Re: Büyük Maç Geldi Çattı: GsBasket-GsSözlük 18 Aralık Cumar
Facebook'taki o yazı ne kadar gereksiz ve densizce olsa da bu kadar ortamı germesine gerek olmadığını düşünüyorum. zira yazan kişinin basketbol organizasyonuyla en ufak bir alakası yok. yazıyı fark ettiğimiz anda gerekli müdahaleyi yaptık ve yazıyı kaldırttık. ki yazan kişi de, espiri mahiyetinde yazmış. fakat yine de bu, o yazının yakışık almadığı gerçeğini değiştirmez. yine de ben sözlük kanadı olarak özür diliyorum.
bence bu maçın halı saha maçıyla karıştırılmaması gerekiyor. halı saha bambaşka, basketbol maçı bambaşka. halı saha maçına gelince, galatasaray sözlük nerdeyse bir seneden uzun bir süredir birarada oynayan, birbirini çok iyi kişilerden oluşuyordu, gsbasket'teki arkaşalarımız ise ilk defa bir arada oynadılar ve bir çoğu uzun bir süre sonra ilk halı saha maçlarına çıktılar. bu yüzden maçın öyle sonuçlanması gayet normaldi. ki zaten iki ekibin maç yapmasının asli amaçı birbirlerini yenmek değil, geleceğe dair bu iki oluşum arasında daimi köprüler kurmaktı. o maç da bu amaç için önemli bir eşik noktası oldu.
sporun doğasında elbette rekabet vardır, olacaktır da. zaten rekabet olmadan tadı da çıkmaz. hatta ufak tefek takılmalar, eğlenmeler bu işin güzelliğidir. bu rekabet içinde mutlaka sahadaki oyun ciddiye alınabilir ama bunun eşiği olayın tadı kaçmayacak noktaya kadardır.
lütfen tek bir kişinin yaptığı saygısızlık tüm sözlüğe mal edilmesin. ve o konu burada kapansın.
ayrıca benim gözümde galatasaray sözlük'le gsbasket arasında hiçbir fark yok, hatta mazisi itibariyle gsbasket daha ulvi bir yerde.
bu tarz organizasyonlar iki ekibin birbirine yakınlaşması açısından oldukça anlamlı ve güzel. bu sebeple kimin kazanacağının hiçbir önemi yok.
yanlız böyle ufak tefek gerilmeler, iddalı demeçler filan, iki ekip arasında ilerdi oynanacak maçların çok daha çekişmeli geçeceğine işaret
çok klasik olacak ama iyi oynayan kazansın diyelim