Sizin ordaki kahvedeki Fenerbahçe'li taraftar sayısının Galatasaray'lı taraftar sayısından daha fazla olması neyin kıstası oluyor onu anlamadım
Halı sahada maç yaparken FB forması giyen adam sayısı da GS forması giyen adamdan daha fazla demek gibi bişey.Bizim burda da kahvede Galatasaray'lı sayısı daha fazla oluyor ama bunu kıstas olarak göstermem komik olur.
Salondaki taraftar kitlesine gelirsek , İpekçi'ye gelen taraftarlar da formayla geliyor formasız gelen pek yok ama kimi formanın üstünden başka bişey giyer kimi giymez bundan ziyade tribünde verilen destek önemlidir bana göre.Bu konuda da bizim taraftarımız zaten Fenerbahçe basketbol takımı taraftarından daha iyi.Geçen sezon Fenerbahçe'nin euroleague maçlarını izlemedin sanırım , geçen seneki Caja Laboral maçında falan tüm tribünde sadece 1 taraftar ıslık çalıyordu bazı anlarda ve 20 dakika sadece o taraftarın ıslığını dinledik ntvsporda.Resmen ntvsporda top Caja'dayken tek bir adamın ıslığını dinliyorduk
Tribünde oturup maç esnasında cep telefonundan okey oynayan adamın resmini de hatırlatırım.Pota arkasında bağıran 10-15 kişilik taraftar kitlesi vardı kalan seyirciler oturarak sessizce izliyorlardı maçı.(Burda mübalaa yapmıyorum , geçen sezon euroleague maçlarında cidden 10-15 kişilik bi grup destek veriyordu sadece).Kalan seyirciler oturuyorlardı.Tabi bu sene çok iddaalı bir kadro ve koçları olması sebebiyle ilgileri daha fazla ve daha iyi destek verirler fakat Abdi İpekçi'de tribün atmosferi her türlü Fenerbahçe basketbol seyircisinden daha etkili.Zaten bir çok Fenerbahçe'li bile bu yüzden o kadar modern ve büyük olmasına rağmen Ülker Arena'yı sevemedi.Ayrıca diğer illerde oynanan kupa maçlarında da kupa maçı hangi şehirde olursa olsun oralarda bile Galatasaray taraftarı üstünlük sağlıyor.Örnek son 2 sezonda İzmir'de , Eskişehir'de ve Samsun'da oynanan 3 ayrı GS-FB maçında da Galatasaray taraftarı salonda daha baskın oldu.Bunu objektif olarak söylüyorum , bariz ortada isteyen açıp o maçları izlesin.Ya da İpekçi'deki büyük bir maçla Ulker Arena'daki büyük bir maçı da kıyaslayabilirsiniz.