Diriliş (Fanatik)

Maddi sorunlar aşıldı
Geçen sene oyunculara ödemeler yapılmıyordu. Coach Halil Üner saha dışı sorunlarla uğraştığı için kendinden beklenen performansı gösteremedi. Bu sezon ise Ülker’den ‘Cafe Crown’ adı altında gelen maddi destek, kulübün basketbol şubesini tekrar devralması, Özhan Canaydın, Derya Taşdelenler, Şükrü Ergün, Tuğrul Demir ve Ahmet Özdağ’ın takımla ilgilenir hale gelmesi, kurumsal yapıda büyük bir düzelmenin yaşanmasına neden oldu. Sinan Kalpakçıoğlu da yolunda giden bir düzen kurdu ve oyuncuların alacakları normal günlerinden bile erken yatmaya başladı.

Kadrodaki gelişim
Geçtiğimiz sezon Arda Vekiloğlu’nun sene başında ciddi şekilde sakatlanması, Gökhan Üçoklar’ın omzunun, Mert’in ise çenesinin kırılması, Sarı-Kırmızılılar’a büyük güçlükler yaşatmıştı. Ancak bu sezon kulübün alternatifi bol bir kadro kuruldu. Özellikle geçtiğimiz yıl İsrail’de sayı kralı olan Malik Dixon’ın takıma katılması, bu oyuncunun üzerine binen, hem oyun kurma hem de skor üretme yükünü hafifletmek için de NBA’in önemli pasörlerinden birisi olan Randy Livingston’un takıma katılması, bu sezonun ne kadar ciddiye alındığının göstergesi.

Camia içinden destek
Yönetimin yanısıra camia da takıma daha sıcak bakmaya başladı. 1905 Derneği basketbol şubesine bir otobüs, iki minibüs hediye etti. Geçtiğimiz sezonlarda basketbol şubesiyle arasının kötü olduğu bilinen bu dernek, yönetim değişikliğinden sonra basket takımının arkasında olunca, bir bütünlük oluştu. Galatasaray, bu sezon kurduğu engelliler takımına da minibüslerden bir tanesini tahsis ederek, basketbolda tekrar öncü kulüp olma yolunda adımlar attı. Yıllardır altyapıdan önemli bir isim çıkartamayan Galatasaray bu olumsuzluğu değiştirmek için de çalışmalara başladı. Altyapı teknik ekibi için profesyonel bir ekip kuruldu ve başına Litvanya’dan antrenör getirilerek, bu alandaki çıkış hızlandırılmaya başlandı.

Müesseselerin bakışı değişti
Ülkerspor başta olmak üzere, Efes Pilsen’in de Galatasaray’a verdiği destek, takıma güç kattı. Ülker maddi desteğin yanısıra Fatih Solak’ı Galatasaray’a vererek, kadronun güçlenmesinde önemli rol oynadı. Ayrıca Türk basketbolunda yıllardır sorun olan blokçu bir pivotun milli takıma kazandırılmasının da önü açıldı. Efes Pilsen de genç yetenekleri Serhat Çetin ile Valentin Pascal’ı Sarı-Kırmızılı ekibe kiralayarak, kadronun güçlenmesine ve ligin reytinginin artmasına katkıda bulundu.

Halil Üner geri döndü!
Ülkenin önemli antrenörlerinden olan Halil Üner, kulübün kurumsal yapısının düzelmesi ve idari anlamda oyuncuların yaşadığı sorunların çözülmesiyle rahat bir nefes aldı. Sadece basketbolu düşünmeye başlayan Halil Üner’in heyecanı ve hırsı, ilk maçlardan itibaren dikkat çekmeye başladı.

KADRO
4 Valentin Pastal 2,04 Forvet
5 Malik Dixon 1,87 Oyun Kurucu
6 İsmet Hacıoğlu 1,86 Oyun Kurucu
7 Şemsettin Baş 1,97 Forvet
8 Hüseyin Demiral 2,08 Forvet-Pivot
9 DeSean William Hadley 1,93 Guard
10 Serhat Çetin 1,97 Forvet
11 Fatih Solak 2,13 Pivot
12 Mehmet Baras 1,87 Guard
13 Christopher Garnett 2,11 Pivot
14 Burak Sezgin 2,04 Forvet
15 Gökhan Üçoklar 1,97 Forvet
Randy Livingston 1,93 Oyun Kurucu
Marko Samanic 2,08 Pivot
 
cook guzel artık takımımızın iyi durumunu gasterin yazmaya baslaması cook hos eger bu cıkıs surerse bizi daha cook konusurlar
 
o gazeteleri bir çok insan okuyor buda maça gelen seyirci açısından olumlu oluyor bjk yi yenersek abdi ipekçi dolacaktır
 
KADRO
4 Valentin Pastal 2,04 Forvet 1984 dogumlu
5 Malik Dixon 1,87 Oyun Kurucu 1975 dogumlu
6 İsmet Hacıoğlu 1,86 Oyun Kurucu 1988 dogumlu
7 Şemsettin Baş 1,97 Forvet 1973 dogumlu
8 Hüseyin Demiral 2,08 Forvet-Pivot 1978 dogumlu
9 DeSean William Hadley 1,93 Guard 1977 dogumlu
10 Serhat Çetin 1,97 Forvet 1986 dogumlu
11 Fatih Solak 2,13 Pivot 1980 dogumlu
12 Mehmet Baras 1,87 Guard 1981 dogumlu
13 Christopher Garnett 2,11 Pivot 1980 dogumlu
14 Burak Sezgin 2,04 Forvet 1973 dogumlu
15 Gökhan Üçoklar 1,97 Forvet 1976 dogumlu
Randy Livingston 1,93 Oyun Kurucu 1975 dogumlu
Marko Samanic 2,08 Pivot 1971 dogumlu

farkındaysanız yas ortalamamzı gayet ıyı
genc arkadaslar ole hersene gıdıp gelemse 2 3 sene bızde kalsalar eskı gunlere donermıyız ne dersınız
 
oloabilir cook zor bi olay degil ama ilk once eldeki iyi 2 yabancı olan desean ve dixon u takımda tutup her sene iyi yabancılarla takımı dinamik tutmak lazım cunku basarısız bi takımda hicbi genc yetismez
 
Kadro yaş ortalaması ve dengesiyle çok güzel de sözleşmeler 1'er yıllık.CafeCrown anlaşması 3 yıl olduğuna göre bu oyuncuların büyük kısmıyla iyi bir zamanda anlaşmalıyız.Yoksa sene sonu herşey sil baştan olur.
 
bence su oyuncuların en azından yarısının bu takımda uzun sene kalması lazım(dixon,desean,burak,fatih solak,huseyin,serhat ve aslında iyi huylu abi bi semso da fena olmaz)

her sene takım kurmak aptallık olur
 
koch' Alıntı:
Kadro yaş ortalaması ve dengesiyle çok güzel de sözleşmeler 1'er yıllık.CafeCrown anlaşması 3 yıl olduğuna göre bu oyuncuların büyük kısmıyla iyi bir zamanda anlaşmalıyız.Yoksa sene sonu herşey sil baştan olur.

zaten takım iyi giderse cafecrown gibi bir çok sponsor bulabiliriz
 
biglion' Alıntı:
su anda hersey iyi gidiyoda ondan napıcaktı bu takımdan bisi olmaz filanmı yazacaklardı

Şuanda dediğin Uzun'u olmayan bir karşıyaka maçı ve yine uzunları vasat olan bir Mersin'e karşı alınmış galibiyet var.İtü maçıni kaile almıyorum.Fener camiasında olurdu bunlar bir maçla yaratılan pembe tablolar,o yüzden kılım böyle haberlere.Takımda iyi yönde değişim var bu kesin ama beklemek lazım biraz daha, felan filan...
 
arkadasım sen vasat dedigin mersin uzunlarını ulker macında izlemedin mi adamlar nası oynadı bence okadar kuskucu bakma olaylara
 
alpgs' Alıntı:
Camia içinden destek
Yönetimin yanısıra camia da takıma daha sıcak bakmaya başladı. 1905 Derneği basketbol şubesine bir otobüs, iki minibüs hediye etti.

Bu araçlar bugünkü maç için bölünmüşler galiba,süper araçlar bunlar voltran gibi,yaşasın otobüsümüz alengirli istendiğinde taksi oluyor,En "özel" parçası dahada süper!
 

Üst