Cidade de Deus - City of God (2002)

cccccys5.jpg

Cidade de Deus, Brezilya'nın Rio kentinin varoşlarındaki hayatı genel olarak konu edinen bir film. Çete kültürü, uyuşturucu işleri falan. Ama öyle güzel, hareketli anlatıyor ki filmin sonuna kadar put gibi oturup izliyorsun. Film gerçek hikayeden, oynayanlar da yanlış hatırlamıyorsam orada yaşayanlar. Yeri geldiği zaman komik, yeri geldiği zaman da şok edici. Bana Goodfellas ve Pulp Fiction'u anımsattı akış yönünden. Tabi o filmlerden ayrı başlı başına bir havası var bu filmin de.

Imdb de en güzel 250 film arasında 18. sırada. Puanı ise 8.8. Ben de 10 ila 9 arasında birşey verirdim.

Re: Cidade de Deus (2002)

Ben Ankaralıyım bizim oradada çin çin mahallesi var ankaranın tanrı şehri :) . her memlekette öyle piskoopat mahalleler var sanırım. Film çok fena küçücük çocukalar silahlarla uyuşturucuyla haşır neşir ve tüm bunlar gerçek insan filmi izlerken olmaz böyle şey diyor hayretler içinde kalıyor. Benim puanım 8.5

Re: Cidade de Deus (2002)

Hakikaten ya manyak piskopatın tekiydi gerçi küçüklükden belliydi ne olacağı otelde milleti vurdu sonradan, derdi para değil valla öldürmekten zevk alıyodu bi okadarda gülüyodum dediğin gibi.