Derbilerde deplasman sacmalıgı

Arda Ezer

ARdaQue
Valilik ve Emniyetin ortak aldığı karar sonucu futbol derbi karşılamalarına rakip takım seyircisi toplu halde alınmıyorlar. Daha doğrusu toplu bilet satışı yok ve sonuçta rakip takım taraftarlarına herhangi bir bölüm ayrılmıyor. İnsanlar münferit olarak bilet alıp stada gidebiliyor ve rengini belli etmeden sessiz sakin şekilde maçı izleyebiliyorlar. Renklerini belli edenler ise emniyet güçleri nezaretinde paşa paşa stad dışına çıkarılıyorlar.

Bu olay futbolda bu şekilde yürüyordu ve görünen odur ki aynı mevzu basketbol karşılaşmaları için de geçerlidir. Galatasaray taraftarları için özel bir bilet satışı ve bölüm ayrımı mevcut değil. Dolayısıyla otobüsle ya da başka bir toplu taşıma aracıyla toplu halde salona gidilmesi söz konusu olmayacak. Münferit olarak bilet temin eden Galatasaray taraftarları ise renklerini belli etmedikleri sürece maç sonuna kadar Beşiktaşlı seyirciler arsında maçı izleyebilecekler. Yok ben rengimi belli ederim bağırıp çağırırım , üçlü mü de çekerim diyorsanız. Tek üçlü sonrası kendinizi salonun dışında bulmanız içten bile değil ( Bknz : Birkaç sene önce Haldun Alagaş' daki Fenerbahce-Galatasaray maçı )

Bu kararı kesinlikle eleştiriyor ve basketbol adına utanç verici olduğunu düşünüyorum. Basketbol aşkıyla yanıp tutuşan bilinçli Galatasaray taraftarlarına bundan daha büyük kötülük nasıl yapılabilirdi bilemiyorum.

İkinci yarıda kendi sahamızda oynayacağımız Beşiktaş karşılaşmasını oldu ya Abdi İpekçi Spor Salonu' nda oynarsak ( Henüz Ahmet Cömert' in esamesi okunmuyor ) , o maça Beşiktaş taraftarları alınırsa bunun hesabını kimse veremez. Bizden söylemesi ....

Sonuç olarak karar sizin. Sessiz sakin bir basketbol maçı izlemek isteyen arkadaşlar Akatlar' a giderler.

Konuyla ilgili olarak mevcut BJK-GS başlığında da aynı yazıyı yazmıştım. O başlık altında birkaç arkadaştan cevap almıştım ama direk hepsini buraya taşımak istemedim. Orada da kalsın yorumlar. Aynı arkadaşlar bu bağımsız başlık altında da yorum yaparsa seviniriz.

Buna neden olan sey gecen sene Fenerbahce-Besiktas maclarindaki olaylar herhalde. Once Avrupa Kupasi macindaki gergin ortam,ardindan bayanlar finalinde yasananlar.

Yalniz Galatasaray'a oynanan iki macta da hic bir olay cikmadi bildigim kadariyla gecen sene,Akatlar'a gelis gidiste de bir sorun olmamisti ama ne yazik ki kurunun yaninda yasta yaniyor misali boyle bir karar alinmis herhalde.
Uzuldum.

bu maça kesinlikle ve kesinlikle gidilmeli ve rengini apaçık belli edip takımını desteklemelisiniz(yöneticilr orda olacaktır ve eğer çıkartılma gibi 1 durum olursa 2. maçta hesabı fazlasıyla sorulacaktır...)

Bende gidiorum bu akşam maça rengimi belli etmeden oturcam artık, sırf takımı yakından izlemek için gidiorum. Ne yazık ki saçma bi kural...

Yaw yok böle bişi ya bize gelince almazlar ama kendi sahamızda olunca birden fair play rüzgarları estirirler olsun ama biz gine 11 kişiylede kargaların sahasında üçlü çekmişiz şimdimi olmayacak hep ezik tam ezik

bugün deplasmana taraftar almayan polis yarin içerdeki maça da taraftar almaz insanları maçtan soğutuyplar bence bu karar bjk yönetiminin isteğiyle alınmış bir karar çünkü taraftarlarına güvenmiyolar
eminimki sezonun 2 yarısındaki maça bjk taraftarları abdi ipekçiye gelecek ler :(

Basketbol icin cok rahat ayarlanabilecek bir olay aslında. Yap bütün derbileri İpekcide,yarı yarıya ayır salonu olsun bitsin...

Basketbol ve daha da önemlisi TÜRK SPORU adına utanç verici bir olay.Sporumuz Barış,Kardeşlik ve centilmenlik olmaktan çıkmış.Tribün terörü almış başını gidiyor.Üst düzey yöneticiler bunu yok etmek yerine Tribündeki şiddet olaylarına katkıda bulunuyorlar.Bu yaptıkları sayesinde Tribün terörünü değil tribünleri yok ediyorlar.

Bu gidişata nasıl dur diyeceğiz?

Beşiktaş'ın bir yetkili bu akşam maçtan sonra karşı tarafla anlaşmıştık benzeri birşeyler söyledi. Anlaşma dayalı bir durum söz konusuysa yasaklanma yok demektir. Her neyse sonuç olarak orda TV'ye yansıyan kadarıyla birşeyler oldu ve tek takımın taraftarı vardı tribünde. Futbol, basketbol değil bütünüyle Türk Sporu'nda artık bu işi doğru düzgün takip etmek isteyen insanları çileden çıkma noktasına getiren çok acayip sorunlar var. Dopingler, federasyon kavgaları, yöneticilik yapan adamlar, medya, verilen demeçler, taraftar arası gerginlik, sürekli küfür vs.vs... Akşam NTV maçı verecek, açmışın kanalı bekliyorum ama saat 7 oldu hala reklam ve aklıma hemen acaba yayın meselesinde yine mi bir sıkıntı oldu gibi bir soru aklıma ilk gelen. TV yayınından bile emin olamıyoruz hala.

Bu işe bu devletin en üst düzey yetkililerinin artık gerçek manada el atması lazım. Hiçbir iş düzenlice işleyemiyor. Spor sürekli bir kaos ortamı yaratmaktan başka bir işe yaramayacaksa oynamanın da oynatmanın da bir alemi yok.

Şimdi; ülkemizde gün geçmesin ki çok ilginç gelişmeler yaşanmasın. Bugün SABAH gazetesinde okuduğum habere göre İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplanmış ve yeni bir karar almıştır. Bu haberi aynen geçiyorum...

Sabah Gazetesi' Alıntı:
DERBİ müjdesi

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, derbi maçlarda konuk ekip taraftarlarına yüzde 5'lik kontenjan ayrılmasına karar verildi. Vali Muammer Güler başkanlığında yapılan toplantıya G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçeli yöneticiler katıldı. Güler, F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray arasında yapılan derbi maçlar için daha önce alınan kararları yeniden gözden geçirdiklerini ve bu karşılaşmalarda konuk ekip taraftarlarına yüzde 5'lik kontenjan ayrılmasına karar verdiklerini söyledi. Vali Güler, derbi maçlarda konuk ekip taraftarlarının münferiden ve kimlik göstererek, Biletix gişelerinden bilet alacaklarını ifade etti.

Herşey iyi güzel. İyi bir Galatasaray taraftarı olarak ve özellikle İstanbul' da derbi deplasmanlarına iştirak etmeyi isteyen biri olarak bu karara en çok sevinenlerden biriyim.

Bununla beraber;

Geçen hafta Akatlar Spor Salonu' nundaki Beşiktaş-Galatasaray basketbol karşılaşmasında yine günah keçisi biz olduk ve piyango Galatasaray taraftarlarına vurdu.
Galatasaray taraftarlarına bölüm ayrılmadığı gibi, münferit olarak bilet alıp Beşiktaşlıların arasına karışıp rengini belli eden Galatasaray taraftarları da yaka paça salon dışına çıkarılmıştı. Bu rezaleti yaşayan sadece Galatasaray taraftarları olacak ve sezonun ikinci yarısında kendi sahamızda oynanacak (Abdi İpekci ya da Ahmet Cömert farketmez) maçta Beşiktaş taraftarları kendilerine ayrılan bölüme toplu bilet almasalar dahi münferit olarak bilet alıp içeri girecek ve gönüllerince takımlarını destekleyebilecekler.

Soruyorum size; bu hak mıdır adalet midir?
Sezonun ikinci yarısında kendi sahamızda oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında siyah-beyaz taraftar istemiyorum. Bakalım bizim meşhur basiretsiz yönetimimiz bu haksızlığı görüp de karşı harakette bulunacaklar mı? Ben yazmasam belki akıllarına bile gelmezdi. Ki yazsak da birşeye yaramayacak ya neyse ...

Gün geçtikçe uygulama değişiyor.Futbolda da aynı piyango Fenerbahçe taraftarına vurdu.
Gerçi olacak belli.Yine fair-play nağraları içinde salon yarı yarıya olur. :(

Yalnız BJK - GS Basket maçı hakkında ;

Bu maç için günler öncesinden TRİBÜN BÜYÜKLERİ tarafından maça gidilmeyeceği sölendi.

Münferit olarakta olsa TANIDIĞIMIZ KİŞİLERE gitmeyin uyarısı yapıldı.

Ve diğer değişik bir durum ise.

ÜSTÜMÜZE ATILAN BİR SUÇ VAR ...

Bilmiyorum maç sonu röpörtajlarını izlediyseniz

Beşiktaş'ın hocası diyorki

GS SPOR KULÜBÜ BİZDEN BİLET TALEP ETMEDİ...

İÇERİYE NASIL GİRDİLER BİLMİYORUM

GALİBA GALATASARAY YÖNETİMİ KAPIYA İSİMLERİNİ YAZDIRDI

Bu sözlere birtane GALATASARAY YÖNETİCİSİ cevap vermedi.

Bana koyanda bu

Alınan 37 KİŞİ var oysaki GALATASARAY TARAFTARI 80 Kişi gitmişti o maça

Hayırlısı olsun ne diyeyim

15.haftada Fener deplasmanına gidecem.Sarı kırmızı kaşkolumla oturacam.Mahaleden de 50 kişi getirecem.Sıkıyosa diklensinler!