E-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi

Hiç böyle şeylere hevesim yoktur ama popüler kültüre yenik düşerek bugün bir gireyim dedim. Soyum Galatya'nın mesken tuttuğu Ankara Çubuk ilçesine dayanıyor. Tabii Galatyalı (Kelt) soyundan geldiğim kesin bir şey değil ama gerek o kavmin Çubuk ve çevresine yerleşmeleri gerekse akrabalarımın da böyle bir olaydan haberdar olmalarından dolayı Galatların soyundan geldiğim büyük olasılık... Tabii keşke çok daha önceki yıllara ulaşabilseydik de bu iddianın doğruluğundan %100 emin olabilseydim. Herkes Balkan göçmeni çıkar biz tuttuğumuz takımın adını aldığı lisenin isim babası olan kavmin göçmeni çıkıyoruz.
Ayrıca annemin dedelerinin savaşlarda şehit düştüğünü öğrendim. Bunlardan birisi Çanakkale'de, diğeri Kafkasya'da şehit düşmüş. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun bütün şehitlerimizin.

Merak edip giren var mı benden başka? Siz de sonuçları bu konu altında paylaşabilirsiniz.
 
Rahmetli annem hem kendi tarafını hem de baba tarafını bize iyi anlatmıştı ve anlattıkları doğru çıktı ki bir de 1831'den 1912'ye kadar olan sayımlarda bizimkilerin köye gelinmemiş belli ki.

Yani bilmediğim bir şey çıkmadı. Bir tek rahmetli babamın o iki yaşındayken vefat eden annesinin sistemde kaydı bile yok.
 

Üst