Can Korkmaz

Arkadaslar aklima takildi Can Korkmaz bizim alt yapimizdan mi cikmisti, bir arkadasla iddialasiyoruz, o alt yapidan diyor ama benim aklimda Oktay Hoca doneminde baska bir takimdan alindi seklinde kalmis?
 
Dünkü oyunda şunu dedi.
Madem oyun kurucu alamıyorsunuz beni görün....
SAvunma isteğini, temposunu, şut seçimlerini, ball-handlingini çok beğendim...
Tabi rakip de onu çok zorlamadı ama...
Bence madem oyun kurucu almayacağız gibi, Can'da ısrar edelim...
 
Bruno Fitipaldo'dan ne eksigi var bana biri anlatabilir mi? Pasaportunda Turk yazdigi icin mi hedef hicbir macta sure alamiyor? Fitipaldo'nun yapabilip Can'in yapamadigi ne var? Hem yetenek olarak, hem de fiziksel Fitipaldo'dan daha iyi bi oyuncu sirf yabanci olmadigi icin sure alamiyor. Simdi McCollum'da gelmis artik hic sure alamaz. Genc Turk oyuncular bu seviyelerde sure alamazsa nasil gelisme gosterecek?
 
Euroleague'de 3 maçtır süre alıyor ve olumlu katkı veriyor. Ligde de 5dk olsa da süre alıp rotasyonu rahatlatsa keşke
 
İnsan üzülüyor bu çocuğa şans verip Fitipaldo'nun parasını kadın basket takımına transferde kullansaydık en azından 3. sınıf yabancıları izlemezdik..
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında oyun kurucu Can Korkmaz ile anlaşmaya vardı. 26 yaşındaki oyuncu kulübümüzle 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

1992 İstanbul doğumlu Can Korkmaz, kariyerinde üçüncü kez Galatasaray forması giyecek. 2011-12 sezonu başında Galatasaray ile 5 yıllık sözleşmeye imza atan oyuncu, bir sezon Darüşşafaka’ya kiralanmıştı. 2012-13 sezonunda ilk kez sarı kırmızılı formayı giyen Can Korkmaz, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Trabzonspor forması giydi. 2015-16 sezonunda Muratbey Uşak Sportif’e transfer olan 187 cm boyundaki oyun kurucu, 2016-17 sezonu için yeniden Galatasaray’a döndü.

Son olarak geçtiğimiz sezonu Sakarya Büyükşehir Basketbol ile geçiren Can Korkmaz, Sakarya ekibiyle 32 lig maçının tamamında forma giyerken sezonu 6.8 sayı, 1.8 ribaund ve 2.2 asist ortalamalarıyla tamamladı.

Oyuncumuza sarı kırmızılı renklere yeniden hoş geldin der, başarılı bir sezon dileriz.
 
1 Ay önce bunu söyleyeceğime inanmazdım ama play-off'daki başarılı performansıyla 1 yıl daha kalmayı hakediyor.Opsiyonu kullanıp 1 yıl daha bizimle kalmalı.
 
Biraz kendini zorlasa bizim Campazzo olur. İnanılmaz üçlükler atabiliyor, potansiyeli de var, biraz daha sert savunma ve top çalmaları da yaparsa tadından yenmez Can'ın. Milli takımın da gözdesi olur.
 
Bu ball handlingle oyun kurucu olamaz ne yazık ki. Bu kırılgan fizik yapısıyla da savunma yapamıyor. Aslında hız, şut, mücadele gibi konularda çok iyi ama ball handlingi cidden 4 numara seviyesinde. O boyla nasıl bu kadar yetersiz anlamakta güçlük çekiyorum
 
Instagram'da veda gibi bir yazı yazmış ve "Galatasaray oyuncusu" yazısını silmiş (Twitter'da da bunu yapmış). Yiğit'in sezonun önemli kısmını sakat geçirdiğini düşünürsek sezonun en değerli yerli oyuncusu oldu. Giderse boşluğunu doldurmamız imkansıza yakın.
 

Üst