ECW 5.Hafta | Galatasaray 56-50 Energa Torun

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın, EuroCup Women beşinci hafta mücadelesinde Energa Torun karşısında aldığı 56-50’lik galibiyetten sonra başantrenörümüz Efe Güven ve oyuncumuz Victoria Macaulay açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Efe Güven şunları söyledi:

“Bu maç gruptan lider olarak çıkmak açısından çok önemliydi. Deplasmanda istemediğimiz bir mağlubiyet almıştık. Ancak Torun’un ne kadar iyi bir takım olduğunu bugün herkes görmüş oldu. Rakibimiz 77 sayı ortalamayla oynayan bir takımdı ve biz bugün onları 50 sayıda tuttuk. Bu bizim savunmamız açısından çok önemli bir başarıydı. Önümüzdeki hafta MBA Moskova ile oynayacağız. Moskova’yı yendiğimiz takdirde gruptan lider çıkmayı garantileyeceğiz. Eğer kaybedersek üçlü averaja kalacağız. Bu maçı bize kazandıran savunmamız oldu.

8 Kasım’dan sonra oyun anlamında bazı şeyleri değiştirmeye karar verdik. Savunma stratejimizde bazı değişikliklere gittik. Oyuncularımıza da mücadele etmeden basketbol oynayamayacağımızı, bu takımın mücadele üzerine kurulu bir takım olacağını ve bu enerjinin de savunmadan geleceğini söyledik. Oyuncularımız başarıya aç. Hem Türk oyuncularımız hem de yabancı oyuncularımız bir şeyler başarmak isteyen genç isimler. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bugün de müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Taraftarlarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün bir kadın basketbol maçında yaratabilecekleri en büyük etkiyi yarattılar. Belki de maçı kazanmamızdaki en büyük etkenlerden biri onlardı. Taraftarlarımız bizi sahanın içinde tutuyorlar ve ileriye itiyorlar. Hepsine maça geldikleri için teşekkür ediyorum, bu takımı yalnız bırakmasınlar.”

Oyuncumuz Victoria Macaulay ise şu ifadeleri kullandı:

“Üst üste altıncı maçımızı kazandığımız için çok mutluyum. Kazandığımız momentumu korumamız ve aynı mücadele ile enerjiyi sahaya koymaya devam etmemiz gerekiyor. Bugün oynadığımız oyundan dolayı takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Sezon başına göre takım halinde düşünce yapımızı değiştirdik. Artık maçlara daha pozitif bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Beraber oynadığımız sürenin artması da bunda etkili oldu. Takım halinde oynuyoruz, saha içerisinde birbirimizle daha çok iletişim kuruyoruz. Takım kimyamız sezon başına göre daha yüksek. Bugün agresif oynayan iyi bir takıma karşı mücadele ettik. Çok iyi savaşarak kazanmasını bildik.”
 
Nihayet takımı izleyebildik doğru düzgün. Savunmayı biraz toparlamış olsak bile hücum ederken hala ciddi sıkıntılarımız var. İlk maçta bu takımdan fark yediğimize bakmayın tamamen bizim kötü oluşumuzdandı, kötü bir takım. Yine de seri galibiyetler almak oyuncuların güven kazanması açısından önemli. Tebrikler.
 

Üst