ECW 3. Hafta | MBA Moskova 67-89 Galatasaray

Bütün oyuncuları Rus ve tecrübesizler. Kazanmamız gerekiyor.
 
Kazanmaktan ziyade eldeki malzemeyle arzuladığımız oyunu sahaya yansıtırız umarım. Yakında bir oyuncu takıma katılacak gibi gözüküyor bakalım.
 
Ruslar'ı ilk yarıda çok fazla top kaybına zorladık.Çaldığımız toplarla hızlı hücumlardan çok fazla sayı bulduk.
Devreye girmeden son bölümde farkı 10 a kadar çıkarmıştık fakat 2 kez basket faul 1 de son saniye basketiyle seri yakaladılar.

Ben Farhiya Abdi'yi çok fazla eleştiriyordum fakat kendisinde ciddi gelişme var.Takıma iyi katkılar veriyor.
Ah birde Monika yerine başkası olsa şu takımda.
 
Bütçe hesabı yapan arkadaşlar için; yarı bütçemizden daha az olan ve yabancı olmayan bir takıma deplasmanda fark attık. Büyük başarı!
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın, deplasmanda MBA Moskova karşısında aldığı 67-89’luk galibiyetten sonra baş antrenörümüz Efe Güven ve kaptanımız Işıl Alben açıklamalarda bulundu.

Baş antrenörümüz Efe Güven şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Çok uzun zamandır istediğimiz basketbolu ve performansı sergileyemiyorduk. Çukurova maçıyla beraber başlayan savunma kaynaklı bulduğumuz sayıları bugün arttırdık. Daha önce de zamana ihtiyacımız olduğunu, genç, tecrübesiz ve yeni bir kadro olduğumuzu söylemiştim. Bu konuda yanılmadığımızı bir kez daha gördük. İlerleyen zamanlarda takımımızın daha iyi savunma yapacağını, daha iyi basketbol oynayacağını tekrar söylüyorum. Bundan önceki Avrupa deplasmanımızda bize yakışmayan, bizi üzen bir performans göstermiştik. Burada da o maçı telafi etmiş olduk. Önümüzde daha uzun bir yol var ancak maç maç bakmaya çalışıyoruz. Önümüzde Türkiye Ligi’nde oynayacağımız Ormanspor maçı var. Şu ana kadar Türkiye Ligi’nde oynadığımız maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Ancak daha önce de söylediğim gibi zor bir fikstürle başladık. Bu dezavantajı ilerleyen dönemlerde avantaja çevireceğiz. Milli takım arasından sonra daha farklı, çok daha iyi basketbol oynayan ve daha fazla mücadele eden bir takım izleteceğimize eminim. Yabancılarımızın da yavaş yavaş takıma ve lige adapte olması bize mutluluk veren bir durum. Elimizden geldiği kadar çok çalışıyoruz. Elimizdeki oyuncu grubundan alabileceğimiz en iyi verimi almaya çalışıyoruz. Elimizde şu an çok iyi niyetli ve basketbolu severek oynayan bir grup var. İyi bir takım kimyası da yakalamış durumdayız. Takım içerisindeki arkadaşlık çok iyi bir seviyede. Bu bizim için çok önemli bir konuydu, şu an herkes takım arkadaşları için mücadele ediyor. Rusya gibi zorlu bir deplasmanda gruptaki iki maçını da kazanan bir takıma karşı aldığımız galibiyet özgüvenimizi oldukça arttırdı. İnşallah bu oyun tarzını ve mücadeleyi Ormanspor karşılaşmasına da yansıtacağız.”

Kaptanımız Işıl Alben ise şunları söyledi:

“Evinde iyi oynayan bir rakibe karşı kazandığımız için mutluyuz. Özellikle ikinci devre çok çok iyi bir savunma yaptık. Hücumda istediğimiz pozisyonları bularak zor olabilecek bir maçı kolaya çevirdik. EuroCup’ta 3’te 2 yapmış olduk. Şimdi önümüzde çok önemli bir Ormanspor maçı var. Milli araya girmeden önce bu maçı da kazanmak istiyoruz. Yeni bir takımız, sezon başında biraz bunun sıkıntısını yaşadık. Zorlu da bir fikstürden geliyoruz. Ama gün geçtikçe takım olarak birbirimize daha çok alışmaya başladık ve daha iyi basketbol oynamaya başladık. Daha iyi bir takım olacağımıza inanıyoruz. Umarım Ormanspor maçından da galip ayrılır ve çıkışımızı sürdürürüz.”
 
Getirin oradan MBA Moskova'yı bizim takım şov yapacak! Aynı performansı lig maçlarında bekliyoruz böyle yabancısız uyduruk kıytırık takımlara değil.
 

Üst