Canberk Kuş

Erkek Basketbol Takımımız, Canberk Kuş ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

12 Ağustos 1996 doğumlu Canberk Kuş 1.98 cm boyunda ve forvet pozisyonunda oynuyor.

Türkiye’de Beşiktaş altyapısında geçirdiği sürenin ardından basketbol kariyerine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden Canberk Kuş, ABD’nin saygın okullarından Victory Rock Prep’e gitti. Daha sonrasında kolej kariyerine Arkansas State University’de devam etti. İki sezon Arkansas State forması giyen 25 yaşındaki oyuncu 2019-20 sezonunda 9.4 sayı, 5.2 ribaund, 1.3 asist ve 1 top çalma istatistikleriyle oynadı. Profesyonel ilk kontratını geçtiğimiz sezon Aliağa Petkimspor ile imzaladı. Basketbol Süper Ligi’nde geçirdiği ilk sezonda 4 sayı, 1.9 ribaund ve 0.3 asist ortalamalarıyla oynadı.

Kariyerine Galatasaray formasıyla devam edecek olan Canberk Kuş’a hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon geçirmesini temenni ederiz.
 
Neden geldi tam anlamadım Okben 3 değil sg, Canberk ncaa de 3/4 oynamış ama geçen yıl petkim de oyuna eklemlenmekte zorlanıyordu

Ege Okben Canberk 3 petkimliyi aldık ☺️
 
Cok onemli bir transfer. Olmasi gereken yerde olamamis,potansiyeli milli takim seviyesinde olan ama bilinmeyen sebeplerle 3-5 senesini bosa gecirmis bir isim. NCAA tecrubeli oldugu oyunundan goruluyor. Cenk Akyol'un oyunculugundan daha iyi olacagi kesin.
 
Koç seviyor Canberk'i ücreti düşük oyuna adapte olması için uzun süre oynaması gerekmiyor kalır takımda. Okben yerine oyuncu bulabilirsek gider gibi.
 

Üst