Dušan Ristić

Bu oyuncu tam bir kumar. Iyi yanlari var. Bu yasina kadar orta sinif takimlarda oynadi genelde. Ama bizim takimda siritmaz. Bir Euroleauge takimi olmadigimiz icin ve butcemizin kuruslar,kusuratla hesaplandigi icin bizim takim hedefi,kurulus amaci olarak iyi sayilabilecek bir oyuncu. Bir Efes,Milano,Olympiacos gibi takimlarda kadroya giremez.
 
Twittera bakıyorum da sanki süperstar almışız gibi yazıyor herkes. İhtiyacımız olan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum umarım yanılırım.
 
Sirbistasn kocu Pesic kendisini milli takima aldiysa demek ki bir sey var. Turkiye'ye karsi sahalarinda kazandiklari macta Guduric ile birlikte en cok sayi atan oyuncu. Macin rakip pivotlarla kiyaslayinca ustunluk kurmus. Pesic sectiyse bir bildigi vardir. Herkes bir Orhun Ene,Hakan Demir veya Erman Kunter degil. :)
 
Son iki sezondur fark edip takip ettiğim bir oyuncu, öncesi hakkında sadece yazılı istatistik bilgim var, hatta geçtiğimiz aylarda oynanan dünya kupası eleme maçlarında Sırbistan'ın uzun eksiği varken kadroda neden yok diye düşünmüştüm, Türkiye ile oynanan maçta ortaya çıktı ve onun performansı bizi dünya kupasının dışına itti diyebiliriz, çünkü micic yokken guduric zaten olağan şüpheliydi ondan verim almaları gerekiyordu, ristic ekstra oynadı ve Sırbistan kazandı.

Oyuncu özelikleri açısından bize hücum tarafında net bir şekilde sınıf atlatacaktır, orta mesafe, dış şut, ayrıca arkasında sadece uzunlara karşı değil kısa bile kalsa kısaya karşı bile iyi bir birebir bitiricisi, bunu şu yüzden söylüyorum genelde boyu 2.10 ve üzeri olan oyuncuların arkasında kısa oyuncu kaldığı zaman hücum faul yapmaya ve toplarını çadırmaya meğilli bir yapıları vardır. Bence en önemlisi dış şut tehdidi ile alan açıp, bost, ennis ve mcgee'nin çok daha rahat potaya atak etmelerine neden olacaktır. Ayrıca sahada 5 şutu olan ismin olması çok değerli olacaktır. Hücumda Sadık Emir Kabaca'nın üzerindeki yükü alacaktır.

Tabi iş savunma kısmını konuşmaya geldiğinde eksileri biraz fazla ama ben okuduğum yazı ve yorumlardaki şu kısma katılmıyorum, güçlü ve darbe alarak oynamayı seven oyunculara karşı yumuşak kaldığını düşünmüyorum, boyu 2.10 olan birisi için fizik olarak biraz zayıf kalıyor ama ikili mücadele konusunda kesinlikle geri adım atacağını düşünmüyorum, sertliğe sertlik ile karşılık verecektir.

Ben gelişim ligini çok takip edip bilmediğim için yazı ve yorumlarda Amerika gelişim ligini takip eden arkadaşlar daha iyi oyuncular olduğunu ve isimlerini yazmışlar. Onlar elbette daha iyi oyunculardır ve bize sadece hücum değil işin savunma kısmında da seviye atlatacak isimler olabilirler, ama ben hem ispanya liginde olması hem de Avrupa basketbolunu bilip adapte olma sorunu yaşamayacak birisini aldığımız için memnun oldum, eğer yaz hazırlık kampı döneminde kaliteli gelişim ligi oyuncuları alsaydık o zaman Avrupa'ya alışma sürecini çok fazla düşünmezdim. Çünkü empati yapmak gerekirse bir ülkeden başka bir ülkeye gitmek ve oranın kültürünü tanıyıp adapte olmak çok kolay bir süreç olmuyor.

Takımınıza hayırlı olsun, ben oldukça umutluyum umarım her şey yolunda gider ve artık beş numara pozisyonunda sinir krizi geçirmeden sakin sakin maçlarımızı izleriz.
 
Ristic lisansı henüz çıkmadığı için Konya maçında yok. Kulübünden gerekli evraklar henüz gelmemiş. Jehyve oynuyor bu maç.
 
Ben ilk izlenimimi söyledim. Tabi ki iyi performans gösterebilir bundan sonrasında sorun yok. Fakat benim ilk izlenimim olumlu değil
 
Ben de çok az izleyebildim ama pozitif bakamadım. Elinde Ndour, Kerry, Akoon tarzı adamlar olur, yan parçaların iyi olur anlarım. Kravish tarzı belki kullanabilirsin, faydalanabilirsin. Ama bu hamleniz de başarısız gibi görünüyor kusura bakmayın, tıpkı diğer 10 hamlenizin rezil ötesi olduğu gibi...
 
Bu adamı şu ana kadar belli ki hücumda kullanamıyoruz, istatistikleri belli olduğu için hücum konusunda o kadar boş oyuncu olamaz. Fakat ayakları çok yavaş olduğu için savunmada da sıkıntı ve sahada da pek kalamıyor hücumda verimli olmayınca. Transferlerin dikkatli yapılması şu yüzden önemli. Senin yerli kadron bu kadar kötüyken yabancı oyuncunu 11-12 dakika oynatacak lüksün pek yok. Senin daha istikrarlı net katkı verecek oyunculara ihtiyacın var. Dolayısıyla transfer işi şaka değil. Bu kadar kötü kimyayla kadro kurmak büyük başarı
 
Bugün iyiydi böyle devam!!
Savunmadaki defektleri çok fazla göze çarpmadı, hücumda da iyi olunca sorun yok zaten. Kendisine tavsiyem gayet iyi bir size'ı var temaslı oynamak konusunda kendini geliştirirse önü daha açık olacaktır.
 
Ligimiz sert temaslı yunan ligi ispanya ve Almanya ligi bizden tempolu olanı var taktik olarak çoğu bizden disiplinli ve gelişkin ama agresiflik temas konusunda ligimiz sert bence. Kravish Muhaymin Ristic gelen bir zorlanıyor sanki.
 

Üst