Defence Defence Defence...

Alperen Kaplan' Alıntı:
İyi oyuncu maç kazandırır sistem şampiyonluk.
Doğru bir genellemedir ama bende biraz bu düşünceyi geliştireyim
Yalnız iyi oyunculardan kurulu bir takımdan da çok bişey olmaz
Yalnızca sistemi ön planda tutan 12 tane sıradan oyuncunun olduğu takımda n da çok bişey olmaz.
Bence marifet veya zor olan iyi oyuncuları çok iyi bir sistemin parçası haline getirebilmek.
sistemi senaryo oyuncularıda senaryoyu oynayacak olan iyi oyuncular olarak düşünürsek
İyi senaryoyu iyi oyuncularla oynamak gerekir diye düşünüyorum.Başarı için biri yetmez ikiside gereklidir.İyi Basketbol iyi oyuncularla oynanır.Ama Bir sistemin parçası haline gelebilen veya getirilebilen iyi oyuncular tarafından

Bence bir coachun en önemli özelliği bunu yapabilmesidir.Bunu yapabilen coach iyi coachtur.
Coach senaryoyu yazacak ve seçtiği iyi oyuncuları bu senaryoya monte edecek ve rollerini doğru belirleyecek bence önemli olan budur
 
Ahmed Salih' Alıntı:
Savunmanın çok kötü yapıldığı konusunda haklısınız. Ancak hücumda "en az" savunma kadar kötü!

Kanımca son aylarda ligin en kötü hücum eden takımlarından birine döndük, maç boyunca pota altına inen top sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bütün hücum sistemimiz bir-birlere ve dış şut atmaya dayalı. Üstelik takımın son maçlarda şut yüzdesi de çok düştü. Oyuncular ya umursamazlıktan, yahut kendine güvençsizlikten şut sokamıyorlar. Hosley ilk geldiği bir-iki maçta rakibe faul aldırıp, savunmayı delmeye yönelik oynuyordu. Zira Real Madrid'de böyle oynaması gerektiğini söylüyorlardı. Daha sonra bizde bir hücum stratejisi olmadığını anlayınca sokak basketbolu oynamaya başladı. Basketbolda en basit oyun isolation'dur, Koray Mincinozlu kendisine bol bol isolation yaptırıp, tek kişilik oyun oynatıyor. Hüseyin'in düşüşe geçtiğini 20 sayı, 10 ribaunt yaptığı maçların birinden sonra yazmıştık, yani bu konuda uyarmıştık; ancak ne yazık ki hiçbir önlem almadılar. Elimizde defalarca Euroleague'de MVP olmuş Dejan Milojevic gibi pota altını madene çevirecek bir oyuncu var, ama hiç kullanamıyoruz. Adama içeride top inmediği gibi, Tolliver'den de daha az süre alıyor!

Ofansta ne bir kat oyunu var, ne bir perdeleme oyunu var, ne rakibin dengesini bozmaya yönelik bir set akışı var; kimin ne yaptığı belli değil, herşey birbirine girmiş! Futbolda nasıl ki yıllarca "kaos futbolu" denilen doldur-boşalta dayalı çağdışı bir oyun oynadık -ki maalesef bu ara yine futbol takımı kaos futbolu oynuyor- basketbolda da "kaos basketbolu" oynayan "ilk takım" olma bahtsızlığına erişiyoruz!

Adnan Polat, görev verdiği kişilerin yeterliliğini sorgulamak zorunda!



Kesinlikle katılıyorum.
Defence diye konu açmamın sebebi benim basketbol düşüncem ya da felsefem iyi savunma iyi hucumu getirir prensibi üzerinedir.
O yüzden de iyi savunmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Bu kadar hareketli bir takım oyunu hızlandırabilmek için iyi savunma yapıp kaptığı toplarla fast break kovalamalıdır.
Ancak görüyoruz ki tren kaçtı gene...
 
Sizin yalnış bilgilerle beyinleri zehirlemeniz devam ediyor.Bu ruf toplantısı gayet doğal ben hocanın 2.senesini söylüyor yakın abileriniz bunu onaylar.Hatta bayan takımı için Fehmi hoca çağrılmış o da yalnış adrese Mecdiyeköy yerine Beyoğlu 'na gitmiş.
Tembellik yapmayın araştırın lütfen
Bu zihniyet geçen sene bizi şampiyonluktan eden.
 
Bu forumu seviyiyorum bölümü var ya hani,işte ben de bu forumu seviyorum çünkü Ahmed Abi gibi,Can Abi gibi Emrah Abi gibi insanlar bu forumdaki yorumları Türkiye'nin en kaliteli Avrupa-Türkiye konuşulacak forumunun Gsbasket olmasını sağlıyor.
 
Böyle bir konu açıldığı iyi olmuş. Maçlara özellike savunmada çok gevşek başlıyoruz. Sonlara doğru yumurta kapıya sıkışınca herkes kasıyor kendini ama iş işten geçmiş oluyor. Burda Koray hocaya büyük görev düşüyor. Çok önemli maçlara geliyoruz ve savunmaya çok önem vermeliyiz.
 
Ahmed Abi çok doğru bir şey söyledi. Tamam defansımız kötü ama hücumumuzun da ondan aşağı kalır yanı yok. Hani Amare-Nash-Marion üçlüsünün bir arada olduğu dönemde Suns'ın oynadığı gibi hızlı ve bilinçli hücum yapsak, takım yapımız böyle deriz ancak öyle bir olay da yok. Son dönemlerde iyice Graves eksenli bir takım olduk. Graves şut atıyor, Graves pas veriyor, Graves savunma yapıyor... Bunun en önemli nedeni elimizdeki silahları iyi kullanamamız. Elimizde Dejan Milojevic gibi Avrupa'nın kaliteli uzunları arasında sayılan bir oyuncu var ancak biz ona maç içinde doğru düzgün top indiremiyoruz. Milojevic'e yeterli süreleri vermiyoruz. Gurovic'te yaşadığımız takıma adapte olma, verim alma problemlerinin benzerlerini Hosley'de de yaşıyoruz. Hosley'i bir şutör gibi oynatarak verim alamazsınız. Hosley'i özel yapan atletik yetenekleri, içeri yüklenmeleri, hızlı olması... Ama biz ona yeterince top verip bu özelliklerini kullanması için fırsat yaratmıyoruz. Gurovic'te de benzer problemler vardı. Gurovic üzerinden sistemler üretmiyor, onu yeterince kullanmıyorduk. Fakat Gurovic, Hosley'den basketbol bilgisi daha yüksek bir oyuncu olduğu için oyunu daha iyi okuyup, fazla şut kullanmasa da oyunu açabiliyordu. Yeni transferler ile Hüseyin'i de yeteri kadar kullanamamaya başladık... Hücum silahları olan fakat bir türlü onların verimlerini arttıracak sistemleri kuramayan bir takımız.

Transferlerden önce de hücum setlerimiz, çok pas yapma, hızlı oynama gibi planlarımız yoktu. Fakat gayret, hırs ve savunma özverisi vardı. Transferlerden sonra bu da ortadan kabolunca bu düşüş başladı. Gayretsizlikten ve dikkatsizlikten savunmamız ortadan kayboldu.

Bütün bunları geri kalan sürede düzeltip, şampiyonluğa oynamaktan bahsetmek hayalcilik olur. Hücumda ve dafansta bir sistemin oluşması için ilk önce şubede bir düzenin, istikrarın oluşması ve yeterli kişiler takımın başına getirilerek, onların arkasında durularak sağlam bir organizasyon kurulması gerekir. Her yeni seneye iyi transferler vs. şeklinde umutlarla başlayıp daha sonra bu tür çöküntülere uğramamak için belli bir plan içinde sağlam bir yapı kurulmalıdır. Yoksa senelik kadrolar istikrardan uzak bir yapı ile ne savunma ne de hücum yapamayız...
 
kazanmak çok güzel ,ve halen 2. şansımız devam ediyor.
ama savunmamız henüz play off sertliginde degil ,hele Koray hoca ,bizlere savunmacı koç olarak lanse edildiğini de düşünürsek....
Fenerbahçe ve devamında ki avrupa kupası macindan sonra verdigi demecleri unutmadık. Daha önce iyi savunma yapamayan takımı derleyip topladığını söylemisti.
Haydi 3 maç sonra play offlar baslayacak............
 

Üst