Cihad Sahin

bugünkü maçı söyleme 78 satı fark attık..izledim maçı cihad çok atlet ama sadece atlet..

üniversitede okuyan ve aynı zamanda 1. ligde mücadele veren bu kadar oyuncu varken bu insanları seçmelerinin herhalde bir nedeni vardır?

onlar hata yaptı diye ben de mi yapçam..pota altında bomboş kaçırıyorlar,nedim yücel de öyle...

nedim zaten beni rahatsız etti..o boyla o kadar atlet, rakip rezil olmasın diye mi ne samç vurmadı,attıklarını da kaçırdı..bizim oyuncularda smaç,seyirciye zevk verme,güzel basketbol mantelitesi yok..herş ey kafada başlar..o sıcakta bütün salon gelmiş doldurmuş salonu..biraz seyirciye oyna demi..zaten maç,maç değil..

Oyuncuları bu kadar sert eleştirmene gerek yok. Yanlışları olabilir fakat iyi oynadılar. Cihad Şahin 20 sayıyla en skorerdi Nedim Yücel 19 sayıyla skorerleden biriydi Arda Vekiloğlu 12 sayıyla çok iyi oynadı. Karşı taraf güçsüz olabilir. Ne farkeder ki? Önemli olan attıkları sayılardı! Ellerinden geleni yaptılar. Onlar Türkiye için oynuyolar kazandıkları hele ki bu kadar sayı attıkları bir maçtan sonra onları bu kadar yermenin amacını anlayabilmiş değilim. Yine de saygılar!

Bence o maçta, Cihad da Nedim de oynamaları gerektiği şekilde oynadılar. Karşında hınç alman gereken bir takım yoksa, öyle her pozisyonda smaç vurman gerekmez. Maç başabaştır, bir sayının bile önemi vardır, o zaman boş bulduğun zaman, gerekirse potayı kırarcasına smacını basarsın. Ama öyle bir maç değildi bu. Ayrıca olması gereken yerlerde de smaç basıldı.

haklısınız ama ben sert eleştirmedim..

yanlışlarını söyledim..bir de türkiye için oynuyorlar diye eleştirmicem mi??tabii ki iyi niyetli olmaları güzel,hoş ama bir de olmasalardı isterseniz...

ben hepsini çok severim kötü bir niyetim yok..

saygılar...

yalın guler' Alıntı:
arkadaslar cihat 3no e obölgede semsettin ve gökhan oynayacak cihatı nerede oynatıcazyoksa 4 no yapıp burakın yedegi mi olucak 8)

semsettin 2 numara oynar. gokhandan ise ancak 3 yedegi olur.

çoğu kişi insanların ismine bakıp yorum yapıyor. Bir kere de istatistiklere bakılmıyor. Gökhan geçen sezon acaba ne kadar fayda sağlamış galatasaraya bi istatistiklere bakıp görülsün artık. Gökhan ancak yedek olabilir ama tabii bu dediklerim havaya gidicek ya neyse...

muratmuris' Alıntı:
çoğu kişi insanların ismine bakıp yorum yapıyor. Bir kere de istatistiklere bakılmıyor. Gökhan geçen sezon acaba ne kadar fayda sağlamış galatasaraya bi istatistiklere bakıp görülsün artık. Gökhan ancak yedek olabilir ama tabii bu dediklerim havaya gidicek ya neyse...

Amacim polemeik degil. Gokhan'in bulabildigim istatistikleri. Seneye kumede kalmayi basari olarak kabul edeceksek pekcok oyuncunun ilk bes baslamasi sasirtici olmasa gerek. Ben daha farkli, daha rekabetci, daha guclu bir GS istiyorum. Bu anlamda gokhan ilk bes oyuncusu olamaz. Hatta iyi bir yedek bile olamaz.

Kucuk ama aci bir ani: i.FB - GS maci. Gokhan faul atacak. i.FB'lerin isliklarindan o kadar cekindi ki faul atisinda top cembere bile carpmadi.
Sinirleri bile zayif...

MAc sonuclari ve gokhan'in sayilari (2005 yili) 2005 yili ortalama sayisi (6)

02.01.2005 FENERBAHCE - GALATASARAY 80 - 69 ... 7
09.01.2005 GALATASARAY - EFES PILSEN 65 - 84 3
16.01.2005 GALATASARAY - BANVITSPOR 80 - 75 ... 9 ... ... ... ..
30.01.2005 GALATASARAY - BUYUK KOLEJ 70 - 65 ... 13 ... ... ... .
05.02.2005 ULKERSPOR - GALATASARAY 70 - 57 0
DARUSSAFAKA - GALATASARAY 90 - 74 ... 9 ... .
05.03.2005 GALATASARAY - PINAR KARSIYAKA 76 - 78 ... 6 ... ... .
13.03.2005 TEKELSPOR - GALATASARAY 75 - 68 ... 0
20.03.2005 ERDEMIRSPOR - GALATASARAY 89 - 91 .. 7 ... ... ... ...

Tek bir istatistikle oyuncuyu degerlendiriyor degilim. ama buyuk maclarda tutulan ribaound vs.. istatistikleri var. onlarda da dokuluyor. ama sezon genel ortalamalarini bilmiyorum. Ama seyrettegim maclarda hep kotu oynadi. bir tek ilk karsiyaka macinda iyiydi. 18-19 civari atti ama onda da biz farkli yenilmistik.

gayserli' Alıntı:
Kucuk ama aci bir ani: i.FB - GS maci. Gokhan faul atacak. i.FB'lerin isliklarindan o kadar cekindi ki faul atisinda top cembere bile carpmadi.
Sinirleri bile zayif...

O dediğin Beşiktaş'la yapılan bir maçta olmuştu. Aylardır para filan görmeyen takımın maçın hemen öncesinde yabancıları da kaçmış, oyuncularda moral namına hiçbir şey kalmamıştı. Zaten o gün sahaya çıkılması bile mucizeydi. Buna karşılık Beşiktaş çok iyi durumdaydı ve tam kadro çıkıp bizi maç boyunca perişan etmişlerdi. Salonda seyirci üstünlüğü de ezici biçimde Beşiktaş'ta idi ve maç boyunca oyuncularımızla, onların para alamamasıyla alay etmişlerdi. Şimdi bunca şeyin üstüne hala Gökhan'ı topu potaya değdirememesi yüzünden yargılamakla, bu olayın ardından salondaki Beşiktaş taraftarının çok fena alay ederek Gökhan'ın gururunu kırması arasında fark göremiyorum. Ayrıca hep söylerim, bu olaya kadar gözü kapalı faul sokan Kaptan Gökhan, olaydan sonra artık ne zaman atış için çizgiye gelse çok stresli görünüyor ve de haliyle berbat atıyor.

coolidge' Alıntı:
gayserli' Alıntı:
Sinirleri bile zayif...

O dediğin Beşiktaş'la yapılan bir maçta olmuştu. Aylardır para filan görmeyen takımın maçın hemen öncesinde yabancıları da kaçmış, oyuncularda moral namına hiçbir şey kalmamıştı. Zaten o gün sahaya çıkılması bile mucizeydi. Buna karşılık Beşiktaş çok iyi durumdaydı ve tam kadro çıkıp bizi maç boyunca perişan etmişlerdi. Salonda seyirci üstünlüğü de ezici biçimde Beşiktaş'ta idi ve maç boyunca oyuncularımızla, onların para alamamasıyla alay etmişlerdi. Şimdi bunca şeyin üstüne hala Gökhan'ı topu potaya değdirememesi yüzünden yargılamakla, bu olayın ardından salondaki Beşiktaş taraftarının çok fena alay ederek Gökhan'ın gururunu kırması arasında fark göremiyorum. Ayrıca hep söylerim, bu olaya kadar gözü kapalı faul sokan Kaptan Gökhan, olaydan sonra artık ne zaman atış için çizgiye gelse çok stresli görünüyor ve de haliyle berbat atıyor.

Bu bir yargi-yargilama degil. sadece gecmisteki bir mactan anektot. benim hafizmada FB maci olarak kalmis ama hangi mac oldugu cok da önemli degil. seyircinin alay etmesi onlarin terbiyesizligi. benim kullandigim ornekle seyirci terbiyesizligini bagadastirmani senin terbiyene yakistiramadim...

basketbolcu sinirlerine hakim olmali. kritik anlarda elleri titreyen bir oyuncu GS'i yukseklere tasir MI (yargilama budur). Gorev adamidir. antremanlarda (yani uzerinde baski yokken (bu arada gokhani antremanlarda defalarca izledim)) cok rahat uclukleri sokarken macta sokamiyor. bu ise Gokhan'in basketbol meziyetlerinin dusuklugunden degil (tersine allah vergisi bir sut yetenegi var ve cok calisiyor - tembel degil) ancak mental sorunlarindan (konsantrasyon mu dersiniz, psikolojik koku ya da mac korkusu mu) kaynaklaniyor. Yedek olarak Gokhan'i dusunme nedenim budur.

Saygilar

Madem başlık Cihad üzerine ozaman şunu da söylemeden edemeyeceğim. Cihad geçen sene Halil Üner kurbanlarından biri olmuştur. Ben bir maçta şahit olmuştum Cihad eline topu alıyor Halil Üner bağırıyor "Cihaaaaad sakın atmaa pas veeeer". Yani oyuncu psikolojisi diye bir şey vardır. Hadi oyuncu psikolojisini bıraktım insan psikolojisinde vardır bu. Sen eğer bir insana güvenmezsen o insan tabiki kendine güvenipte bir şeyler yapamaz. Bu kadar baskıyla bile düşme maçlarımızda çok iyi oynamıştı Cihad Şahin. Şimdide üniversite milli takımında en son maçında sanırım son 5 ya da 6 dk oyuna girdi ve 14 sayıyı buldu. Ben Cihad Şahin ve Arda Vekiloğlunun bu takımda olmamasına artık üzülmüyorum. Kendilerine yazık etmediler. Özellikle Cihad daha genç ve kendini gösterebileceği bir takımda olması daha iyi. Belki bir gün yeniden galatasaray der tıpkı Arda gibi...

gayserli' Alıntı:
Bu bir yargi-yargilama degil. sadece gecmisteki bir mactan anektot. benim hafizmada FB maci olarak kalmis ama hangi mac oldugu cok da önemli degil. seyircinin alay etmesi onlarin terbiyesizligi. benim kullandigim ornekle seyirci terbiyesizligini bagadastirmani senin terbiyene yakistiramadim...

Meğer terbiye dersi almışım da, farkına varamamışım ne zamandır. Teşekkür ederim sunduğun terbiye kalıbın için. Başka bir şey söylememe gerek dahi yok, istersen sen konuşmaya devam et.

cihad şahin çok iyi bi oyuncu kesinlikle bizde kalması lazım halil ünerinde bu oyuncunun özelliklerini iyice öğrenmesi lazım ki ona göre cihadı faydalı olacağı bir yere monte etsin

seko bir haberi bildirmeden önce kaynak belirtmen lazım televole kıvamındaki haberleri karşımıza sunup insanları yanlış bilgilendirme