Christian Luyindama

Galatasarayımız, Standard Liege takımından 25 yaşındaki Kongolu stoper Christian Luyindama'yı sezon sonuna kadar kiraladı. Kendisi hızlı, atletik, hava toplarında etkili, deli dolu bir oyuncu. Duyduğum kadarıyla kendisi okuma yazma bilmeyen, çiğ etle beslenen tam bir yamyam oyuncu. Böylelikle Marcao ile iyi bir ikili olacaktır.

Yeni transferimize parçalı forma altında büyük başarılar diliyoruz, Hoş Geldin Christian Luyindama!
 
Hayırlı olsun. Stoper transferleri forvet transferinden bile önemliydi. Çünkü maç kazanabilmenin yolu önce gol yememekten geçer. Biz çok basit goller yiyorduk. İnşallah kısa sürede uyum sağlar ve beklenen katkıyı verir. Maicon'u da iyi bir fiyata satarsak harika olur.
 
Profesyonel futbolcu Christian Luyindama Nekadio ve kulübü S.A. Standard De Liege ile oyuncunun 2018-2019 sezonu için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne 3.000.000 Euro tutarında geçici transfer bedeli ödenecektir. Ayrıca Şirketimiz 2019-2020 sezonu yaz transfer döneminde oyuncunun satın alma opsiyonuna tek taraflı olarak sahiptir.


Futbolcuya ise 2018-2019 futbol sezonu için net 600.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
İki maç iki sarı kart... Eleştirmek için erken ama ilk maçlardaki performansı çok parlak değil.
 
Buram buram kalite kokan bir kafa vuruşu ile gol yaptı. Kornerler ciddi bir silah olabilir sayesinde. Biraz riskli oynuyor ama.
 
Herkes burada daha ilk maçında yok zenci Servet, yok 2. Dany falan böyle şeyler söylemişti. Maşallah nazar değmesin geldiğinden beri 1 tane bile kötü maç çıkarmadı. Marcao ile çok iyi ikili oldular. Marcao paslarla hücuma çıkarıyor, Luyindama ise kendisi çalım deneyerek, dripling ederek hücuma çıkarıyor. Bugün eğer Akhisar'a karşı tek kale oynadıysak bunda defansın topu ileriye iyi taşımasında hatta bazen riske girerek bizzat hücuma katılmaları da önemli rol oynadı.

Allah korusun bugün Maicon ve Serdar gibi kazmalar olsaydı Elvis Manu fişi çekmişti bile.
 
Ayağında yay var gibi uzuyor deparlerda, lastik gibi ve çok kuvvetli.
Dün sanırım Servet Çetin’di; “Marcao Luyindama kötü oyuncular değiller ama kadroda Semih varsa Semih’i yazarım 11 e” diye röportaj vermiş. Yerli çetesinin hali işte..
 
Bu adam bu oyun stili ile çok kırmızı görür bu ülkede.
 

Üst