Cansu Köksal

Galatasaray Odeabank, 1994 doğumlu 1.87 boyundaki Türk forvet Cansu Köksal'ı renklerine bağladı.

21 yaşındaki Cansu Köksal kendisini 2+1 yıllığına Galatasaray Odeabank'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe altyapısından yetişen Cansu Köksal, altyaş kategorilerinin ardından geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye Kadın Milli Takımı'nın kadrosunda yer alma başarısı gösterdi. 2010 yılındaki Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda 8,3 sayı - 6,9 ribaund - 1 asist ortalamalarıyla Türkiye'nin altıncılığa ulaşmasında pay sahibi olan Köksal, bu turnuvada yakaladığı % 57,4'lik iki sayı yüzdesiyle bu istatistik kategorisinde birinci sıradaydı. 2012'den itibaren üç yaz boyunca Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan başarılı oyuncu iki kez bronz madalyaya ulaşan takımın bir parçası oldu. Geçtiğimiz yaz ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen 2014 Dünya Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda ay - yıldızlı formayı en üst seviyede giyme başarısına ulaşan Cansu Köksal, yaşadığı dünya dördüncülüğü başarısına bu yaz 2015 Eurobasket Women'da Türkiye'nin koçumuz Ekrem Memnun yönetiminde elde ettiği beşincilik başarısını da kariyerine eklemiş oldu.

Galatasaray ailesine katılan Cansu Köksal'a hoş geldin der, başarılarla dolu sarı - kırmızı uzun bir kariyer dileriz.
 
Hayırlı olsun. Kendi yaş kategorisinde en dikkat çeken oyunculardan biriydi. Umarım beklenen gelişimi gösterir.
 
Bakalım nasıl bir katkı verecek.. Fenerlilerin ahı tutup sıradan bir oyuncu mu olacak, yoksa bekleneni veren, sıradanın biraz üstü bir oyuncu mu göreceğiz.. Hoş geldi aramıza
 
İlk senesinde büyük beklentilere girmememiz gereken oyuncu.

Ekrem hoca geleceğin Galatasaray'ını da inşa ediyor; Cansu, İrem, İnci...
 
Uzun zamandır takip ederim, çifte lisanlı oynadığı ikinci lig maçlarında çok izledim ve hep Fener'in oyuncusu olduğu için kıskanıp keşke bizde olsa diyordum. Gelmesindeki en büyük sebep muhtemelen Ekrem hoca ile çalışmaktır. Atletik özellikleri çok iyi olan, süratli bir oyuncu. Ekrem hocanın elinde sayılı Türk oyunculardan biri olabilir. Umarım çalışmayı seviyordur çünkü çok çalışırsa ancak bu dediğim olabilir. Hoş geldin aslan.
 
Hayırlı olsun. Umarım beklenen gelişimi gösterir ve hem bize hem de Türk Basketboluna çok büyük katkılar verir. Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu gerçekten. Geleceğin takımınıda kuruyor bir yandan Ekrem Hocam. Önümüzdeki sezonda karşı yakadan sözleşmesi bitecek genç oyuncuyu alabilirsek geleceğin iskeletini hazırlamış oluruz :).
 
[video=youtube;pNSKrb5L-3k]https://www.youtube.com/watch?v=pNSKrb5L-3k&feature=youtu.be[/video]


Cansu Köksal Euroleague şampiyonluğu istiyor

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi Cansu Köksal TBF TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray ile beraber her şeye sıfırdan başladığını söyleyen genç oyuncu, sarı kırmızılı forma ile Euroleague şampiyonluğu yaşamak istediğini ifade etti.


- Bu sezon Galatasaray ile yeni bir yola başladın, nasıl bir heyecan içindesin?
Cansu Köksal: “Her şeye sıfırdan başlıyorum. Çok heyecanlıyım. Biraz korku ve kaygı da hissediyorum. Bunun yanında Işıl Alben, Nevriye Yılmaz gibi isimlerle çalışmak beni gururlandırıyor.”


-Bu arada geçmiş yıllardaki ikinci lig deneyimlerinin sana neler kattığını düşünüyorsun?
Cansu Köksal: “Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin ikinci lig takımı ile, bir önceki sezon ise Kocaelispor ile ikinci ligde oynadım. İkinci ligin bana süre almak açısından çok şey kattığını düşünüyorum.”


-Ekrem Memnun ile hem milli takımda hem de Galatasaray’da beraber çalışıyor olacaksın. Kendisi ile aranız nasıl?
Cansu Köksal: “Ekrem ağabey ile daha yeni tanışıyorum ancak geçtiğimiz yıllardan kendisine hayranlığım var diyebilirim. Milli takım sezonu iyi geçti, Ekrem ağabey ile lig sezonu da iyi geçecektir. Kendisi çalışkan oyuncuları çok sever, bu sene çok çalışacağız.”


-Işıl Alben, Nevriye Yılmaz gibi isimlerle çalışacağın için gururlandığını söyledin, yaşadığın heyecanı da ifade edebilir misin?
Cansu Köksal: “İki yıldır milli takımda da bu isimlerle çalışıyorum ancak o zamanın heyecanı şu anın heyecanı kadar değildi. Sahanın içinde onlarla olmak beni çok gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor.”


-Kendin adına bu sezon Galatasaray ile beraber nasıl hedefler koydun?
Cansu Köksal: “Her şey sırayla olmalı; Cumhurbaşkalığı kupası, Türkiye kupası, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonluğu… En çok istediğim şey de Galatasaray’ın daha önce yaşadığı Eurolegue Şampiyonluğu’nu bu sezon bu forma ile yaşamak.”

Kaynak
 
Ben Cansu'nun açıkçası bu kadro yapılanmasında daha iyi olması gerektiğine inanıyorum. Bana göre, bu sezonun performansı düşük olan ender oyuncularımızdan biri. Daha çok katkı vermeli takıma.
 
Son haftalarda formu gitgide yükselmeye başladı. Sonunda istediğimiz, beklediğimiz Cansu oluyor inşallah. Oynadıkça daha da güveni artıyor. Müthiş mücadele ediyor. Umuyorum ki gitgide artacak formu ve takımımızın değişilmezi haline gelecek.
 
Cansu instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa şöyle bir yorum yapmış:

"Bu galibiyet bize inanmayanlara gelsin.. Yüreğimizi kalbimizi ortaya koyduk tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum."
 
3 senelik aranın ardından kendisi yeniden takımımıza dahil oldu. Geçtiğimiz sezona Botaş'ta başlayıp 9 maça çıktıktan sonra Fransa'nın Mondeville takımına transfer olmuştu. Geçen sezon Botaş'ta 6.7 sayı, 2.2 ribaund, 1.6 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Kendisine bu forma altında üstün başarılar diliyoruz.
 

Üst