Çalmayın/Alıntı yapın @GSbasket.Org

Arda Ezer

ARdaQue
http://www.galatasaray.gen.tr/galatasar ... p?netit=75

Bu sitenin sahiplerini tanıyan var mıdır ?

Bu kadar olmaz. Ana sayfada yazdığımız yazıyı aynen geçirmişler, direk sayfa sonuna gittim ki belki ALINTI vermişlerdir diyerekten ama nafile.

Şu an itibariyle o yazıda bir takım hatalar var; dogrusu pek güncelliği kalmadı. Ama çalmaya meyilli insanlar için bunların önemi yok. Ne güzel valla havadan yazı gelecek ve sitene cuk oturtacaksın.

Ortada emeğe, düşüncelere saygısızlık olduğu tartışılmaz. Site Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre yazarının izniyle yazının tamamını ya da alıntı olduğunu belirterek bir bölümünü yayınlayabilir. Site bu koşulları yerine getirmediğine göre site hakkında tazminat davası açılabilir. Ancak dava ne kadar sürer, ne kadar tazminat alınabilir, (bu site sahibinin maddi durumuna bağlı) kesin sonuç elde edilebilir mi bunlar biraz belirsiz.

Önceden o siteyi google aracılığıyla bir ziyaretimde o yazıyı gördüm ve gerçekten dikkatimi çekmişti ...Gerçekten çok ayıp,öncelikle bunu hiç bir insan yapmaz;hele bir de aynı renklere gönül vermiş insanlar hiç yapmaz. :(

Bugün (26.09.2006) ana sayfamızdaki yazıyı günceledim. Zaten yukarıda belirttiğim gibi yazıda hatalar vardı ve olaylar güncel değildi.

Ama tabi çalan adam için bunların hiç önemi yok.