CL 3. Hafta | Galatasaray 1 - Cfr Cluj 1

Melo'nun geçen sezon kazanılan şampiyonlukta büyük payı var.Bu sezon ise gerçekten hayal kırıklığı ama takımın genelinde bir moral bozukluğu,bir özgüven kaybı yaşanıyor son haftalarda.Bizi yeniden canlandıracak bir maç lazım,o maç ne kadar erken gerçekleşirse o kadar iyi bizim açımızdan,bu takım elbet toparlanacaktır,konu şampiyonlar ligiyse önümüzdeki sezon yine orada mücadele edebiliriz,bu yılki hataları tekrarlamadan,daha güçlü ve daha adapte olmuş bir şekilde.Herşey birden olmuyor,hele avrupa mevzularında bir sezonda harikalar yaratmak mümkün değil,yinede bu sezon şampiyonlar liginde daha ümit verici skorlar alabilirdik.
 
Bayram kardeşim tamam da yapma be 60 dakika adamlar 10 kişi oynadı hemde arena da oynuyoruz.burak son dakikada kahraman olmak istedi çıkarsa bomboş umut ve amrabat.melo rovaşata atıyo sn dakikada. dany orta sahadan vuruyor.bu nasıl olacak ha oynadığımız takımda öyle ahım şahım bir takım değil.
 
Birkaç oyuncu hakkında yazacağım.

Riera: Kim ne derse desin, bugün Amrabat ile birlikte takımın en iyisiydi. Kusursuza yakın oynadı, savunmada sürekli toplar çaldı, atağa katıldı, arkadaşlarının açığını kapadı, orta açtı, oyunun yönünü değiştirdi, adam şu hava şartlarında oynanamayacak kadar iyi oynadı.

Amrabat: Riera ile birlikte hırslı ve daha önemlisi akıllı oynayan tek kişiydi takımda. İçeri kesişleri, adam eksiltmesi ve savunmaya gelip yardım ederek top kapması çok iyiydi. Daha fazlasını yapması pek mümkün değildi bu havada.

Dany: Kesinlikle kızılmayı hakediyor, ama şu paraya şu performansı verecek daha iyi defans bulamazdık. Dany'nin Eboue ile birlikte çok ciddi olarak uyarılması lazım ama. Şu gereksiz özgüvenlerine, daha doğrusu laubaliliklerine son vermeleri gerekiyor. Özellikle Dany maçın sonunda yaptıklarıyla kanser etti.

Melo: Melo'dan bir şey olmaz bu saatten sonra. Düzeleceği de yok. Hala söylüyorum, bu adam yeni düşüşte değil, geçen sezonun ikinci yarısından itibaren düşüşteydi. Sezonun ilk yarısı biraz gözümüzü boyadı. Devre arasında yerine mutlaka transfer gerekiyor, Melo da ancak rotasyonda olur.

ELMANDER: Ben, Bülent Korkmaz'dan beri böyle canla başla oynayan adam görmedim. Bugün çıkana kadar takımın tek ayakta kalan ve olumlu işler yapan adamıydı. Bu adama teşekkür etmekten başka söylenecek hiçbir şey yok.


Bu arada bi de meşhur stad konusuna değinelim. Toprak konusu düzeltilebilir mi bilmiyorum da, şu zemine sebep olan ve çatıyı yaptıramayan basiretsizler yüzünden utanç tablosu yaşıyoruz. 150-200 milyon dolara tarla sahibi olduk.
 
Fatih hoca takım savunmasının dengesini bozuyor.riera ve hakan nerdeyse üst üste 2 maç oynamadı sanırım bu sene.iyiki cris transferinin hatalı olduğunu kendiside anladı.Ben herşeye rağmen cluju deplasmanda yeniceğimize inanıyorum.Uefa'ya gitsekte çok fazla üzülmem açıkcası.

not:Galatasaray tribünü the end.
 
Bu arada bi de meşhur stad konusuna değinelim. Toprak konusu düzeltilebilir mi bilmiyorum da, şu zemine sebep olan ve çatıyı yaptıramayan basiretsizler yüzünden utanç tablosu yaşıyoruz. 150-200 milyon dolara tarla sahibi olduk.

Stadın çatısı maçlar için kullanılmayacak. Zira kapanması 2 saat gibi bir zaman alıyor. Daha çok konser gibi organizasyonlarda kullanılacak çatı. Haa diyelimki yönetim yağmurun yağacağını ön görüp çatıyı evvelden kapatabilir. EE onu akıl edecek yönetim bugün maça ısınmaya çıkılana kadar muşamba ile örttüremez miydi zeminin üzerini???
 
Bir de Semih konusuna değinirsek sanki yıllardır ŞL arenasında gibi oynadı. Hatta bir çok pozisyonda Dany'nin kaptırdığı topları da kesti.
Dany o paraya alınabilecek en iyi defans, vücudunu iyi kullanıyor, top çalma yeteneği de iyi ama çok laubali.
Bir de Sabri kendi ortalamasının üstüne çıktı sanki. Öyle sahada oynayabiliyor galiba.
 
Penaltı konusunda Terim’in dediği bir şey yok ama, Melo ile Selçuk geçen seneden beri ortaklaşa kullanıyor penaltıyı. Kendi aralarında anlaşmışlardır ama nedense zeminden dolayı topun başına Melo geçtiğinde atamayacağını tahmin etmiştim. Neyse daha hiçbir şey bitmedi. Gelecek tek galibiyet rüzgarı bizim arkmaıza çevirir.

Son olarak Melo'ya lafım penaltı kaçırmasına filan değil, eyvallah kaçırabilir bir şey demiyorum da abicim dakika 90'da uzaydan röveşata denemesi nedir ya? o an ne düşünüyordu acaba kafasına, halbuki bıraksa Amrabat daha müsait posizyondaydı
 
Penaltıyı Melo kullanmamalıydı,çünkü Melo yerden plase vuruşlarla kalecileri ters koşeye yatıran penaltılar atan bir oyuncu geçen sezon attığın 5 penaltıda bu şekildeydi bu zeminde ise bu tarz penaltılar atmak imkansız orada Selçuk topu alıp tavana asıcaktı.
 
Akıllanmak, birşeyleri düzeltmek için hep başımıza kötü olaylar gelmesi lazım. 2 senedir yönetimin stada neler yaptığı ortada. Bana göre çivi bile çakılmıyor. Sonra böyle bir havada ağlar dururuz işte.

Taraftar desen zaten çoğu stada oyuncusuna küfür, hakaret etmek için gider. Öyle iyi gün Galatasaraylıları türediki son zamanlarda şaşırmamak elde değil. Sadece futbolda değil bütün branşlarda var bu. Ne olursa olsun maç boyu takımı desteklersin, maçtan sonra ne halt yiyorsan ye. Maç sırasındaki o uğultu ve homurdanmaların zaten kötü oynayan oyunculara ne kadar zararı olduğunun kimse farkında değil sanırım.

Hepsini toplayınca da sonuç ortada işte bu kadar basit.
 
Eskiden ''Taraftar yenilsek de takıma sahip çıkar, takım taraftarı değil, taraftar takımı ateşler, bizi diğer takımlardan ayıran özellikler bunlar.'' diye gurur duyardık. Üzülerek söylüyorum, hem taraftar performansı olarak hem de Önder Abi'nin dediği gibi, kötü günde takıma anında sırtını çeviren taraftarlarla, dalga geçtiğimiz Fenerbahçe'ye benzemeye başladık.

Edit: Stadla ilgili sıkıntı sadece yağmurla da ilgili değil bu arada, en ufak soğuk havada, saha tarlaya dönüyor yine. Yağmursa yağmur, soğuksa soğuk, alası İngiltere'de var, onlarda niye bu hale gelmiyor?

O kadar para harcadık dediğim gibi, Telekom Arena'nın, zemin olarak ikinci ligdeki takımların sahasından farkı yok.
 
30. dakika civarında bir iki korneri ceza sahası ön çizgisinden uzaklaştırırken topu dikince neredeyse tüm stad aşırı şekilde homurdandı.Homurdananların yerine ben utandım.Futbolu,tribün kültürünü vs. geçtim hayatında bir kez olsun yağmurda yürümüş adam o tercihin acizlikten değil zeminin halinden yapıldığını anlar.7'den 70'e Galatasaraylılar Arena'ya gelebiliyor,ASY'nin şartları sebebiyle Galatasaray'dan uzak kalanlar özlem gideriyor diye seviniyorum ama ŞL'de 2 maçtır maç boyu homurdanan aveller çok can sıkıyor.Bildiği bilmediği her şey hakkında yüksek sesle fikir belirtme gereği duyan,biraz para harcadığından onu hayata bağlayan müşteri kimliği depreşen ve kendini stadyumun sahibi zanneden gereksiz tipler doluşuyor Arena'ya.Ülkede bu profili peydahlayan başta Kenan Evren olmak üzere 80 sonrası tüm siyasilere ne kadar sövsem azdır diye düşünüyorum,etkilerinden ve yarattıklarından kendimi en iyi hissettiğim yerde bile kurtulamıyorum.
Saha içine ve ŞL'ye dair yazmayı planlıyordum ama zihnimde bu konu öne çıktı.Zemine sahip çıkamayan yönetimi ve çoğunluğu ''büyük müşteri'' taraftarı tarafından köstek olunan takımı kutluyorum.Ülkedeki boktan futbol ortamıyla,yayıncısıyla,şikecisiyle,mafyasıyla,rantıyla Galatasaray'ı Avrupa'dan bu denli uzaklaştırmayı başardılar.Bu sezon emekleriz;hocam başımızda olduğu sürece önümüzdeki yıllarda yine ŞL'de gelenin geçenin kabusu oluruz.Yeter ki içeride fire vermeyelim,milletin dört gözle beklediği ortamda kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım.
 

Üst