ECW Çeyrek Final 2. Maç | Spar Citylift Girona 67-72 Galatasaray

Ne dedik galatasaray dibe vuruşların takımıdır helal size be...

Ölümüz ispanya ikincisine yetti...fenerliler çıldırıyor şimdi biz turladık onlar deplasmana gidiyor aradaki bütçe farkıyla erkek voleybol takımı kuruluyor sıfırdan :)

Helal olsun tüm takıma, Tuğba Taşcı ve Olivia Epoupa başta olmak üzere tüm takımı kutluyorum. Kaela Davis umarım yarı final maçlarında kendine çeki düzen verirsin. Brittney Sykes'ı istemeyip, Kaela Davis'i isteyen Marina Maljkovic'e de ayrıca selamlarımı yolluyorum.

Tuğba çok iyi mücadele etti aynı zamanda çok da iyi oynadı. Umarım böyle oynamaya devam edip bizi mahçup eder. Girona bizden çok daha kötü bir takım olsa da takımın geçirdiği kötü dönemi düşününce çok değerli bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Hem Hatay hem de Girona maçında mücadelemiz çok iyiydi bunun üzerine oyunumuzu da geliştirirsek hiç ummadığımız bir sezonda Eurocup zaferi gelebilir.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuğba çok iyi mücadele etti aynı zamanda çok da iyi oynadı. Umarım böyle oynamaya devam edip bizi mahçup eder. Girona bizden çok daha kötü bir takım olsa da takımın geçirdiği kötü dönemi düşününce çok değerli bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Hem Hatay hem de Girona maçında mücadelemiz çok iyiydi bunun üzerine oyunumuzu da geliştirirsek hiç ummadığımız bir sezonda Eurocup zaferi gelebilir.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kızlarımız 2009'da EuroCup Şampiyonu olduğunda kötü gidişatımız vardı, hoca değişikliği olmuştu, Cem Akdağ yerine gelen Okan Çevik ile kupayı kazanmıştık. Işıl ligin yarı finalinde Fenerbahçe'ye karşı muazzam oynarken sakatlanmasa belkide şampiyonluk şansımız bile olabilirdi. Umarım bu kötü geçen sezonda bu kupayı kazanırız. Marina Maljkovic en azından şu dönemde kendine çeki düzen verir.

Kursk deplasmanında 60 sayı fark yiyen takımdan bugüne kadar gelinen nokta bu takımın boyun borcu. Meşakkatli ellerin üstün çabalarıyla oluşturulmuş gerçekten kötü bir kadromuz var ama bu ne olursa olsun sahada o mücadeleyi vermeyi engelleyemez. Bu takım her ne olursa olsun Euroleague Şampiyonu apoletiyle çıktığı bir sezonda son şampiyondan 2.5 kat fark yiyecek, Fenerbahçe'ye 1.5 periyotta maçı verecek bir kimlikte olamaz. Bu yolda bizle aynı bütçeyle de olsa çok daha doğru bir yapılanmayla kurulmuş Beşiktaş'a içerde yenilirken de, geçen hafta Hatay'ı yenerken de, bugün bir ara 7 sayı geri düşmesine rağmen 10 sayılık marjdan dönecek karakteri ortaya koyan Galatasaray, benim gerçek Galatasaray'ım. Eldeki kadrodan verim alma konusunda maharetli olduğunu düşündüğüm Maljkovic de Kaele Davis, Merve Uygül ve hatta ilk 5'in değişilmezi olarak kullandığı Dubljevic hamleleriyle hiç yoktan bu takımın transfer aklı olmayı hak etmiyor. Bu saçma sapan transferlerin arkasında Nevriye varsa o da hak etmiyor. Ya bu noktada tüm yetkiler Maljkovic'in elinden alınıp kendisine sadece saha içi sorumluluğu teslim edilir ya da işi iki taraflı da iyi analiz edip ortaya koyabilen Ekrem Memnun tarzı komple bir antrenör takımın başına getirilir. Bugün sahadaki mücadele ne kadar göğüs kabartıcıysa yer yer oyuna koyduğumuz basketbola dair çok temel ve absürd eksiklikler de bir o kadar can sıkıcıydı. Bir sonraki turda kimin geldiği önemli değil, inanıyorum bu takım yine ortaya gerekli karakter koyacaktır. Onu yaptıkları sürece de Kursk deplasmanı ya da iç sahadaki Fenerbahçe maçı gibi boynumuzu yere eğemezler zaten. Tebrikler Aslanlar.

oOqbdR.png

Kızlarımız 2009'da EuroCup Şampiyonu olduğunda kötü gidişatımız vardı, hoca değişikliği olmuştu, Cem Akdağ yerine gelen Okan Çevik ile kupayı kazanmıştık. Işıl ligin yarı finalinde Fenerbahçe'ye karşı muazzam oynarken sakatlanmasa belkide şampiyonluk şansımız bile olabilirdi. Umarım bu kötü geçen sezonda bu kupayı kazanırız. Marina Maljkovic en azından şu dönemde kendine çeki düzen verir.

Bu sezon ile bir benzerlik daha var, 2008 yılında EuroCup'ta yarı finalde Famila Schio'ya elenmiştik, 2009'da Cras Basket Taranto'yu geçerek kupayı aldık. Geçtiğimiz sezon yarı finalde Yakın Doğu Üniversitesi'ne kaybettik, inşallah bu sezon kupayı alırız :)

Bu sezon ile bir benzerlik daha var, 2008 yılında EuroCup'ta yarı finalde Famila Schio'ya elenmiştik, 2009'da Cras Basket Taranto'yu geçerek kupayı aldık. Geçtiğimiz sezon yarı finalde Yakın Doğu Üniversitesi'ne kaybettik, inşallah bu sezon kupayı alırız :)

Bu sene de kupayı alırsak ömer yalçınkaya kalp krizi geçirir ne zaman tam ipleri eline alsa, avrupa şampiyonu oluyoruz şubeyi küçültemiyor :) tamamen ali samilerin, emin bülendlerin, celal ibrahimlerin gölgesi; allahın mukadderatı...

Tura mı daha çok sevindim o ağızların yırtılırcasına açıldığı fotoğrafa mı emin değilim ama çok güzel oldu
1f44f.png
1f44f.png
1f44f.png
çok güzel oldu
1f44f.png
1f44f.png
1f44f.png
:)

Çok inanmış bir takım ve şehire karşı, kadın basketbolu için oldukça iyi sahaya hakim ve bilinçli bir seyirci topluluğu önünde gerçekten çok zor bir deplasmandan turu almayı başardı kızlar. Üstelik Kaela Davis gibi maçı ve turu karşı tarafa vermek için elinden gelen her şeyi yapan bir oyuncuya rağmen! Bir ara sahaya atlayıp oyun dışına almak bile geçti içimden kendisini.

En büyük alkışı Epopua ve Tuğba'ya gönderiyorum. Sınırlı yeteneklerine rağmen inanılmaz hırsı, mücadelesi ve bitmek bilmeyen enerjisi ile turu bize getiren taraf oldu Epoupa. Tuğba'da bizi maçta tutan üçlüklerinin yanı sıra savunmada da çok iyi işler yaptı. Gintare maç sonu yaptığı blok ile çok önemli bir imza attı galibiyete.

Her ne kadar yarı finalde Avenida karşısında şansımız az olsa da Girona'yı elememiz gerekiyordu çünkü gerçekten onlardan iyi bir kadroya sahibiz. Gelecek sene için yatırımın azalmaması ve Avrupa'da var olmak için bu kupayı almaktan başka şansımız yok.

Salon önünde bizi görüp fotoğraf cektiren Girona başkanına da sıcaklığı için teşekkür ederim. Güzel insanlardı.

Maç sonu takımın verdiği resimli mesaj mükemmeldi. Parasal sorunlar ve çeşitli olumsuzluklara rağmen, yeni gelen yöneticilerin moral bozan garip açıklamalarına rağmen yarı finaldeyiz. Kupayı kazanarak kısa yoldan eurolige kapak atarsak yöneticiler nasıl bir ruh haline bürünecek çok merak ediyorum. Kupa törenine kendilerini fotoshopla ekletmezler herhalde ! Kupaya kalan dört maç, dün akşamdan sonra inanıyorum biz bu kupayı kazanacağız. Mücadelenizi ayakta alkışlıyoruz, teşekkürler Sarayın Sultanları...

Guzel bir galibiyet aldik kizlara helal olsun ama bu bizim tarihimizde çok ufak yer kaplıyor bence. Eka'ya, USK Prag'a kafa tutan takımdan Girona'yi son saniye eleyince mutlu olan bir takım haline gelmemiz bir yandan uzuyor beni.

Dünkü maç bana nedense Gran Canaria deplasmanını hatırlattı. O maç da bir Eurocup maçıydı ve ikinci maç İspanya deplasmanıydı. Ölüp ölüp dirilmiştik, son saniyelerde attığımız sayılarla ve blokla istediğimizi almıştık. Dün de aynısı oldu. Umarım aynı o sezon gibi takımın ellerinde kalkacak kupa ve ELW'ye doğrudan gideceğiz. Kupa almamızdan çok seneye ELW'ye gitmek için şampiyon olmak istiyorum yoksa kupaymış madalyaymış teneke parçası. Seneye bu takımın bütçesi düşmemeli ve bunun için de Avrupa'da şampiyon olmak lazım.