Courtney Williams

11 Mayıs 1994 doğumlu, 1.73 boyundaki guard Courtney Williams ile bir yıllık sözleşme imzaladık. Geçen sezon İzmit Belediyespor da 19.1 sayı, 8.3 ribaund, 3.7 asist ve 1.2 top çalma gibi çok iyi istatistiklerle oynadı. Kaliteli bir oyuncu ama zaman zaman çok dağınık görüntüler sergileyebiliyor, oyundan kopabiliyor. Bria Hartley gibi bir ismin yerini doldurmak kolay değil. Hartley bu takıma sadece istatistik anlamında değil, liderlik ve taşıyıcılık anlamında büyük katkılar veriyordu. Courtney bizde bunu yapabilir mi bilemiyorum ama ligin başlamasına az bir süre kala bu yetenekteki bir oyuncu için böyle tercihte bulunmayı olumlu buluyorum. Hayırlı olsun.
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın oyun kurucusu Courtney Williams, Euroleague Women resmi sitesine verdiği röportajda Galatasaray macerası ve Avrupa Ligi maratonu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Takım olarak sağlıklı bir şekilde turnuvaya başlayacak olmanın önemine vurgu yapan basketbolcumuz,“Bence ilk fanusa gidemememiz bizim açımızdan daha iyi oldu. Enfekte olan arkadaşlarımız aramıza döndü ve sakatlık yaşayan oyuncularımız iyileşme şansı buldu. Şu an takım olarak en iyi mücadelemizi ortaya koyma şansına sahibiz.” şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu ve taraftarlarımızın her zaman için kendisine destek verdiğini dile getiren ABD'li oyun kurucu, “Galatasaray çok büyük bir kulüp ve elbette taraftarıyla ünlü. Onları salonlarda görüp desteklerini arkamıza alamamak büyük bir şanssızlık. Keşke bu deneyimi yaşama şansım olsaydı. Taraftarlar desteklerini sosyal medyada her zaman hissettiriyor, bu da kulübün büyüklüğünü ve beklentilerin ne kadar büyük olduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

Takım olarak kazanmaya odaklandıklarını belirten Courtney Williams, "Galatasaray gibi bir kulüp için oynarken bazı farkları hissediyorsunuz. Bunu tüm oyuncu grubuyla birlikte hissediyoruz. Kazanmanın ya da kaybetmenin çok önemli olmadığı takımlarda da oynadım. Ama burada her şey daha farklı. Koçtan oyunculara kadar herkes kazanmaya odaklanmış ve motive olmuş durumda. Bunu bir baskı olarak da görmüyorum, daha çok en iyi olmak için yaratılan beklentiyle alakalı." diye konuştu.

Avrupa Ligi'nde Sopron Basket ile oynayacağımız ilk maçı değerlendiren oyuncumuz, "Kendi basketbolumuzu oynamak ve bunu en iyi şekilde yapmak zorundayız. İlk maç daha enteresan olacak çünkü ikinci maç için iki takım da gerekli değişiklikleri ve ayarlamaları yapacaktır. Ben her zaman hazırım. Turnuvada ilk maçım olmasına rağmen sadece çıkıp kendi oyunumu oynamayı düşünüyorum." ifadelerini kulladı.

Rakibimiz Sopron Basket'in yetenekli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ifade eden Courtney Williams, "Glory Johnson ile WNBA’de aynı takımın formasını giyiyoruz ama sahaya çıktığımızda her şey unutulur. Eminim kendisi de aynı düşüncededir. Sopron takımı çok yetenekli oyunculara sahip. Brianna January ve Gabby Williams da çok iyi durumdalar. Ama bizim de çok yetenekli oyuncularımız var. Anete, Zofia, Kuanitra ve Mercedes de şu an oldukça iyi oynuyorlar ve takım olarak onlara karşı hazır olacağız." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
 
Dedesinin vefatı için ülkesine giden oyuncu bile geri dönmüyor. taraftar olarak son yıllarda öyle saçma sapan şeyler görüyoruz ki, artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz.
 

Üst