ECW Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray 62-65 Spar Citylift Girona

17/18 EuroCup Women çeyrek final ilk maçında 1 Mart Perşembe günü saat 20:30'da İspanyol ekibi Spar Citylift Girona ile karşılaşıyoruz. Maç, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak. Maçın yayıncısı belli değil ama sorun çıkmazsa FIBA'nın YouTube kanalından canlı olarak izleyebiliriz. Ayrıca GS TV lütfedip verirse oradan da izlenilebilir.

Rakibimiz buraya nasıl geldi? ;

Rakibimiz Girona bu sezon ECW G Grubu'ndan 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle lider çıkarak Son 32'ye kaldı. Top 32 elemesinde Olympiakos'u iki maçta yakaladığı 149-127'lik skorla Son 16'ya kalmayı başardı.

Son 16 turunda da İtalyan takımı Ragusa'yı iki maçta da yenip, toplam 163-133'lük skorla geçerek çeyrek finalde rakibimiz oldular.

Önemli oyuncuları kimler? ;

Çeyrek finaldeki rakibimiz Girona'da tanıdık simalar bulunuyor. 2 sezon takımımızda forma giyip 1 şampiyonluk yaşayan Nuria Martinez ve geçen sezon takımımızda forma giyen Astou Traore takımın ilk 5'inde yer alıyorlar.

Onların en şüphesiz bize karşı en büyük kozu takımın pivotu Nadia Colhado olacak. Bahsettiğimiz oyuncu takımın en çok sayı atan (maç başına 12.5) ve en çok ribaund (m.b 8.2) alan ismi konumunda. Ayrıca takımımızın sezon başından beri kalıplı ve hareketli pivotlara karşı yaşadığımız sıkıntıyı düşünürsek bu maçlarda onlar adına en etkili olacak ismin Colhado olacağını tahmin edebiliriz.

Diğer önemli noktalar;

İstatistiklere bakarsak 1-2 oyuncunun inisiyatifine bağlı değil, bir takım halinde oynadıklarını görüyoruz. Bunda en belirgin şey ise takımın maç başına en skorer ismi Colhado'nun yalnızca 12,5 sayı ortalamasına rağmen rakibimizin EuroCup'ta maç başı en çok sayı atan takım (79.6) durumunda olmaları. O yüzden bu iki maçta bir oyuncunun takımı sırtlayıp 20-30 sayı atacağını düşünmüyorum. Bizde ise tam tersi. Ver topu Quigley'e, Davis'e şeklinde maç oynuyoruz. Takım oyunu, organize hücumlar yok desek yeridir. İki takımın belki de en önemli farkı bu olacak. Takım oyunu versus bireysel oyun şeklinde.

---------------

Quigley ve Davis oynarsa 20-25 sayı fark atacağımızı düşünüyorum. Ama oynamazlarsa maçı kazanma şansımız bile olmayabilir. Bu iki oyuncunun oynayıp oynamaması eşleşmedeki en kritik olgu olacak.

Sarayın Sultanları'na 2. defa EuroCup'u alma yolunda başarılar diliyoruz.

Youtube'dan bir maç kayıtlarını bulup izledim bu sezon başındandı sanırım. Öyle kötü bir kayıt ki ne olduğunu kimin kim olduğunu çözemedim. Lig mi kupa mı normal bir hazırlık maçı mı o da belli değil. Ama takım olarak yardımlaşan, aşağı yukarı aynı kalibrede isimlerden kurulu gibi bir havaları vardı. Malesef son 2 sezonda olduğu gibi yine ilk bakmamız gereken rakibin pivotu :( Kim olduğundan, kariyerinden ve kalibresinden bağımsız olarak sahaya çıkan her uzun şov yapıyor ne yazık ki bize karşı. Son transferlerle birlikte manasız şekilde şişti kadro ve "en iyi dizilimimiz bu" diyebileceğimiz bir sıralama bile yok şu an. O yüzden tahmin yapmak da zorlaşıyor maç öncesi. Bu hafta kupa arası var, takım maç yapmayacak. Antreman olarak ne durumdalar, haftasonu Quigley-Davis tercihi sadece tercih miydi yoksa söylentiler gibi bir durum mu var, ne olacak ne bitecek bilemiyoruz...

Yenilmeyecek hatta elenmeyecek bir rakip değil ama....

Şaka maka 1 gün kaldı... Aralık'tan bu yana Eurocup Eurocup, hatta hocanın değimiyle Fiba cup. Umarım bir numaramız vardır...

Son düzenleme:
İlk başta 1 Mart Perşembe saat 20:30 olarak açıklanan maç 28 Şubat Çarşamba 19:30'a çekilmiş. Haliyle rövanş maçı da 7'sinde olacak bu arada.

Yarın sezonun belki de en kritik maçına çıkıyoruz. Bundan sonra bütün Eurocup maçlarımız kritik olacak gerçi. Maljkovic'in açıklamalarına göre yoğunluğumuzu bu kupaya verdik. Olur da şampiyon olmazsak seneye Avrupa'ya gitmeme ihtimalimiz var. O yüzden bu kupa hayat memat meselesi haline geldi.

JQV0E5.jpg

28 Şubat Çarşamba günü saat 19:30’da İspanyol temsilcisi SPAR Citylift Girona'yı Ahmet Cömert Spor Salonu’nda ağırlayacak olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızda Ewelina Kobryn ve Kaela Davis açıklamalarda bulundu.

Ewelina Kobryn:

Çeyrek finallere takım olarak hazırız. Yarı finale giden taraf olmak istiyoruz. Bunun için ilk adımı yarından atmalıyız. Hepimiz pozitif bir havaya sahibiz. Takım arkadaşlarıma inanıyorum. Taraftarlarımızın da bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz, onların desteğiyle ikinci maça avantajlı bir skor taşımak istiyoruz.

Kaela Davis:

Yarın bizim için çok büyük bir maç olacak. Maça kararlı başlamalı ve özellikle savunmada çok dikkatli olmalıyız. Bunun yanında hücum tarafında da setlerimize bağlı kalarak oynamalıyız. Rakibimiz de bu noktaya gelene kadar çok fazla sayıda maç oynadı, onlar da bu karşılaşmaya hazır olacaktır. Dediğim gibi, maça iyi başlamamız kilit nokta olacak. Maçı geride götürmek istemiyoruz.

Son düzenleme:
Bir önceki Cumartesi oynanan YDÜ maçından beri takım maça çıkmadı. Onlar hem hafta içi hem de haftasonu iki maç daha yaptılar. YDÜ maçındaki o kabullenmiş görüntüden beri aradaki transer yasağı haberini saymazsak yine bir satır yazı yok takımla ilgili. Biz ki uzaktan da olsa güya takımla yatıp kalkıyoruz, her kaynağı bilmemneyi takip ediyoruz yok işte hiç...

Sezonun ciddi anlamda elde avuçta kalan tek hedefi bugün başlayacak olan olası 6 maçlık seri. Yoksa sene Avrupa'dan uzak kalırsak zaten olmayan sponsorluklarımızı da kaybeder, 3-4 takımın Avrupa'da gedikli olduğu ligde yavaş yavaş alt sıralara doğru gideriz.

Yıllar önce "Herşey RAĞMEN" diye bir pankart açılmıştı bir Erkek basketbol derbisinde, yine Ahmet Cömert'te.. Umarım o ruhta bir mücadele olur...

Takımın gücü, potansiyeli belli. Çıkıp ellerinden geldiğince mücadele edecekler. Ama bu saatten sonra maaş, para falan deyip maça çıkmayan olursa takımı ve arkadaşlarını satmış olur.

Maça iyi başlamıssın..Hatta çok iyi baslamıssın..
Hucumda kacırabilirsin tamamda rakibin eli titriyordu kardesim 13-0 yapıp eli titreyen takım nasıl öne geciyor ?

Bizim bu macı kazanmamızın hiçbir anlamı yok eğer en az 10 fark atamazsak.
Yoksa haftaya Malkovic'in sacma sapan bahanelerini dinlemek zorunda kalırız..

Son düzenleme:
Maljkovic'in; Moriah'la eşit tuttuğu Kaela Dawis'i seyrediyorum... Geçen sezonun hemen bitiminde alel acele transfer ettiği hemşehrisi Jelena'yı seyrediyorum... Petronite'yi seyrediyorum... Hepsini de, gözlerim kapalı seyrediyorum; görmemek için...!!! İçeriden sabote edildik beyler... Coach, uyanık yönetici, kurnaz menajer üçgenine kurban edildi Galatasaray Kadın Basketbolu!..

Kaela Davis cidden fiyasko. İlk geldiğinde kötü oyuncu madem transfer yapacaktık daha iyisini yapmalıydık demiştim. Birileri de bunu neye dayanarak söylüyorsun demişti. Görüyoruz işte geldiğinden beri oynadığı basketbolu. Bundan sonra tek çeyrekte 20 sayı atsa bile fikrim değişmeyecek. Bu sezon yapılan 2-3 transfer hariç fiyaskolar listesine adını yazdırmıştır.

Bu arada geçen sezon bizde oynayan, aldığın topların yarısında steps yapan Traore bugün bize karşı döktürüyor 14 sayı atmış durumda.

Edit: Ben yazarken 16 oldu.

Lafım Quigley'e değil..Maçın akıbeti baştan sona nasıldı bir örnekle anlatim..Tamamen örnek..

Rakip üçlük deneyeceği zaman bombos deniyor ve atıyor..
Rakip üçlük deneyeceği zaman yine bombos deneyip atıyor..
Yine bombos deniyor ve kacırıp hucum ribaundu alıyor..

Biz üclük deneyeceğimiz zaman airball..
Yine üclük deneyeceğimiz zaman hucum faul..
Yine üclük deneyecegimiz zaman top kaybı..

En iyi oyuncusu Astou Traore ve Nuria olan Girona'yı kendi sahamızda yenemiyoruz, hâlâ sorunu kadroda görmeye çalışanlar var. Allah'tan gözlerim Nuria-Ayşegül-Casas-Şebnem ve Dubljevic kısa rotasyonuyla takımını şampiyon yapan Ekrem Memnun'u gördü. Takımın başında alt yapıdan hoca koysan Girona'ya kendi sahasında yenilmez.

Bugünkü mağlubiyet hocanın coaching'leri sebebiyle olmadı. Hocanın bu maç özelinde hiçbir suçu yok. Ama bu noktaya getirenlerin başında da Maljkovic yer alıyor. Sen takıma atletik pivot almazsan, Gigi gibi kazma (atletik değil, savunması yok) oyuncular alırsan rakipler de senin pota altından cevher çıkarır. Bu kadar basit. Büyük umutlarla aldığı Davis'e bakıyoruz 10 dakikada 0/4 isabet, 4 faul, 3 top kaybı...

Geçen sezon yaptıklarıyla uzun yıllar kalmalı, heykeli dikilmeli gibi yorumlar yapmıştım ve yapmıştık. Şahsım adına yanıldığımı belirtiyorum. Değil uzun yıllar, maçtan sonra 1 dakika bile durmamalı.

Adım adım küçülüp unutulup kaybolmaya başlıyoruz.Ve herkes de zamanla alışmaya başlıyor bu duruma.Her branşta futbol da dahil olmak üzere karanlık yolun sonuna doğru geliyoruz.Benim artık herhangi bir branşta iyi bütçelerle iyi organizasyon kurup mücadele edecegimize umudum yok.Gerçekten yazık.Bir değer nasıl yok edilir örneklerini görüyoruz.