bırakmayalım..."
 
Kaliteli bir 5 numara transferiyle şampiyonluğun favorileri arasına girebiliriz.
Ama kadro şu haliyle de minimum yarı finale kalmalıdır. Oradan sonra saha avatajı bizde olursa seyirci gücüyle neden final olmasın?
 
Efes Pilsen ve Fener maçlarında içerde iyi oynuyoruz.Efese şansızlığımız vardı geçen sene onu da hallettik.Bnece Karşıyaka-Banvit ve Bjk deplasmanları çok önemli..Evimizdeki maçlara taraftar sonuna kadar destek vermeli ve geçen seneki tabloyu gördükten sonra ben çok umutluyum finalden..
 
Normal sezon için aşin aslında gayet ümitliyim.Normal sezonu ilk sırada bitircebiliriz.Ancak şampiyonluk bu sene ne olursa olsun zor.Bu sene bir karakter kazanmak,bunu sahaya her maç yansıztmak,genç oyuncuların tecrübe kazanması tecrübeli oyuncuların takımı sahiplenmeye başlaması ile geçecektir.

Ama Galatasaray'ın olduğu yerde umut vardır bunuda aklımdan çıkartmam ;)
 
İşin savunma kısmında her ay üzerine koyarak gidersek ve en önemlisi sakatlıklar olmassa en kötü final oynarız.
 
Şampiyon olabilmemiz için çok skorer atletik yabanıcıya daha ihtiyaç var derim
o da olursa şüphem kalmaz
olmazsa birçok kişinin dediği gibi çeyrek yarı final görürüz ligde
.
 
Zor koç karakteri olarak ilk senede şampiyonluğun zor olduğunu düşünüyorum.Bu kadronun başında Cem Akdağ olsaydı ben bu sene şampiyonluk gelebilir derdim.Oktay mahmutinin takımınında savaşacağından eminim ama yenerler ama yenilirler plan doğrultusunda 3.sezonun sonunda şampiyon olacaklarına inancım sonsuz
 
Bu sene kurulan takım şu haliyle en az yarı final oynayacak kalitede diye düşünüyorum.final veya şampiyonluk için pota altına ciddi katkı verecek 4 veya 5 numara bir oyuncu alınmalı.sert savunma yapabilecek,sırtı dönük oyunu üst seviyede,ribaund alabilen ve orta mesafe şutu olan bir oyuncu (çok şeymi istiyorum acaba)bize şampiyonluktan söz etmemiz için yeter.evren transferiyle kısmen yumuşak olan kısa savunması halledildi,ama efes ve fener'in pota altına bakınca takımın bu bölgede bariz bir handikapı var bence.tabi bunları biz görebiliyorsak,teknik heyet görmüyormu demek haksızlık olur. bu kadroya böyle bir oyuncu almamakta bu takıma ve taraftara haksızlık olur.her ne olursa olsun sonuna kadar destek diyorum.
 
Zamanı geldi artık , neden olmasın.

Normal sezonu iyi bir yerde bitiririz diye düşünüyorum.Önce işin bu kısmını halledelim gerisini yeri geldiğinde değerlendiririz.
 
Şampiyonlugun sözünü etmek için cok erken de hedef ligi, play-off yarı finalinde Efes veya Fbülker'i gormeyecek şekilde bitirmek olabilir.

İki defa ligin son haftalarına ilk ikide girip sonrasında dusus yaşamıştık. Bu sefer basarırız umarım.

Bu sene bunu başarmak daha zor olacaktır. Cunku o zaman Telekom (ve bir sezon Beşiktaş, Ataman'lı sezon) sayesinde Efes ve Fbülker daha fazla zorlanıyordu. Efes ve Fbülker'in bu yıl daha az sayıda surpriz yenilgi alacagını tahmin ediyorum.
 
Olabiliriz, neden olmasin. Bence erken de degil, tam zamani. Havaya girelim biraz :)

Saka maka Euroleague seviyesinde savunmamizi yaparsak, 2 takimdan cok eksigimiz yok. Luksa Andric gönderilip 2 tane kaliteli Pivot alsak favori biziz bile derim:) Ama bu mümkün degil tabi, su durumda 1 kaliteli Pivot alirsak onlar kadar bizim de sansimiz var derim ben. Oktay hocaya güveniyorum.
 
Erkenden şampiyonluktan bahsedip kendi kendimize beklentilerimizi yükseltmeyelim, hayal kırıklığına uğramaylım. Takımımız iyi yolda, şimdilik bununla yetinelim.
 

Üst