Daha iyi bir basketbol tribünü için omuz omuza

Takımımız muazzam bir başarı gösterdi onların hakkını teslim ediyoruz, fakat tribünlerimizde vermiş olduğu destekle başarıdan rol çalmıştır!

Rol çalmıştır diyorum, çünkü böyle bir deyim var, anlatmak istediğim bu ülkede kimse ile kıyaslanmayacak, bir basketbol taraftarı oluşturduk. Bunu daha ileriye taşımak ve dahada güçlü hale getirmek için, bıkmadan usanmadan, her yerde çalışmalara ve propagandalar devam etmeliyiz.

Şöyle biten sezona ve geçmişe baktığımızda neler yapmışız bir akla getirelim.

-Geçen sene herkes takımımızı küme düşürmeye çalışırken, biz yine salondaydık, ezeli rakibimizin play off larda toplayamadığı kalabalığı biz Bornova maçında topladık, o duruş ve sahipleniştir bugünleri getiren. Yani 1-2 münferit insan dışında talihsiz olaya rağmen takıma sahip çıkılmıştır, onurlu mücadelede yanlız bırakılmamıştır.

-Bu sezon İpekçi'de ki önemli maçların hepsinde, taraftarımız anlamlı kalabalıklar ile salonda yer almıştır.

-Play off maçlarının tamamını yaklaşık 80 bin GS taraftarı salondan izlemiştir, bunun bir rekor olduğunun farkındamısınız? Şampiyon olan FBÜ taraftarları, salona sadece final maçlarında gelmiştir, aradaki farkı ölçebiliyormıusunuz?

-1 hafta önceden, 2 maçın biletler 1 günde bitmiştir, yani 24 saatte 25 bin bilet satılmıştır, buda bir rekor farkındamısınız?

-6. maçın biletleri 34 dakikada satılmıştır ve bedava girenler ile beraber, salonda 20 bin kişi maçı izlemiştir, bununda bir ilk olduğunun farkındamısınız?

-FB maçları dışında İpekçi dolmaz klişesi vardı, Banvit serisinde 2 maçtada salon dolmuştur ve bu klişe yerle bir olmuştur bununda farkındamısınız?

-Ayrıca anadolu ve avrupada da bu takım yanlız kalmamıştır, özellikle son Bornova maçında İzmirliler salona 4 bin kişi gidip, salonu İpekçi'ye çevirmiştir, FBÜ deplasmanda böyle bir kitle görememiştir, bununda büyük bir başarı olduğunu hissedebiliyormusunuz?

-Bu ülkede, deplasmana giden 4 takım var, Olin Banvit, KSK ve Galatasaray'lılar buda gözden kaçmamalı.

-Abilerimiz anlatıyor, İpekçi ve Spor Sergide GS taraftarı hep az olurmuş, rakip taraftardan, son 5 yarı yarıya maçta FBÜ nün 2 katı fazla olmayı başarmış durumdayız, yeni bir tarih ve gelenek yazdığımızın farkındamısınız?

Daha bir sürü madde yazılabilir, bizi taraftar olarak bugünlere getiren herkese teşekkür ediyorum, bu aileye mensup olduğumuz için gurur duyuyorum, gelin hep beraber bu desteği dahada ilerilere taşıyalım.

Son sözümde, çok şey başardık, ama hala yapmamız gereken çok şey var, bununda farkındamısınız?

banvit ve fener maçlarındaki performansıyla trabzonsporlu sözlüme ne olur galatasaray kombinesi alalım dedirten tribünlerdir. (sözlük diliyle) tek kelimeyle mükemmeldik. bence abdi ipekçi de kaybettiğimiz ilk maçtaki taraftar muazzamdı. bir saniye susmadık. O günkü taraftar Türk Basketbol tarihinin en iyi taraftar performansınız vermiştir bence. bizim tribünlerin iyi olması çok fazla bağırıp çağırmasından değil gerekli noktalarda takıma büyük moral vermesi ve rakip takıma yaptığı o müthiş baskıdan kaynaklanıyor. nitekim fb li oyuncuların bu konuda söyledikleri sözler önemli bence. belik önümüzdeki sene ortalama 12000 seyirciye oynayamayız ama kemik bir 7000 kişi olacağını sanıyorum. bu final serisi maçlarındaki tribün performansının vidyolarının da euroleague konseyine gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence Seyrantepe'ye 12000 kişilik bir Apdi ipekçi'ye benzer salon yapılmalı. federasyonlarında basketbol maçlarına olan ilgiyi arttırmak için basketbol maçlarını futbol maçlarından 4 saat önceye koymaları gerektğini düşünüyorum. bir süre bunun yapılmasının basketbol kültürünü geliştireceğini düşünüyorum.

10 seneye yakın bir süredir bir şekilde maçlara gitmeye çalışp basketbol takımlarımızı takip ediyorum. 50-60 kişinin izlediği maçlardan bu sayıyı 4-5 binlere çıktı.
Salonda meşale yakan, sigara içen taraftarlarda bunun futbol olmadığını zamanla anladı.
Tribünde düzeltilmesi gereken çok az sayıda taraftar olduğuna inanıyorum (ör: sahaya üçlü priz, koltuk, para şişe vs atanlar). Bu tip adamlar yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor malasef. GS taraftarı sanki sürekli olay çıkartan, polisle takışan holiganlar olarak gösteriliyor. Federasyon da bu sayede cezaları yağdırıyor.
Taraftar olarak her sene üstüne koyarak ilerliyoruz umarım bu sene de hem sayı hem de bilinçli taraftar sayısında bir artış olur.

Özellikle bu konu önemli..Basketbol kombinesi işi....Biz basketbol taraftarının sayısını arttırmalıyız inşallah 5000 üzeri kombine satılır..Zor gözüküyor ama böyle bir iş başarmalıyız..Birde kombine işi karaborsanın önüne geçer..O konuya girmeyecem rezil bir konu..Galatasaray üzerinden 5 kuruş para kazanmak isteyen Galatasaraylı değildir olmamalıdır...

Daha önce başka bir konu içersinde önerildiği gibi bu sezona özel ürünler çıkararak işe başlanmalı sıcağı sıcağına hem bu ateşin iyice büyümesi için hemde şubeye ufak da olsa gelir getirilebilir.

Kombine konusu bu sezon ciddiye alınmalı şu yerleri bilmemkime ayırdık gibi skandal uygulamalar artık terk edilmeli.Önümüzdeki sezon için özellikle protokol önündeki kombine fiyatları bir miktar artılabilir bence (her maç bedava yiyip içiyorsun locadan yararlanıyorsun birçok avantajı var o bölümün).

Tribün kombinesi geçen seneki gibi sembolik rakam ile verilebilir herkesin istediği yerde oturuduğu gerçeği bu sefer unutulmamalı ve 100-150 gibi iki fiyat olmamalı (ama öğrenci 100 Tam 150 olabilir mesela)

Final serisinde bilet bulunamadığı gerçeğini kullanarak güzel bir reklam kampanyası yapılabilir.

Hatta kombineler basketbola özel taraftar kart şeklinde olabilir ve her kartın kendine göre avantajları olur ne bileyim en pahalı kombine Gold card olur diyelim ayda 3 gold card üyesi takımla yada bir oyuncu ile yemek yer sponsor MEdical park olacak ise yüzde 10-20 indirim hakkı olur (tabi inşallah kimsenin ihtiyacı olmaz)

STandar card içinde ayda 10 kişiye çekilişle imzalı ürün vs Medical parktan yine bir miktar indirim olabilir.

Ayrıca Bu işlerle ilgilenen ekipde bir zahmet bir gözden geçirilmeli sezon başında kombine rezaletinin sorumluları kimse bu sezonda aynı kişiler mi olacak merak ediyorum yada twitter'da GS4euroleague diyen Galatasaraylılara gider yapanlar seneyde kalacak mı bunu da merak ediyorum.

Ayrıca storelarda basletbol ürünleirnin olduğu özel bölümler düşünülmeli.

Bu konu başlığını biraz geniş düşündüm ben gelecek sezon için parke dışında neler yapılmalı hem bizler neler yapabiliriz hem klüp neler yapmalı bu ivme devam ettirilmeli ve bunun için hiç durmamalıyız.

Kutay abi resmen proje üretmişsin çok hoşuma gitti ayrıca bu zon zamanlarda değindiğin konular yazdığın mesajlar dikkat çekici ve gerekli konulara değiniyosun antiparantez bunu belirtmek istedim.

Ben senin bu önerini gerekli ve ilgili kişilere ileteceğim abi.

Ayrıca Kutay abi gibi ortaya bir fikir koyan olursa onlarıda iletiriz.

Özel ürün çıkarılmalı ayrıca şöyle bir şey de yapılabilir..Kombine alana kırmızı t-shirt hediye edilip eğer yüksek sayıda kombine satılırsa herkes kırmızı gelir daha güzel birşey olabilir(tabi çoğumuzda var ama sayı böylece daha da artabilir)
İnşallah Euroleague gruplara kalırsak özel kombineler-avrupaya özel ürünler çıkartılabilir..
Oyuncularla imza günleri düzenlenerek ürün satışı artırılabilir..
Bizde basketbol için özel besteler üretebilirsek daha güzel olur(Baskette tarih yazalım gibi)
Bench arkası tribün çok güzel bir proje her maç sayı sürekli artarak takımlara inancımız artırılabilir..
Ayrıca ne kadar olası bilmiyorum ama örnek:Bayan-Engelsiz Aslanlar yada Erkek-Engelsiz Aslanlar maçlarını üst üste oynatarak Engelsiz Aslanlarımıza daha fazla seyirci gelme olasılığı sağlanır..Üçünü üst üste oynama imkanı varsa Galatasaray günü şeklinde olabilir..
Bence kesinlikle Engelsiz Aslanlar Abdi İpekçi de oynamalı..

Kutay abi resmen proje üretmişsin çok hoşuma gitti ayrıca bu zon zamanlarda değindiğin konular yazdığın mesajlar dikkat çekici ve gerekli konulara değiniyosun antiparantez bunu belirtmek istedim.

Ben senin bu önerini gerekli ve ilgili kişilere ileteceğim abi.

Ayrıca Kutay abi gibi ortaya bir fikir koyan olursa onlarıda iletiriz.

Teşekkürler Şamil

1 kişiye maksimum satılabilecek bilet konusunda bir düzenleme yapılmalı. Önümüzdeki senelerde çok final oynayacağız, karaborsacılara daha fazla para kazandırmanın anlamı yok.
Bunun dışında söylenildiği gibi basketbol ürünleri mutlaka artırılmalı.
Herkesin söylediği anonsçu meselesi var bir de.

Destekliyorum. Tribünde herkesin aynı renk (yenilmez armada tişörtü) giymesi çok güzel bir görüntü ve bu birlikteliğin oyuncularımızı motive ettiğine inanıyorum. Basketbolu bilen, nerde nasıl tepkide bulunacağını bilen bir tribün oluşmasını hepimiz isteriz. Sizin bu oluşumunuzu gördükten sonra ben de kombine almaya karar verdim.

Benim daha iyi bir basketbol tribünü için beklentim ; küfür etmeden bağıran, sahaya madde atmayan, serbest atışta çıt çıkarmayan, rakip hücum ederken son 10-15 sn gürültü çıkaran, yenilince rakibini alkışlayan, salona 1 saat öncesinden gelen, aynı renk giyinen (mümkünse aynı tişört), maç bitmeden salondan ayrılmayan bir taraftar grubu.

Benim daha iyi bir basketbol tribünü için beklentim ; küfür etmeden bağıran, sahaya madde atmayan, serbest atışta çıt çıkarmayan, rakip hücum ederken son 10-15 sn gürültü çıkaran, yenilince rakibini alkışlayan, salona 1 saat öncesinden gelen, aynı renk giyinen (mümkünse aynı tişört), maç bitmeden salondan ayrılmayan bir taraftar grubu.

Serbest atışta ses çıkmamasının ne gibi bir avantajı var merak ediyorum. 12 bin kişi gelmiş normalde çoşkulu tezahurat var serbest atışa geçince şşşşttt sesi ve inanılmaz bir sessizlik. Bu basketbolcuyu germez mi? Besteye coşkulu şekilde devam edilse daha iyi olur. Şahsen ben sessizlik olunca heyecanlanıyorum :)

İki haftada bir bir oyuncumuzla chat günleri yapılabilir. Resmi sitede böyle bir teknik altyapı oluşturulursa herkes dilediği soruyu sorar. 12 oyuncu desek 6 ay yapar, playoff'a kadar dileyen dilediği şekilde dilediği oyuncuyla konuşabilir.Basketbolcularımızla bütünleşme daha çabuk ve daha verimli olur. Basketbola ilgi arttırılabilir ki esas hedef bu olmalıdır. Şuan tavan yapmış durumda zaten, bence çok uzatılmadan ara basketbolla ilgili ürünler de çıkmalı. Tüm taraftarlarımızın basketbol maçına baktığı bakış açısı zamanla olumlu yönde değişecektir ki zaten bu sezon Aslantepede seyirci yokken İpekçi doluyorsa bunu bir nebze başarmışızdır.

Ekim ayında 2 tane maç yapacağız FB ile ve tribünler yarı yarıya olacak, forum olarak büyük bir sinerji yaratıp, bizim bölümün biletlerini bir an önce tüketerek, büyük bir mesaj verebiliriz.

Eminim forumun kıdemlileri gerekeni yapacaktır:)

Bu konuya transfer önerlerine gösterdiğimiz ilgiyi göstermiyoruz her nedense halbuki doğrudan yada kısmen dolaylı olarak bizim yapabileceklerimiz bu başlıkla ilgili diğer başlıkta yazdıklarımızın aslında fiilen hiç bir anlamı yararı yok takım için (oraya yazmayalım demiyorum asla bende seviyorum ) .En azından o balığıa harcadığımız enerjiyi burayada harcamamız gerek.

Salonun her maç mümkün olduğunca dolu olmaıs için kulüp ve bizler neler yapabiliriz daha etkili destek için neler yapılabilir ?

Kulüp yada bizler seneye kombine satışlarını artırmak için neler yapabiliriz ?

Basketbola özel hangi ürünler store'da yer alırsa daha çok satış ve gelir elde edilir bizlere bu konuda ne gibi görevler düşebilir ?

Birçoğumuz bu forumda ciddi mesai harcıyoruz bari harcadığımız mesainin takım için daha somut işlevleri olsun.

Önümüzdeki senenin kombinelerini hemen Fb serisi bittiği gibi satışa çıkarsalardı müthiş rakamlara çıkabilirdik..1 kere geçtiğimiz sene kombine alan herkes , 1 kişi eksiksiz aynı şekilde kombinelerini alırdı..playofflarda salonlara akın eden basketbolseverler var..aynı şekilde spor sergi döneminden sonra salonlardan ayağını kesen ama playofflarda tekrar maçlara gelmeye başlayan insanlar var..bunlarda herşey sıcakken önümüzdeki senenin kombinelerine büyük ilgi gösterirdi..ayrıca playoff döneminde bilet sıkıntısı yaşayıp kombineye yönelecek olanları da unutmayalım..ne bileyim imkan varmıdır ama şu kombineler için halen geç değil..Fb serisi boyunca arkadaşlarla hep konuştuk..Keşke kombineleri şimdi çıkarsalar diye..Yeni yapılacak transfer harcamalarına da önemli katkısı olurdu..

besteyle ilgili bir konu açıp takımı ateşleyecek atak halindeyken söylenecek yeni besteler üretmeliyiz diye düşünüyorum . top rakipteyken ıslık öttürüyoruz tamam ama top bizdeyken söyleyebileceğimiz kısa ateşleyici bir bestemiz yok saldır galatasaray dıyoruz sureklı .